Approva


Approva erbjuder relativt små men snabba företagslån på 30 000 – 300 000 kr som läggs upp på 2 – 18 månader. De vänder sig alltså inte till företag som behöver ett större tillskott i kassan men om ditt företag bara behöver ett litet mikrolån kan de vara värda att titta närmare på.

Approva erbjuder företagslån utan UC eftersom de tar sina kreditupplysningar hos Bisnode och betalningsanmärkningar kan accepteras om din och ditt företags ekonomi är stabil. Dessutom får man svar på sin ansökan inom en kvart och pengarna betalas ut redan samma dag. Så visst finns det många fördelar med Approva företagslån.

Om Approva företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 30 000 – 300 000 kr.
 • Löptid: 2 – 18 månader.
 • Pengar på kontot: Svar på ansökan får man inom 15 minuter och lånet betalas ut redan samma dag. Pengarna når oftast bankkontot redan nästa bankdag.
 • Ränta: Lånet har ingen ränta utan har en fast avgift istället.
 • Avgift: Bestäms individuellt (se prisexempel nedan).
 • UC: Nej, Approva tar sina kreditupplysningar hos Bisnode istället.
 • Låna med BankID: Ja.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Approva AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt, men företaget måste ha en stabil ekonomi och inga Kronofogdeskulder.
 • Ålder på företaget: Inget krav. Både nya och gamla företag kan ansöka.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Ja.
 • Övrigt: Alla svenskregistrerade enskilda firmor, handelsbolag och aktiebolag kan ansöka. Den som ansöker måste vara folkbokförd i Sverige, inneha F-skattsedel och ha ett BankID.
Ansök

Prisbild

Precis som med de flesta andra företagslån har Approvas lån ingen ränta men naturligtvis är det inte gratis. Istället för ränta tar man ut en fast avgift som inte påverkas av några ränteförändringar vilket gör det lättare för företaget att planera sin ekonomi.

Hur stor avgift du får betala beror på hur din och ditt företags ekonomi ser ut, därför kan vi på Snabblan24.nu inte säga hur mycket Approvas företagslån kostar. Vi kan däremot ge dig ett prisexempel hämtar direkt från Approva som i alla fall ger en vink om vad ett lån kan kosta.

Ett lån på 100 000 kr med 12 månaders löptid har en månadsavgift på 2000 kr vilket innebär att den totala avgiften blir 24 000 kr. Det motsvarar alltså 24 % av lånets storlek. Nej, det kanske inte låter så billigt men det är en ganska normal kostnad för ett företagslån, det kostar nästan exakt lika mycket som Likvids företagslån, till exempel. Det är förvisso nästan dubbelt så dyrt som Frodas företagslån men nästan bara hälften så dyrt som OPR:s. Approvas lån är alltså medeldyrt men är lättare att få än många andra företagslån.

För vem passar Approva företagslån?

Om en eller flera av nedanstående punkter passar in på ditt företags förutsättningar och önskemål kan Approva vara något för dig.

 • Approva företagslån är ett bra val för företagare som behöver ett snabbt tillskott i företagskassan. Du vet redan efter 15 minuter om din ansökan blivit beviljad och om du accepterar låneerbjudandet betalas pengarna ut på en gång, och sedan tar det en bankdag innan de når ditt företagskonto.
 • Om du och ditt företag vill slippa UC är Approva ett bra val eftersom de gör sina förfrågningar hos kreditupplysningsföretaget Bisnode istället. Ja, en kreditupplysning hos UC kan ju försämra din och företagets kreditvärdighet om det blir ett avslag, så om du inte är säker på att ansökan beviljas kan det vara bra att vända dig till en långivare som inte använder sig av UC.
 • Skulle du ha en eller flera betalningsanmärkningar kan Approva också vara något för ditt företag eftersom det inte behöver vara ett hinder. Men naturligtvis måste företaget vara i gott skick och ha en stabil ekonomi, och det är troligt att avgiften blir högre om du har anmärkningar.
 • Om ditt företag inte funnits så länge kan Approva ändå bevilja ett lån om man ser att det har en god ekonomisk trend.
 • Om du är tveksam till att banken kommer säga ja till en låneansökan kan det vara värt att testa Approva. Du har ju inget att förlora eftersom det inte kostar något att ansöka och det försämrar ju varken din eller ditt företags kreditvärdighet eftersom Approva inte tar UC.

Approva kan alltså passa bra för många företagare, inte minst för företag som kanske har svårt att få ett vanligt banklån. Däremot passar det såklart inte för företag som behöver ett större lån eftersom det högsta lånebeloppet hos Approva är 300 000 kr. Om ditt företag behöver ett större lån kan du alltid kolla in vår sida med företagslån, där hittar du lån upp till 60 000 000 kr.

Omdöme

Approvas företagslån är inte så dumt. Det är snabbt och smidigt och har en rimlig lånekostnad. Det är emellertid inte helt utan fläckar (för sådana lån existerar inte) och därför ska vi nu titta på både fördelarna och nackdelarna med Approva företagslån.

 • Det positiva: Mycket snabbt svar på ansökan (15 min) och snabb utbetalning (samma dag). Approva erbjuder företagslån utan UC och accepterar ansökanden med anmärkningar. Lånet är billigare än många andra snabba och smidiga företagslån.
 • Det negativa: Det finns billigare företagslån än Approvas. Det maximala lånebeloppet är på endast 300 000 kr.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04