Reducero

Reducero är en relativt ny låneförmedlare, varumärket registrerades så sent som 2015. Låneförmedlarna växer upp som svampar ur jorden och konkurrensen om kunderna som är ute efter så billiga lån som möjligt hårdnar. Det är ju det som är poängen med dessa förmedlare, att få bankerna och kreditbolagen att konkurrera om dig som kund vilket ger en lägre ränta. Och visst står sig Reducero väl i konkurrensen även om de inte samarbetar med fullt så många kreditbolag som de största låneförmedlarna gör.

Om lånen Reducero förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 400 000 kr.
 • Avbetalningstid: 3 – 12 år
 • Pengar på kontot: 2 – 5 arbetsdagar efter att långivaren har fått ditt signerade låneavtal. Från start till mål kan det ta 3 – 8 arbetsdagar.
 • Årsränta: Från 3,75 % men räntan bestäms utifrån din kreditvärdighet.
 • Avgifter: Reducero tar inga avgifter men vissa lån har en uppläggningsavgift. Det är emellertid du själv som väljer om du tar ett lån med avgift eller inte.
 • UC: Ja, men Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC.
 • Lån med BankID/e-leg: Beror på vilken bank eller vilket kreditbolag du lånar av.
 • Förlängning av lån: Många långivare erbjuder betalningsfria månader för privatlån och om du utnyttjar dem förlängs lånet normalt med lika många månader.
 • Öppettider för kontoret: Måndag – fredag 07:30 – 18:00.
 • Ägare: Reducero AB. Moderbolag: Richsor Holding AB.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 144 000 kr/år (12000 kr/mån).
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Lån med betalningsanmärkningar: Ja, 10000 – 50000 kr om du inte har fler än 5 betalningsanmärkningar, inga kronofogdeskulder och uppfyller övriga krav.
 • Övriga krav: Skriven i Sverige och fast inkomst av arbete eller pension.

Vilka banker samarbetar de med?

Reducero samarbetar med Bigbank, Collector Bank, Credento, Konsumentkredit, Marginalen Bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Finans och Wasa Kredit. Detta varierade utbud gör att du kan låna pengar billigt om du har en hyfsad betalningsförmåga, men även du som brukar ha svårt att få lån har möjlighet att låna.

Låg ränta. Två av dessa kreditbolag/banker  (Marginalen Bank och Sevenday) erbjuder riktigt förmånliga lån med låg ränta för dig som inte har betalningsanmärkningar och dessutom behöver du inte tjäna mer än 12000 kr/mån när du ansöker via Reducero.

Enkelt att få ett lån. Flera av de övriga långivarna erbjuder dels små lån från 5000 kr och dels riktar sig dessa långivare till dig som inte tjänar så mycket och/eller som har betalningsanmärkningar. Reducero kan alltså vara ett vettigt alternativ för dig som normalt brukar ansöka om smslån. Det spelar alltså ingen roll om du är ute efter ett lån med låg ränta eller om du brukar nobbas av storbankerna, Reducero kan hitta lånet åt dig.

Omdöme

Reducero fungerar som alla andra låneförmedlare. Du gör din ansökan, Reducero tar en enda kreditupplysning hos UC som delas med alla deras samarbetspartners och sedan skickas din låneansökan tillsammans med kreditupplysningen. Efter det börjar bankerna buda och sedan får du flera anbud att välja och vraka bland.

Det positiva med Reducero är att deras hemsida är mycket enkel och lättöverskådlig samtidigt som den ger dig all viktig info du behöver. Ingenting är otydligt eller krångligt. Det enda negativa är att de inte samarbetar med speciellt många kreditbolag vilket gör att konkurrensen om dig som kund inte blir lika stor som hos vissa andra låneförmedlare. Sådant kan göra att du som kund blir orolig för att din ränta inte blir så låg som den kanske hade blivit hos en större förmedlare, men eftersom Reducero samarbetar med Sevenday och Marginalen Bank är risken inte speciellt stor att räntan blir speciellt hög. Dessa två aktörer erbjuder nämligen bland de lägsta räntorna på marknaden.

Vi får trots det hoppas att Reducero utökar sitt samarbete med flera banker så att de kan bli ännu bättre, och det är något vi på Snabblan24.nu tror att de kommer att göra eftersom det är en ganska ny låneförmedlare.