Advisa


Låneförmedlaren Advisa samarbetar med inte färre än 22 banker och kreditbolag vilket gör att du har riktigt goda möjligheter att få ett riktigt förmånligt lån här. Deras samarbetspartners är såväl storbanker som mindre kreditbolag vilket är bra eftersom det dels ökar dina chanser att komma över ett lån med låg ränta, dels att du ökar dina chanser att få ett lån överhuvudtaget.

Advisa har fått riktigt höga betyg på Rejta vilket vittnar om en hög kundnöjdhet och ja, det är en riktigt bra låneförmedlare.

Fakta om lånen Advisa förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr både för privatlån och billån utan säkerhet.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Inom 3 – 5 bankdagar efter att banken fått ditt underskrivna avtal. Allt som allt kan det ta 4 – 8 dagar innan du får ditt lån, men om du vill låna billigt istället för snabbt är det helt acceptabelt.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95 %, effektiv ränta 2,95 – 33.20 %.
 • Avgifter: Advisa tar ingen avgift för sin tjänst, det är banken som står för den. Om lånet har en avgift eller inte beror på vilket lån du väljer att ta.
 • UC: Precis som alla andra låneförmedlare erbjuder de inte lån utan UC men de tar bara en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen och den får bankerna dela på.
 • BankID/e-legitimation: Nej, men ansökan kräver inget BankID. Om du tar ett lån skickas ett pappersavtal hem till dig.
 • Förlängning av lån: Det beror på banken, men det är inte ovanligt att man får avbetalningsfria månader.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-21:00, fredag 09:00-17:00, lördag 14:00-18:00 och söndag 16:00-20:00.
 • Ägare: Advisa AB.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år, alltså 10000 kr/mån före skatt.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Ja, det är okej.
 • Övrigt: Du måste ha varit skriven i Sverige i minst 1 år.

Så fungerar Advisas tjänst

 1. Gör din ansökan hos Advisa. Allt du behöver fylla i är ditt personnummer, mobiltelefonnummer, e-postadress, anställningsform och månadsinkomst, och så önskat lånebelopp och avbetalningstid såklart.
 2. När Advisa har fått din ansökan tar de bara en kreditupplysning på dig som skickas till bankerna tillsammans med din ansökan.
 3. Bankerna startar sin budgivning vilket pressar räntorna för deras lån.
 4. Inom 24 timmar kontaktar Advisa dig med alla vettiga bud. Du har 30 dagar på dig att bestämma dig för vilket bud du ska nappa på eller om du inte vill ha något alls, men självklart kan du bestämma dig på en gång också.
 5. Om du tackar ja till ett av buden skickas ett skuldebrev hem till dig som du ska skriva under och skicka tillbaka.
 6. Lånet betalas ut och 1 – 3 bankdagar senare sitter pengarna på ditt konto.

Fördelar

 1. Advisas tjänst är utmärkt val för dig som är ute efter ett billigt lån eftersom budgivningen pressar priserna. Ja, bankerna tvingas ju konkurrera om dig här.
 2. De tar bara en UC vilket gör att du behåller en fortsatt hög kreditvärdighet.
 3. Du kan även samla dina lån via Advisa som gör att du kan bli med dina dyra lån och krediter.
 4. Advisa samarbetar med 22 långivare vilket är rätt bra. Här finns dels banker som erbjuder låga räntor, såsom Swedbank, SEB och ICA-Banken, dels kreditbolag som det är lite enklare att få lån hos, t ex Goodcash och Moneygo. Det här gör att du som har en bra kreditvärdighet kan få tag i ett riktigt förmånligt lån och att du som har en mindre bra kreditvärdighet i alla fall har en chans att få ett lån.

Omdöme

Advisa är en pålitlig och effektiv låneförmedlare för dig som vill låna pengar utan säkerhet och som vill komma billigt undan, men är inget för dig som behöver pengar snabbt eftersom du måste skicka in ett underskrivet pappersavtal innan lånet kan betalas ut.

För övrigt är det mycket enkelt att hitta det man söker på Advisas hemsida, de jobbar effektivt och man får ett snabbt svar på sin ansökan. Och så det viktigaste av allt: de får ofta fram riktigt billiga lån ut sina kunder. Snabblan24.nu anser att Advisa är en av nätets absolut bästa och flexibla låneförmedlare.

 • Det positiva: Prispressare, låga räntor, du kan ta lån trots betalningsanmärkning, låg åldersgräns (18 år) och du behöver inte tjäna mer än 10000 kr/mån. Dessutom samarbetar de med ganska många banker och kreditbolag (22 stycken) vilket ökar möjligheten att få fram riktigt bra erbjudanden. Det största lånet är på hela 600 000 kr.
 • Det negativa: Det tar 4 – 8 dagar innan du har fått ditt lån eftersom det tar lite tid att skicka en pappersansökan fram och tillbaka.