Loanmarket

LoanmarketLoanmarket är en helt ny låneförmedlare som förmedlar lån på 5000 – 400 000 kr. Loanmarkets enkla hemsida kanske inte ser mycket ut för världen (den är mycket enkel och nästan löjligt avskalad) men vi gillar tydligheten och det simpla ansökningsformuläret som möter oss direkt på deras förstasida. Och sedan är det inte så dumt att räntan är från bara 3,25 %. Det här är alltså en låneförmedlare för dig som är ute efter ett så billig lån som möjligt.

Om Loanmarkets tjänst

 • Lånebelopp: 5000 – 400 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Om du lånar pengar av en långivare som erbjuder signering med BankID tar det 2 – 5 bankdagar tills du har fått ditt lån. Om långivaren vill att du ska skriva under ett pappersavtal tar det såklart någon dag extra.
 • Ränta: Från 3,25 %.
 • Avgifter: Loanmarkets förmedlartjänst är gratis, men sedan beror det på banken om du får betala en uppläggningsavgift för lånet eller inte.
 • Lån utan UC: Nej, men Loanmarket tar bara en enda kreditupplysning trots att många banker kontaktas.
 • BankID/e-legitimation: Det beror på bank.
 • Förlängning av lån: Om du har möjlighet att utnyttja avbetalningsfria månader förlängs lånet med lika många dagar.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00 – 18:00, fredag 09:00 – 17:00, helger stängt.
 • Ägare: Lendo AB som även äger Leta Lån och Lendo.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år för lån upp till 30 000 kr, 110 000 kr/år för större privatlån.
 • Åldersgräns: 18 år
 • Betalningsanmärkningar: Ja det accepteras för privatlån upp till 150 000 kr.
 • Övrigt: Du måste ha en arbetsinkomst eller pension. För låna upp till 30 000 kr kan det räcka med ett vikariat och en tillfällig anställning, men om du har en tillfällig anställning måste det återstå minst 6 månader av den.

Fördelar med Loanmarket

 1. Loanmarket ser till att bankerna får konkurera om dig så att du kan få en så låg ränta som möjligt.
 2. Snabbt svar på ansökan eftersom de jobbar snabbt och effektivt.
 3. Även du som har svårt att få lån har möjlighet att få låna pengar ,exempelvis betalningsanmärkningar accepterar hos vissa av deras samarbetspartners.
 4. Loanmarket tar bara en kreditupplysning på dig hos UC som sedan delas ut till bankerna.

Hur gör jag när jag har fått mitt lån beviljat?

När ditt privatlån är beviljat måste du såklart signera ett låneavtal. Hur det ska signeras beror på vilken bank du har valt. Någon av följande metoder används:

 1. Signering online. Om banken eller kreditbolaget erbjuder signering med BankID får du en länk som du ska klicka på och sedan är det bara att signera direkt. Det här såklart den bästa metoden eftersom pengarna kan betalas ut snabbare då.
 2. Skuldebrev per post. Om banken inte erbjuder signering med e-leg skickar de ett pappersavtal hem till dig som du ska skriva under och sedan skicka tillbaka.
 3. Skriv under hos banken. I vissa fall kan du själv bege dig till banken och skriva under låneavtalet där. Det kanske inte är så bekvämt men då kan du i alla fall få pengarna snabbare än om avtalet skickas per post.

Smidig ansökan

Ja, vi kan inte säga annat än att Loanmarkets ansökan är mycket tydlig och enkel att fylla i. Du klickar bara på de ”bubblor” som stämmer överens med din situation. Där ska du uppge hur mycket du vill låna, hur länge du vill låna, vilken sysselsättning du har, ditt civilstånd, hur många barn du har, hur ditt boende ser ut och om du har en medsökande. Efter det är det bara att skicka iväg ansökan som sedan delas ut till en mängd långivare, och trots det tar Loanmarket bara en UC.