Aros Finans


Hos låneförmedlaren Aros Finans kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr och få svar på din ansökan redan samma dag. Löptiderna är 1 – 18 år (!) men påverkas av vilken bank du väljer, lånets storlek, din inkomst och dina önskemål.

Om du beviljas kan du enkelt signera ditt låneavtal med BankID och sedan tar det någon bankdag innan pengarna når dig. För övrigt är det betydligt enklare att få ett lån via Aros Finans än hos de svenska storbankerna.

Om Aros Finans tjänst i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 18 år.
 • Pengar på kontot: Om du ansöker innan kl.16:00 får du svar på din ansökan redan samma dag och när du har valt ut ett lån betalas pengarna ut inom någon dag. Räkna med ca 2 – 5 bankdagar från start till mål.
 • Ränta: Årsränta 3,95 – 24,00 %, effektiv exempelränta 6,54 %.
 • Avgifter: Aros Finans tar ingen avgift för sin tjänst, men de flesta banker har en uppläggningsavgift på 495 Kr och en aviavgift på 35 kr/mån.
 • UC: Ja, men de tar endast en UC som delas ut till deras samarbetspartners.
 • Signering av låneavtal med BankID: Ja.
 • Öppettider: Kundtjänst har öppet 09:00-16:00 alla dagar i veckan men låneansökningar behandlas även efter kl. 16:00.
 • Ägare: Aros Finans Århus, Danmark.

Krav

 • Inkomstkrav: 12 500 kr/mån.
 • Åldersgräns: 24 år.
 • Betalningsanmärkning: Nej, det är inte okej.
 • Övrigt: Du måste ha någon form av anställning.

Dansk låneförmedlare med svenska lån

Aros Finans är ett danskt bolag vars huvudkontor ligger i Århus men deras verksamhet riktar sig till kunder i Sverige och Norge.

Idag, när det finns så många låneförmedlare, eller snarare varumärken, som har samma ägare är det lite kul att presentera en låneförmedlare som inte ägs av Schibstedkoncernen (t ex Lendo) och Freedom Finance AB. Inte för att det är något fel på varken Lendos eller Freedom Finances varumärken, tvärtom det är utmärkta låneförmedlare, men det är ändå bra att det finns några andra låneförmedlare också.

Aros Finans är precis som Sambla, Zensum, Direkto och Advisa en självständig låneförmedlare men den stora skillnaden är att Aros Finans verkar från Danmark. Eller så stor skillnad är det väl egentligen inte eftersom det inte påverkar dig som kund. De samarbetar ändå bara med svenska banker och kreditbolag och det är ju dessa långivare du in slutänden lånar av.

Samarbetspartners

Aros Finans samarbetar enligt egen utsago med 17 olika banker och kreditbolag men namnger bara 13 av dessa kreditgivare på sin hemsida och det är följande:

Avida Finans, Bank Norwegian, Bluestep Bank, Collector Bank, Frogtail, Forex Bank, Lendify, Marginalen Bank, Nordax Bank, Santander Bank, Sevenday Finans, Svea Ekonomi och Wasa Kredit.

Det är lite synd att de inte visar upp alla sina samarbetspartners i sin lista, men det kanske inte är hela världen.

Varför accepteras inte anmärkningar?

Aros Finans accepterar inte ansökanden med betalningsanmärkningar vilket är anmärkningsvärt (ok, den var dålig, vi vet) eftersom flera av deras samarbetspartners gör det om du ansöker direkt hos dem eller via en annan låneförmedlare. Bluestep, till exempel, accepterar hela 10 betalningsanmärkningar men även Frogtail, Svea Ekonomi och Avida Finans accepterar ansökanden med betalningsanmärkningar.

Med tanke på att många av Aros Finans samarbetspartners fokuserar på folk som i normala fall har svårt att få lån borde väl Aros rimligtvis acceptera anmärkningar. De förmedlar ju bara lån och om något går snett med återbetalningen är det ju inte Aros Finans problem, det är ju långivarens.

Det här spelar såklart ingen roll om du inte har anmärkningar, men om du har det borde du kolla närmare på t ex Freedom Finance eller Lendo, alternativt kolla in vår sida med hela 39 kreditbolag, banker och låneförmedlare som beviljar lån till dig som har betalningsanmärkningar, inklusive sms lån och andra snabblån.

Omdöme

Nu ska vi på Snabblan24.nu avrunda det hela och titta på vilka fördelar och nackdelar Aros Finans har.

 • Det positiva: Snabbt svar på ansökan. Unikt lång maximal löptid, den är på 18 år. Det är lättare att få lån via Aros Finans än hos de svenska storbankerna. Låg från-ränta. Ganska lågt inkomstkrav på 12 500 kr/mån. Tar bara en UC.
 • Det negativa: Samarbetar med färre långivare än deras tyngsta konkurrenter, t ex Lendo och Freedom Finance. Deras högsta ränta är på hela 24 %. Accepterar inte betalningsanmärkningar trots att flera av deras samarbetspartners egentligen gör det. Högre inkomstkrav än flera konkurrenter, t ex Lån för alla. Hög åldersgräns (24 år).