Aros Finans


Hos låneförmedlaren Aros Finans kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr och få svar på din ansökan redan samma dag. Löptiderna är 1 – 18 år (!) men påverkas av vilken bank du väljer, lånets storlek, din inkomst och dina önskemål. Om du beviljas kan du enkelt signera ditt låneavtal med BankID och sedan tar det någon bankdag innan pengarna når dig.

OBS! Aros Finans har inte längre något samarbete med jämförelsesajter och andra hemsidor. Det är av ringa betydelse eftersom alla ansökningar hos Aros Finans ändå handläggs av Axo Finans.

Om Aros Finans tjänst i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 18 år.
 • Pengar på kontot: Om du ansöker innan kl.16:00 får du svar på din ansökan redan samma dag och när du har valt ut ett lån betalas pengarna ut inom någon dag. Räkna med ca 2 – 5 bankdagar från start till mål.
 • UC: Ja, men de tar endast en UC som delas ut till deras samarbetspartners.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta: 2,95 – 24,00 %. Exempel: Ett lån på 70 000 kr med en årsränta på 5,3 % och 180 avbetalningar på 15 år har en effektiv ränta på 6,54 %. Månadsbetalningen blir då 600 kr och den totala summan som ska betalas in är 108 346 kr, varav 38 346 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Avgifter: Aros Finans tar ingen avgift för sin tjänst, men de flesta banker har en uppläggningsavgift på 495 Kr och en aviavgift på 35 kr/mån.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 08:30-18:00, fredag 08.30-16:00, lördag stängt och söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: Aros Finans Århus, Danmark, men ansökningarna handläggs av Axo Finans.

Krav

 • Inkomstkrav: 12 500 kr/mån.
 • Åldersgräns: 24 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Du måste ha någon form av anställning.

Danskt varumärke med svenska lån

Idag, när det finns så många låneförmedlare, eller snarare varumärken, som har samma ägare är det lite kul att presentera en låneförmedlare som inte ägs av Schibstedkoncernen (t ex Lendo) och Freedom Finance AB. Inte för att det är något fel på varken Lendos eller Freedom Finances varumärken, tvärtom det är utmärkta låneförmedlare, men det är ändå bra att det finns några andra låneförmedlare också.

Aros Finans är ett danskt bolag vars huvudkontor ligger i Århus och deras verksamhet riktar sig till kunder i Sverige och Norge. Alla ansökningar som görs hös Aros Finans skickas emellertid vidare och handläggs av Axo Finans nu för tiden, så egentligen är de ingen självständig låneförmedlare de heller. Tidigare var de det precis som Sambla, Zensum, Direkto och Advisa men är det inte längre, vilket är lite tråkigt. Tyvärr tenderar de flesta låneförmedlare att slåss ihop med större koncerner.

Samarbetspartners

Aros Finans samarbetar  med 27 olika banker och kreditbolag, det är riktigt bra. Visst finns det låneförmedlare som samarbetar med fler, men det här är mer än tillräckligt. Här finns långivare som dels erbjuder lån till dig som vill få en riktigt låg ränta, dels de som vänder sig till dig som har svårt att få lån.

Dessa långivare samarbetar Aros Finans med:

Avida Finans, Bank Norwegian, Bluestep Bank, Collector Bank, Frogtail, Forex Bank, Lendify, Marginalen Bank, Nordax Bank, Santander Bank, Sevenday Finans, Svea Ekonomi och Wasa Kredit, Brocc, Euroloan, Instabank, Komplett Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, Nordnet, Nystart Finans, Rembember, Thorn Privatfinans, Coop, Friaa, Resurs Bank och Balanzia.

Det är lite synd att de inte visar upp alla sina samarbetspartners i sin lista, men det kanske inte är hela världen.

Varför accepteras inte anmärkningar?

Aros Finans accepterar inte ansökanden med betalningsanmärkningar vilket är anmärkningsvärt (ok, den var dålig, vi vet) eftersom flera av deras samarbetspartners gör det om du ansöker direkt hos dem eller via en annan låneförmedlare. Bluestep, till exempel, accepterar hela 10 betalningsanmärkningar men även Frogtail, Svea Ekonomi och Avida Finans accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar.

Med tanke på att många av Aros Finans samarbetspartners fokuserar på folk som i normala fall har svårt att få lån borde väl Aros rimligtvis acceptera anmärkningar. De förmedlar ju bara lån och om något går snett med återbetalningen är det ju inte Aros Finans problem, det är ju långivarens.

Det här spelar såklart ingen roll om du inte har anmärkningar, men om du har det borde du kolla närmare på t ex Freedom Finance eller Lendo, alternativt kolla in vår sida med hela 39 kreditbolag, banker och låneförmedlare som beviljar lån till dig som har betalningsanmärkningar, inklusive sms lån och andra snabblån.

Omdöme

Nu ska vi på Snabblan24.nu avrunda det hela och titta på vilka fördelar och nackdelar Aros Finans har.

 • Det positiva: Snabbt svar på ansökan. Unikt lång maximal löptid, den är på 18 år. Det är lättare att få lån via Aros Finans än hos de svenska storbankerna. Låg från-ränta. Ganska lågt inkomstkrav på 12 500 kr/mån. Tar bara en UC.
 • Det negativa: Samarbetar med något färre långivare än deras tyngsta konkurrenter, t ex Lendo och Freedom Finance. Deras högsta ränta är på hela 24 %. Accepterar inte betalningsanmärkningar trots att flera av deras samarbetspartners egentligen gör det. Högre inkomstkrav än flera konkurrenter, t ex Lån för alla. Hög åldersgräns (24 år).

Uppdaterad 2020-11-20