Arcadia Finans


Arcadia Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att få ett billigt privatlån på 25 000 – 600 000 kr med en löptid på 1- 20 år. Precis som hos alla andra låneförmedlare tvingar de bankerna att konkurrera med varandra om dig som kund vilket pressar ner räntan för lånet och de tar bara en UC.

Fakta om lånen Arcadia förmedlar

 • Lånebelopp: 25 000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: 3 – 6 bankdagar om den bank du lånar hos erbjuder signering med BankID. Du får svar på din ansökan inom 24 timmar och om du signerar ett låneavtal direkt tar det ytterligare 3 – 5 dagar tills pengarna når dig.
 • UC: Ja, men Arcadia Finans tar bara en enda UC.
 • BankID: De flesta av Arcadias samarbetspartners erbjuder signering av låneavtal med BankID.
 • Ränta: Årsränta: 2,95 – 29,90 %.
 • Avgifter: Beror på vilken bank du tar ditt lån hos. Arcadia Finans tar emellertid inget betalt för sin tjänst.
 • Exempel: Ett lån på 180 000 kr med en rörlig årsränta på 6,65 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 6,86 %. Månadsbetalningen blir då 2058 kr och den totala summan som ska betalas in är 246 915 kr, varav 66 915 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Förmodligen dygnet runt precis som hos Freedom Finans (inget angivet).Kan endast kontaktas via formulär, via e-post och vanlig post.
 • Ägare: Draivi Media Oy (Finland) men samarbetar med Freedom Finance kreditservice AB som även äger Zmarta.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Du kan ansöka om lån med betalningsanmärkning men får då låna högst 150 000 kr.
 • Övrigt: Inga skulder hos Kronofogden.
Ansök

Bra förmedlare

Arcadia Finans ägs av ett Finskt företag som har sitt säte i Helsingfors, men sedan en tid tillbaka förmedlar de i praktiken samma lån som Freedom Finance. Det är nämligen Freedom Finance som handlägger låneansökningarna du gör hos Arcadia Finance, men det är inget de hymlar om. Arcadia anger tydligt på sin hemsida att de samarbetar med varandra och eftersom Freedom Finance är en bra låneförmedlare som samarbetar med 31 långivare är Arcadia såklart också bra.

Fördelar med Arcadia Finans

 • Samarbetar med över 30 långivare.
 • Flera av Arcadia Finans samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar vilket innebär att du kan göra en ansökan även om du har det.
 • Det är överlag ganska lätt att få lån via Arcadia Finans.
 • Tar bara en UC precis som alla andra låneförmedlare gör.

Lite tunn hemsida

Snabblan24.nu känner mycket väl till att Arcadia Finans har haft nöjda kunder och att räntan de vaskar fram är mycket rimligt, men vi tycker ändå att Arcadia Finans hemsida lämnar mycket att önska. Det är lite synd att den har så lite information om den tjänst de erbjuder, t ex vilken handläggningstid och vilka krav de har. All sådan info hittar du istället hos Freedom Finance men om du väl besöker Freedom kan du ju lika gärna göra din ansökan där istället.

För det första är Arcadia Finans hemsida lite väl avskalad och är mycket sparsam när det gäller information, vilket förmodligen gör att många väljer en annan låneförmedlare. Det är synd eftersom det är Freedom Finances fina tjänst de egentligen erbjuder.

För det andra har de ingen kontaktinformation och de går inte att kontakta per telefon vilket säkert gör att ännu fler lämnar deras hemsida och väljer en annan låneförmedlare istället. Det känns ju inte bra att det varken går att kontakta dem per telefon eller e-post.

För det tredje nämner de inte en enda bank de samarbetar med vilket vi på Snabblan24.nu anser att alla låneförmedlare borde göra, det ger en vink om vilka sorts banker de tar fram sina låneerbjudanden ifrån. Om du vill veta exakt vilka banker de samarbetar med kan du se det på vår sida om Freedom Finance.

För det fjärde uppger Arcadia Finans inte hur lång tid det tar innan man har fått sitt lån. Nåja, eftersom det är Freedom Finance som handlägger ansökningarna har vi lyckats ta reda på att det tar 3 – 5 bankdagar efter att banken har fått ditt underskrivna avtal vilket i sin tur kan ta någon dagar. Således bör det ta ca 4 – 6 bankdagar om banken erbjuder signering med BankID.

Men som sagt, allt denna info hittar du annars på Freedom Finance hemsida.

Omdöme

Nu kanske du får intrycket att vi inte är speciellt förtjusta i Arcadia Finans, fast så är det inte. Det är en bra låneförmedlare eftersom det egentligen är Freedom Finance som administrerar lånen. Men Arcadia Finans hade tjänat på att skapa en mer informativ hemsida som ger all information kunden kan tänkas behöva och naturligtvis hade det varit vettigt om de hade kunnat kontaktas per telefon.

 • Det positiva: Låga räntor från 2,95 %. Betalningsanmärkningar accepteras. Lågt inkomstkrav med tanke på att de förmedlar privatlån. Det är ganska lätt att få lån via Arcadia Finans. Samarbetar med över 30 långivare.
 • Det negativa: För lite information på deras hemsida. Du kan inte låna mindre än 25 000 kr.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03