Anmärkning.se


Hos låneförmedlaren Anmärkning.se kan du ansöka om lån på 10 000 – 350 000 kr även om du har en eller flera betalningsanmärkningar,  vilket är ovanligt mycket för en sån här typ av lån.

Du kan kan i de flesta fall signera sitt låneavtal med BankID hos deras samarbetspartners och får i sådana fall pengarna inom 2 – 6 bankdagar. Det kanske inte är så snabbt men med tanke på att de samarbetar med hela nio långivare som accepterar anmärkningar och bara tar en UC, samt erbjuder en rimlig ränta kan det ändå vara värt att vänta lite på pengarna. Inkomstkravet är dessutom ganska lågt, det är på 120 000 kr/år.

Obs! Anmärkning.se har upphört att samarbeta med jämförelsesajter som denna. Du hittar dock liknande låneförmedlare här.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 10000 – 350 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: 2 – 6 bankdagar om du signerar låneavtalet med BankID. Du får svar på din ansökan redan inom några timmar (under dagtid).
 • UC: Ja, en enda kreditupplysning hos UC.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95 %.
 • Avgifter: De tar ingen avgift för sin tjänst, sedan beror det på vilken bank du lånar av om du får betala några avgifter eller inte.
 • Exempel: Ett lån på 300 000 kr med en rörlig årsränta på 5,42 % och 144 avbetalningar på 12 år har en effektiv ränta på 5,56 %. Månadsbetalningen blir då 2838 kr och den totala summan som ska betalas in är 408 733 kr, varav 108 733 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 08:00-20:00, fredag 09:00-17:00 samt lördag och söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: Lendo AB som även äger låneförmedlaren Lendo och Leta Lån.

Krav

 • Inkomstkrav: 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, såklart du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar här.
 • Övrigt: Folkbokförd i Sverige i minst 1 år, inget skuldsaldo hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.

Ett bra val?

Som sagt, det här är enbart en låneförmedlare för dig som har betalningsanmärkningar, men varför inte ansöka om ett lån via Lendo istället eftersom Lendo ändå äger denna låneförmedlare? Eller varför inte vända sig direkt till de banker och kreditbolag som accepterar betalningsanmärkningar istället? Svaret får du nu.

Varför inte Lendo istället?

Om du har anmärkningar blir det tydligare för dig vad som gäller om du ansöker hos här istället för hos Lendo. Här ser du exakt vilka krav som ställs på dig, vilket räntespannet är och hur mycket man högst får låna. Tänk bara på att även om du uppfyller alla krav är det inte säkert att du får ett lån, och det är inte heller säkert att du får låna så mycket som 200 000 kr. Det är din betalningsförmåga som avgör det här.

Bekvämt och bara en kreditupplysning

Om du har betalningsanmärkningar och ansöker direkt hos en långivare och får ett nej kanske du ansöker hos ytterligare en långivare. Och om du får nej igen kanske du gör en tredje ansökan och så vidare. Det här gör att det finns risk för att det tas en uppsjö med kreditupplysningar på dig vilket försämrar din kreditvärdighet.

Okej, om du ansöker hos långivare som inte tar sina kreditupplysningar hos UC kanske det inte är så farligt, men om du t ex gör flera ansökningar hos kreditbolag som använder sig av Bisnode kommer nästa kreditbolag som använder sig av Bisnode att se det.

När du ansöker via Anmärkning.se slipper du göra en massa ansökningar själv och det tas bara en enda UC på dig. Dessutom är det möjligt att du får flera lån att välja på och då kan du enkelt jämföra dem och välja det som är billigast och bäst för dig, däremot är det såklart inte helt säkert att du hittar det allra billigaste lånet för just dig eftersom de inte samarbetar med samtliga banker och kreditbolag som accepterar betalningsanmärkningar.

Om du ändå vill titta på långivare som accepterar anmärkningar kan du alltid kolla in vår sida över lån som du kan få trots anmärkningar.

Vilken ränta får jag?

Räntan hos de flesta banker och kreditbolag som Anmärkning.se samarbetar med sätts individuellt men på deras hemsida står det att räntan är 2,95 – 29,95 % precis som det står på Lendos hemsida. Det innebär att inget kreditbolag erbjuder en högre eller lägre ränta än så här. Vi på Snabblan24.nu har dock svårt att se att en person som har en betalningsanmärkning skulle få en så låg ränta som 2,95 %.

Samarbetspartners

Eftersom Anmärkning.se ägs och drivs av Lendo samarbetar de med samma långivare som Lendo, minus de långivare som inte accepterar anmärkningar. Det här gör att de samarbetar med 9 långivare till skillnad från Lendos 28, men det är ändå ganska många med tanke på att de flesta banker inte accepterar betalningsanmärkningar.

Detta är de nio långivarna som accepterar anmärkningar som de samarbetar med:

Avida Finans, Balanzia, Big Bank, Euroloan, Goodcash, Marginalen Bank (omstartslån), Nordax (Bank bolån) Resurs Bank och Svea Ekonomi.

Bland dessa långivare är den lägsta räntan 4,45 % (Resurs Bank) och således vore det knappast möjligt att få 2,95 % i ränta. Dessutom är det nog svårt att även hos Resurs Bank få en så låg ränta om man har betalningsanmärkningar. Men det är inte så mycket att orda om eftersom folk med anmärkningar alltid får betala mer än de som inte har det. Vi nämner det här bara för att du inte ska bli för optimistisk.

Omdöme

Nu ska vi avrunda det hela och kolla på vilka fördelar och nackdelar du får om du ansöker om lån via Anmärkning.se.

 • Det positiva. Goda chanser att få ett lån trots att du har betalningsanmärkningar. Vettig ränta och ovanligt hög lånebelopp. Samarbetar med hela 9 långivare vilket är mycket bra inom nischen. Lågt inkomstkrav (120 000 kr/år) och låg åldersgräns (18 år). Du kan signera ditt lån med BankID.
 • Det negativa. Det tar upp till 2 – 6 dagar innan pengarna sitter på ditt bankkonto (men det beror på vilket lån du väljer). Du får inte ha några kronofogdeskulder.

Uppdaterad 2023-01-18