Arcadia Finans


Arcadia Finans är en låneföremedlare som hjälper dig att få ett billigt privatlån. Precis som hos alla andra låneförmedlarna tvingar de bankerna att konkurrera med varandra om din ansökan vilket pressar räntan för lånet.

Arcadia Finans ägs av ett Finskt företag som har sitt säte i Helsingfors, men sedan en tid tillbaka förmedlar de i praktiken samma lån som Freedom Finance. Det är nämligen Freedom Finance som handlägger låneansökningarna du gör hos Arcadia Finance, men det är inget de hymlar om. Arcadia anger tydligt på sin hemsida att de samarbetar med varandra.

Fakta om lånen Arcadia förmedlar

 • Lånebelopp: 10000 – 500 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: 1 – 3 bankdagar efter att lånet beviljats. Arcadia menar att du till och med kan få pengar på kontot redan samma dag som ditt lån blir beviljat, men det kan emellertid ta upp till 24 timmar innan du blir beviljad.
 • Effektiv ränta: 3,60–33,40 %, exempelränta 5,93 %.
 • Avgifter: Beror på vilken bank du tar ditt lån hos. Arcadia Finans tar emellertid inget betalt för sin tjänst.
 • UC: Ja, men Arcadia Finans tar bara en enda UC.
 • BankID/e-legitimation: Ja.
 • Förlängning av lån: Vissa privatlån brukar ha avbetalningsfria månader som förlänger lånet med lika många månader.
 • Öppettider: Förmodligen dygnet runt precis som hos Freedom Finans (inget angivet).Kan endast kontaktas via formulär, via e-post och vanlig post.
 • Ägare: Draivi Media Oy (Finland) men samarbetar med Freedom Finance kreditservice AB som även samarbetar med Webfinance och Loan Butler samt äger Zmarta.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Möjligt, men högst 150 000 kr.
 • Övrigt: Inga skulder hos Kronofogden.

Bra förmedlare men för lite info

Snabblan24.nu känner mycket väl till att Arcadia Finans har haft nöjda kunder och att räntan de vaskar fram är mycket rimligt, men vi tycker ändå att Arcadia Finans hemsida lämnar mycket att önska. Det är lite synd att den har så lite information om den tjänst de erbjuder, t ex vilken handläggningstid och vilka krav de har.

För det första är deras hemsida lite väl avskalad och är mycket sparsam när det gäller information, vilket förmodligen gör att många väljer en annan låneförmedlare. Det är synd eftersom det är Freedom Finances fina tjänst de egentligen erbjuder.

För det andra har de ingen kontorsadress i Sverige och de går inte att kontakta per telefon vilket säkert gör att ännu fler lämnar deras hemsida och väljer en annan låneförmedlare istället. Det känns ju inte seriöst med en förmedlare som man inte ens kan kontakta per telefon, även om förmedlaren egentligen är seriös.

För det tredje nämner de inte en enda bank de samarbetar med vilket vi på Snabblan24.nu anser att alla låneförmedlare borde göra, det ger en vink om vilka sorts banker de tar fram sina låneerbjudanden ifrån. Om du vill veta exakt vilka banker de samarbetar med kan du se det på vår sida om Freedom Finance.

För det fjärde uppger Arcadia Finans att lånet kan nå låntagaren redan samma utan att förklara hur det kan gå så snabbt, en sådan snabb handläggningstid är mycket ovanlig hos både banker och låneförmedlare. Först brukar det ta upp till 24 timmar tills ansökan är behandlad och sedan brukar det ta 1 – 3 dagar tills pengarna når kundens bankkonto efter att pengarna betalats ut. Det är nog därför realistiskt att anta att det i alla fall tar 1 – 3 dagar innan pengarna når dig.

Omdöme

Nu kanske du får intrycket att vi inte är speciellt förtjusta i Arcadia Finans, fast riktigt så är det inte. Det är en bra låneförmedlare eftersom det egentligen är Freedom Finance som administrerar lånen. Men Arcadia Finans hade tjänat på att skapa en mer informativ hemsida som ger all information kunden kan tänkas behöva och naturligtvis hade det varit vettigt om de hade kunnat kontaktas per telefon.

 • Det positiva: Låga räntor, betalningsanmärkningar accepteras och låga inkomstkrav med tanke på att de förmedlar privatlån. Du kan få ditt lån redan samma dag efter att din ansökan blir beviljad, vilket är ovanligt snabbt när det gäller låneförmedlare (vi tycker dock att det låter en smula överdrivet, räkna i alla fall med upp till 48 timmar från start till mål). Samarbetar med över 20 långivare.
 • Det negativa: För lite information på deras hemsida.