Advisa


Hos låneförmedlaren Advisa kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 20 år. Advisa samarbetar med inte färre än 36 banker och kreditbolag vilket gör att du har riktigt goda möjligheter att få ett riktigt förmånligt lån här.

Advisas samarbetspartners är såväl storbanker som mindre kreditbolag vilket är bra eftersom det dels ökar dina chanser att komma över ett lån med låg ränta, dels att du ökar dina chanser att få ett lån överhuvudtaget. Advisa har fått riktigt höga betyg på Rejta vilket vittnar om en hög kundnöjdhet och ja, det är en riktigt bra låneförmedlare.

Fakta om lånen Advisa förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr både för privatlån och billån utan säkerhet.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: Inom 3 – 5 bankdagar efter att banken fått ditt underskrivna avtal. Allt som allt kan det ta 4 – 6 dagar innan du får ditt lån, men om du vill låna billigt istället för snabbt är det helt acceptabelt.
 • UC: Precis som alla andra låneförmedlare erbjuder de inte lån utan UC men de tar bara en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen och den får bankerna dela på.
 • BankID: Beror på vilken bank du väljer.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 26,05 %, effektiv ränta 2,95 – 33.20 %.
 • Avgifter: Advisa tar ingen avgift för sin tjänst, det är banken som står för den. Om lånet har en avgift eller inte beror på vilket lån du väljer att ta.
 • Exempel: Ett lån på 600 000 kr med en rörlig årsränta på 7,95 % och 144 avbetalningar på 12 år har en effektiv ränta på 8,25 %. Månadsinbetalningen blir då 6478 kr och den totala summan som ska betalas in är 932 872 kr, varav 332 872 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter på 0 kr. 
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-20:30, fredag 09:00-17:00, lördag och söndag 14:00-18:00.
 • Ägare: Advisa AB.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år, alltså 10000 kr/mån före skatt.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning om du inte har något skuldsaldo hos Kronfogden och kan lösa andra eventuella lån med det nya lånet.
 • Övrigt: Du måste ha en stadigvarande inkomst.
Ansök

Fördelar med Advisa

 1. Advisas tjänst är utmärkt val för dig som är ute efter ett billigt lån eftersom budgivningen pressar priserna. Ja, bankerna tvingas ju konkurrera om dig här.
 2. Du kan ansöka om så små lån som 5000 kr ända upp till 600 000 kr.
 3. Den den längsta löptiden är hela 18 år vilket kan vara bra för dig som vill låna mycket och inte kan betala tillbaka på lånet så snabbt.
 4. De tar bara en UC vilket gör att du behåller en fortsatt hög kreditvärdighet.
 5. Du kan även samla dina lån via Advisa som gör att du kan bli med dina dyra lån och krediter.
 6. Advisa samarbetar med 38 långivare vilket är rätt bra. Här finns dels banker som erbjuder låga räntor, såsom Swedbank, SEB och ICA-Banken, dels kreditbolag som det är lite enklare att få lån hos, t ex Cashbuddy och Credway. Det här gör att du som har en bra kreditvärdighet kan få tag i ett riktigt förmånligt lån och att du som har en mindre bra kreditvärdighet i alla fall har en chans att få ett lån.

Advisas samarbetspartners

Advisa samarbetar med ovanligt många banker och kreditbolag, hela 36 stycken närmare bestämt. Det är få låneförmedlare som samarbetar med så många långivare som Advisa gör och det ökar dina chanser att få ett lån. Dessa banker och kreditbolag samarbetar de med:

Swedbank, SEB, Nordea, ICA Banken, Ikano Bank, Coop Medmera Bank, Forex Bank, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet, Collector Bank, Remember, Sevenday, Komplett Bank, Svea Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Nordax Bank, Northmill Bank, Avida Finans, Big Bank, Lån & Sparbank, Moneygo, Moank, Brabank, Friia, Tryggkredit och Primal Capital.

Så fungerar Advisas tjänst

 1. Gör din ansökan hos Advisa. Allt du behöver fylla i är ditt personnummer, mobiltelefonnummer, e-postadress, anställningsform och månadsinkomst, och så önskat lånebelopp och avbetalningstid såklart.
 2. När Advisa har fått din ansökan tar de bara en kreditupplysning på dig som skickas till bankerna tillsammans med din ansökan.
 3. Bankerna startar sin budgivning vilket pressar räntorna för deras lån.
 4. Inom 24 timmar kontaktar Advisa dig med alla vettiga bud. Du har 30 dagar på dig att bestämma dig för vilket bud du ska nappa på eller om du inte vill ha något alls, men självklart kan du bestämma dig på en gång också.
 5. Om du tackar ja till ett av buden skickas ett skuldebrev hem till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka.
 6. Lånet betalas ut och 1 – 3 bankdagar senare sitter pengarna på ditt konto.

Omdöme

Advisa är en pålitlig och effektiv låneförmedlare för dig som vill låna pengar utan säkerhet och som vill komma billigt undan, men är inget för dig som behöver pengar snabbt eftersom det tar 4 – 5 bankdagar efter att banken fått ditt underskrivna avtal tills du får pengarna.

För övrigt är det mycket enkelt att hitta det man söker på Advisas hemsida, de jobbar effektivt och man får ett snabbt svar på sin ansökan. Och så det viktigaste av allt: de får ofta fram riktigt billiga lån ut sina kunder. Snabblan24.nu anser att Advisa är en av nätets absolut bästa och flexibla låneförmedlare.

 • Det positiva: Samarbetar med hela 36 långivare vilket ökar möjligheten att få fram riktigt bra erbjudanden. Prispressare med låg från-ränta (2,95 %). Du kan ta lån trots betalningsanmärkning. Du behöver inte tjäna mer än 10 000 kr/mån. Du kan låna såväl lite som mycket, det minsta lånet är bara på 5000 kr och det största  på 600 000 kr. Längsta löptiden är hela 20 år.
 • Det negativa: Inte lika snabba som en del andra låneförmedlare, det tar 4 – 8 dagar innan du har fått ditt lån.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03