Creditstar

Creditstar har funnits på marknaden sedan 2006 och riktar sig till kunder som vill ta små snabba lån i Sverige, Finland, Storbritannien, Estland och Litauen. Deras smslån betalas ut snabbt till alla större banker i Sverige och har mycket rimliga krav. Ja, det finns många fördelar med Creditstar (som du kan läsa mer om nedan) men tyvärr är deras smslån bland de dyrare på marknaden. Om du t ex tar ett smslån på 2500 kr i 30 dagar kostar det 675 kr och det är lite synd tycker vi på Snabblan24.nu, men å andra sidan kan du välja en riktigt kort löptid (ner till 5 dagar) och då blir det inte så dyrt.

Om Creditstars lån i korthet

 • Lånebelopp: 500 – 20000 kr. Max 5000 kr för ny kund.
 • Avbetalningstid: 5 – 90 dagar.
 • Pengar på kontot: Enligt Creditstar gör de direktöverföringar inom 15 minuter till bankkonton hos alla stora banker, vilket borde innebära du får ditt smslån direkt till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.
 • Smslån helg: Nej, Creditstar har stängt på helger.
 • Smslån utan ränta: Nej.
 • Avgifter: Nej.
 • Smslån utan UC: Ja, Creditstar använder Bisnode.
 • Smslån med BankID/e-leg: Ja, indirekt eftersom man verifierar sin ansökan via sin internetbank.
 • Förlängning av lån: Ja.
 • Öppettider för kontoret: Mån – Fred 08.00 – 17:00, helger stängt.
 • Ägare: Creditstar Sweden som ingår i Creditstar Group med huvudkontor i Estland.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Smslån med betalningsanmärkningar:Nej.
 • Övriga krav: Giltigt mobiltelefonnummer, fast inkomst och skriven i Sverige.

Många fördelar med Creditstar

Det finns många fördelar med Creditstars smslån, så här ser de ut:

 1. Enligt egen utsago har Creditstar bankkonton hos alla större banker i Sverige vilket innebär att de kan sätta in pengar direkt på ditt bankkonto om du använder dig av en storbank. Normalt tar det 15 minuter efter att ansökan är beviljad. De uppger inte vilka banker som de räknar som ”alla större banker” men det borde rimligtvis innebära att man kan få sitt smslån direkt om man har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB, för om dessa banker inte räknas som ”större banker” vet vi inte vilka banker som gör det.
 2. Du måste förvisso ha en fast årsinkomst för att få låna hos Creditstar men de har inget bestämt inkomstkrav vilket gör det möjligt för dig att låna även om du inte tjänar så mycket. Men tänk på att även dina utgifter påverkar din möjlighet att få ett lån, inte bara din inkomst.
 3. Du får låna pengar utan UC eftersom de hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode. Det är såklart bra att Creditstars förfrågan inte registreras hos UC eftersom de erbjuder smslån.
 4. Creditstars smslån är mycket bra för dig som kan och vill betala tillbaka på lånet snabbt. Om du bara behöver låna pengar i några dagar fram tills du får lön kan du välja en så pass kort löptid som 5 dagar. Hos Creditstar kan du nämligen välja exakt hur många dagar du vill lägga upp lånet på bara löptiden befinner sig inom intervallet 5 – 30 dagar, alternativt välja en löptid på 2 eller 3 månader. Det här gör att du inte behöver betala en massa ränta för den tid du egentligen inte behöver utnyttja smslånet.

Nackdelar

 1. Den ursprungliga löptiden är max 30 dagar. Visst kan du förlänga lånet men eftersom du inte kan välja en löptid på t ex 2 månader från början blir lite svårt att se exakt hur mycket lånet kommer att kosta i slutänden.
 2. Du måste ha en fast inkomst vilket kanske känns lite onödigt hårt om du bara vill låna 500 kr.
 3. Du får låna högst 2500 kr första gången. Det är bara återkommande kunder som får låna upp till 10000 kr.
 4. Creditstar har stängt på helgen och stänger lite väl tidigt på vardagarna (stänger 17:00).
 5. Dyrt smslån. Ja, tyvärr är Creditstars smslån ovanligt dyrt. Om du t ex lånar 2000 kr i 30 dagar får du betala 540 kr för det, men om du bara behöver låna i en vecka eller två blir det emellertid inte så dyrt. Titta annars under jämför lån i menyn ovan så hittar du betydligt billigare smslån och andra lån som har en löptid på 30 dagar.
 6. Du har inte möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkningar. Creditstar gör en helhetsbedömning av din ekonomiska situation innan de fattar ett beslut men anmärkningar är trots det inte ok.

Omdöme

Ja, som du ser finns det många anledningar att titta närmare på Creditstar även om deras smslån inte är perfekta. Den största nackdelen är såklart prissättningen för deras 30-dagars lån men förövrigt kan vi varmt rekommendera Creditstar om du är ute efter ett snabbt och flexibelt smslån och bara behöver låna pengar i 5 – 14 dagar.

Här ska vi ge dig ett snabbt sammanfattande omdöme av Creditstar:

 • Det positiva: Du kan få ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker.  Mycket flexibel återbetalningstid. Smslån utan kreditupplysning hos UC.
 • Det negativa: Krav på fast inkomst. Dyra smslån om du väljer en löptid som överstiger 2 veckor. Snåla öppettider. Du får inte låna om du har en betalningsanmärkning.Lågt maxbelopp för nya kunder (2500 kr).