Myloan

Myloan kanske är marknadens bästa låneförmedlare. De svarar inom 24 timmar och samarbetar med sammanlagt 18 banker och kreditbolag vilket är ovanligt många. En del av bankerna erbjuder riktigt billiga privatlån (ränta från 3,5 %) medan andra långivare accepterar betalningsanmärkningar, men även om du har betalningsanmärkningar och inte har en så stark ekonomi förövrigt får du aldrig betala högre ränta än 30 %.

Myloan är således ett bra ställe att vända sig till om man har svårt att få lån och är ute efter ett billigt alternativ till smslån och för dig som vill låna pengar riktigt billigt.

Fakta om lånen

 • Lånebelopp: 10000 –400 000 kr utan säkerhet, gäller även billån.
 • Avbetalningstid: 2 – 15 år
 • Pengar på kontot: Du får svar inom 24 timmar och när ditt undertecknade pappersavtal når banken tar det 2 – 3 bankdagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto. Sammanlagt kan det ta 4 – 10 bankdagar.
 • Individuell årsränta från 2,95 %.
 • Avgifter: Myloan tar ingen avgift för sin tjänst så om du får betala någon avgift eller inte beror på vilken bank du väljer att låna hos.
 • UC: En enda kreditupplysning tas på dig trots att upp till 18 banker kontaktas.
 • BankID/e-legitimation: Nej.
 • Förlängning av lån: Det beror på vilket lån du väljer.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00 – 17:00, fredag 08:00 – 16:00.
 • Ägare: Insplanet AB som är ett börsnoterat bolag och är en del av försäkringsförmedlaren Insplanet. Insplanet, som är registerat på Nasdaq Omx-börsen, ägs till största delen av Bonnier.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år (10 000 kr/mån)
 • Åldersgräns: 18 år
 • Privatlån med betalningsanmärkningar: Ja, vissa av Myloans samarbetspartners accepterar det.

Så fungerar det

 1. Gör din ansökan hos Myloan.
 2. Myloan tar en enda kreditupplysning och skickar kopior på den tillsammans med din ansökan till sina samarbetspartners.
 3. Logga in på Myloan och ta del av bankernas och kreditbolagens erbjudanden. Om du vill få rådgivning är det bara att tala med en handläggare hos Myloan.
 4. Välj ut ett privatlån eller billån om du tycker att du har fått en bra deal.
 5. Banken skickar ett låneavtal hem till dig som du sedan ska skriva under.
 6. Skicka tillbaka avtalet.
 7. Banken får ditt underskrivna avtal och betalar ut lånet och inom 2 – 3 dagar sitter pengarna på ditt konto.

En enda kreditupplysning

Om du ansöker om lån hos 18 banker och kreditbolag som inte beviljar lån utan UC på egen hand kommer 18 kreditupplysningar att registreras på dig hos UC. Det är inte speciellt bra för din kreditvärdighet eftersom många kreditupplysningar från olika kreditbolag gör att bankerna tror att du har svårt att få lån.

Problemet med privatlån är det aldrig går att veta i förväg vilken ränta man kommer att få eftersom den är individuell. Det är det här som är dilemmat när det gäller privatlån, man kan inte jämföra låneräntor och lånekostnader i förväg som man kan göra med smslån då räntan är densamma för alla. Det enda sättet att se vilket lån som är billigast är att ansöka hos flera långivare eller vända sig till en låneförmedlare.

Om du ansöker om lån via Myloan registreras bara en enda kreditupplysning på dig trots att de letar efter det billigaste privatlånet för just dig hos 18 aktörer. Även om du får hem flera papper från UC som visar att flera långivare har tittat på din ansökan innebär det inte att flera kreditupplysningar har tagits på dig. Det visar bara vilka långivare som tagit del av kreditupplysningen, inte att de har tagit nya kreditupplysningar, det vore helt onödigt eftersom de redan har fått en kopia på den upplysning Myloan har gjort hos UC.

Fler fördelar med Myloan

 • Bankerna tvingas konkurrera om dig som kund vilket gör att de måste buda under varandra. Det här gör att du får den bästa möjliga räntan efter just dina förutsättningar och önskemål.
 • Billigt alternativ till snabblån för dig som brukar ratas av bankerna på grund av en för låg inkomst och/eller betalningsanmärkningar.
 • Du får en överskådlighet som du inte riktigt får om du själv ansöker hos en mängd långivare. Det blir helt enkelt lättare att jämföra lånen.
 • Bekvämt. Ja, det är ju betydligt smidigare att bara fylla i en ansökan istället för arton.

Vilka banker samarbetar Myloan med?

Följande banker och andra aktörer har ett samarbete med Myloan (tre av dem hittar du direkt hos oss):
Swedbank, SevenDay, Ikano Bank, Marginalen Bank, BlueStep, Villabanken, Nordnet, Wasa Kredit, Svea Ekonomi, Avida Finans, Collector Bank, Forex Bank, KonsumentKredit, MoneyGo, Santander Consumer Bank och Spring Finance.