Freedom Finance

Freedoom Finance, som ingår i Zmarta Group sedan de köptes upp av H.I.G Capital 2013, är en oberoende låneförmedlare vars syfte är att plocka fram så förmånliga lån som möjligt till sina kunder. Deras service kostar ingenting och även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna pengar hos dem.

Inkomstkraven hos Freedom Finance är rimliga (100 000 kr/år) och det tas bara en UC på dig trots att de skickar din ansökan till en mängd banker och kreditbolag, upp till 20 stycken närmare bestämt. Freedom Finance är således ett smart val för dig som är ute efter ett så billigt lån som möjligt och som inte orkar vända dig till en mängd banker på egen hand.

Snabbfakta Freedom Finances lån

 • Lånebelopp: Privatlån & billån på 5000 – 500 000 kr samt små och stora bolån.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år för privatlån.
 • Pengar på kontot: Inom 3 – 5 bankdagar.
 • Individuell ränta: 3,25 – 18,15 %.
 • Avgifter: Nej, Freedom Finance tar inget betalt för sin tjänst men privatlånen har en uppläggningsavgift på 495 kr.
 • Lån utan UC: Nej, men Freedom Finance tar bara en enda kreditupplysning.
 • BankID/e-legitimation: Nej.
 • Förlängning av lån: Oftast inte, men många privatlån har avbetalningsfria månader.
 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Ägare: Zmarta Group som ägs av H.I.G Capital där även låneförmedlaren Zmarta ingår.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Låna pengar med betalningsanmärkning: Ja, upp till 150 000 kr.

Dessa lån kan du ta via Freedom Finance

 1. Privatlån, alltså lån utan säkerhet som används för konsumtion. Du får låna till precis vad som helst eftersom Freedom Finance inte kräver att man uppger vad man ska låna till. Du kan även samla dina dyra lån och krediter genom att ta ett privatlån som du löser dem med.
 2. Billån med säkerhet, alltså ett billån då du har bilen du köper som säkerhet för lånet. Om du tar ett billån med säkerhet via Freedom Finance får till och med köpa bilen av en privatperson, vilket är mycket ovanligt när det gäller sådana här billån. I sådana fall bokar Freedom Finance en tid för en test av bilen och om den godkänns är det fritt fram att låna pengar till den. Som mest får du låna 1 miljon kronor om du har en riktigt god betalningsförmåga. Om vill köpa en bil som är äldre än 10 år och/eller vill ta ett lån som täcker hela bilens pris kan du ta ett privatlån istället men då är lånetaket 500 000 kr.
 3. Bolån. Det finns inget tydligt tak för hur stort bolån du får ta via Freedom Finance, men du kan i alla fall inte fylla i ett högre lånebelopp än 99 999 999 kr i deras ansökan, men det lär väl räcka.

Hur går det till?

Så här går det till om ansöker om ett lån via Freedom Finance:

 1. Välj lån och fyll i din ansökan direkt på Freedom Finances hemsida.
 2. Freedom Finance tar en UC och vidarebefordrar din ansökan tillsammans med kreditupplysningen till de banker och kreditbolag som har den sorts lån du är ute efter.
 3. Bankerna tar emot dina handlingar, granskar kreditupplysningen och dina övriga uppgifter. Utifrån underlaget bestämmer de sig för vilka räntor och andra lånevillkor de vill ge dig. De känner mycket väl till att de konkurrerar med flera andra låneinstitut så därför försöker de såklart ge dig en så bra deal som möjligt.
 4. När budgivningen är över kontaktar Freedom Finance dig och presenterar de bästa buden.
 5. Du kan antingen acceptera något av erbjudandena eller förkasta alla.
 6. Om du väljer ett lån får du ett avtal som du skriver under och skickar tillbaka, sedan betalas lånet ut direkt men det kan ta upp till 3 bankdagar innan pengarna hamnar på ditt bankkonto.