Nya smslån hos Snabblan24.nu

Vi på Snabblan24.nu dammsuger nätet konstant efter nya smslån och andra snabblån så att du som besökare får så många lån som möjligt att välja på. Under 2017 har vi hittills lagt till ett nytt smlån och 2016 la vi till till sju nya smslån som det också kan vara värt att titta närmare på. Vi börjar med de senaste lånen.

Nordic Lån – Låg ränta & 50000 kr inom 24 timmar

Vintern 2016/2017 lanserade Thorn Svenska AB ytterligare en kreditgivare, eller snarare ett varumärke, som konkurrerar med andra långivare som erbjuder krediter som är större och har en längre löptid än vanliga smslån. Detta skedde inte så långt efter lanseringen av Fokuslån (hösten 2016) som är en annan riktigt populär kreditgivare, inte minst för att det är ganska lätt att få lån hos dem. Det är ingen större skillnad mellan dessa två kreditgivare borsett från att Nordic Lån erbjuder mindre smslån med kortare avbetalningstider än vad Fokuslån gör och att räntan är lägre.

Hos Nordic Lån kan du låna 10000 – 50000 kr i 1 – 5 år och deras deras individuella ränta ligger mellan 7.92 – 21,60 % (till skillnad från Fokuslåns ränta som startar vid 9.9 %) och det är såklart bra. Något annat som är bra är att du faktiskt kan få ditt smslån redan samma eller nästkommande dag såvida du ansöker under en vardag. Tummen upp för det!

Fokuslån – Pengar samma dag & rimlig ränta

Nu i September 2016 presenterade vi Fokuslån som är ett nytt varumärke från Thorn Svenska AB. Fokuslån erbjuder lite större lån och längre löptider (10000 – 75000 kr i 12 – 80 månader) än vad Thorns övriga långivare gör. Fördelarna med Fokuslån är:

  • Deras smslån är ett mellanting till vanliga smslån och privatlån. Det är alltså mycket enklare att få ett lån hos Fokuslån än ett vanligt privatlån, och räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 16,80 – 21,60 %).
  • Normalt får man pengarna samma dag om man ansöker på förmiddagen eller mitt på dagen en vardag. Om du ansöker senare (eller på en helg) får du pengarna nästa vardag.

Brixo – Snabba pengar med Swedbank & SEB

Det nya smslånet från Brixo har flera fördelar:

  • Brixo sätter in pengarna direkt på ditt konto om du har ett bankkonto hos Swedbank, SEB eller Handelsbanken under kontorets öppettider.
  • Räntan är betydligt lägre än för vanliga smslån (årsränta 29,80 – 34,80 %) vilket bland annat beror på att löptiderna är längre, men du kan såklart lösa lånet i förtid om du vill få ner dina lånekostnader ytterligare.
  • Du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Snabblan24.nu kan varmt rekommendera Brixo med tanke på deras hyfsade ränta och vettiga villkor.

Viakredit – Snabb kredit med Nordea

Via SMS Group som tidigare bara ägde varumärket Viaconto har nu börjat erbjuda onlinekrediter under varumärket Viakredit. Månadsräntan för denna kredit är på 7 % och dina pengar sätts in direkt på ditt bankkonto om du använder dig av Nordea,. Även om du inte har ett bankkonto hos Nordea kan du få dina pengar samma dag om du gör din ansökan innan kl.13.00.

Creditstar – Smslån direkt till alla storbanker

Enligt Creditstar själva betalar de ut smslån direkt till alla storbanker i Sverige vilket alltså innebär att du kan få dina pengar nästan på en gång efter att din låneansökan blivit beviljad om du använder dig av Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea. En annan fördel är att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna.

Credway – Snabb kredit med låg ränta

Credway är ett nytt varumärke som ägs av Nortmill AB som även ligger bakom Easycredit och Credigo. Credway är en vettig långivare som erbjuder snabba onlinekrediter istället för smslån och räntan är bra mycket lägre än vad vanliga smslån har.

Credways månadsränta är bara på 2,42 % medan de allra lägsta räntorna för smslån är på 10 % och deras effektiva årsränta är på 33 % vilket inte är högre än vad små privatlån brukar ha. Inte nog med det, de kan bevilja krediter trots betalningsanmärkningar och har en lägstaprisgaranti. Prisgarantin innebär att om du hittar ett billigare snabblån med samma lånebelopp och som har en avbetalningstid på 30 – 90 dagar sänker de din lånekostnad så att den blir 10 % lägre än konkurrentens. Stor tumme upp för det!

En annan stor fördel med Credway är att de kan betala ut pengar direkt till Swedbank vilket är ovanligt. De andra två bankerna för direktutbetalningar är Handelsbanken och Nordea.

Flexlimit – Prisvärd onlinekredit

Hösten 2015 introducerade C Finans AB, som även ligger bakom Meddelandelån, varumärket Flexlimit. Till skillnad från Meddelandelån erbjuder Flexlimit onlinekrediter istället för vanliga smslån, du ansöker alltså om ett visst kreditutrymme som du får utnyttja när du vill istället för att få allt på en gång.

Fördelarna med Flexlimit är att deras ränta är lägre än den vanliga smslån brukar ha och att du inte betalar ränta för det du inte utnyttjar samt att du kan få dina pengar direkt om du har ett bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea.

Nettofinans – Flexibla amorteringar

Nettofinans, som ägs av Kandara AB, är en långivare som erbjuder lite större snabblån med en avbetalningstid på 5 år. När du har tagit lån hos Nettofinans får du en faktura varje månad med ett lägstabelopp som du måste betala, men du kan betala mer om du vill så att du kan bli av med lånet snabbare.

Snabblån som plockats bort

Vi har även plockat bort några snabblån från Snabblan24.nu under hösten och vintern:

  • Leasy Minilån – Thorn Svenska AB valde av någon anledning att ta bort detta varumärke från det annonsnätverk vi använder sig av, men i gengäld fick vi in en ny kreditgivare av Thorn: Nordic Lån.
  • Trustbuddy – En P2P-långivare som försattes i konkurs i höstas (2015).
  • Bravio & Creditum – Ägaren Creditum Norden AB valde att avsluta sitt samarbete med samtliga jämförelsesajter för snabblån och smslån. Varför det blev så har vi ingen aning om.
  • Moneygo – Moneygo plockades bort från det annonsnätverk de använde sig av. Vi vet inte om det var för att Moneygo valde att avsluta sitt samarbete eller om det var annonsnätverket som valde att avsluta det.

Uppdaterat 1 mars 2017.