Avenue Finans


Avenue Finans förmedlar lån på 5000 – 600 000 kr som har en individuell årsränta på 2,95 – 29,90 %. Den lägre räntesatsen kan du få om du har en riktigt god kreditvärdighet medan de som har en sämre kreditvärdighet och har betalningsanmärkningar får en högre ränta. Och du som varken har en superbra kreditvärdighet eller har anmärkningar får ofta en ränta under 10 %. Avenue Finans är således en låneförmedlare både för dig som har en hyfsad ekonomi och för dig som har anmärkningar.

OBS! Avenue Finans samarbetar sedan hösten 2020 inte längre med jämförelsesajter. Vi rekommenderar att du kollar in Freedom Finance istället eftersom det ändå är de som handlägger alla ansökningar som görs hos Avenue Finans. 

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Inom 2 – 5 bankdagar beroende på vilken kreditgivare du lånar av. Svar på ansökan får man oftast inom några timmar.
 • UC: Ja, men bara en enda UC som delas med alla de banker och kreditbolag som din ansökan skickas till.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta: 2,95 – 29,90 %. Exempel: Ett privatlån på 180 000 kr med en rörlig årsränta på 6,65 % och 120 avbetalningstillfällen i 10 år har en effektiv ränta på 6,86 %. Månadsbetalningen blir 2058 kr och den totala summan som ska betalas in är 246 915 kr, varav 66 915 kr är lånets totala kostnad inklusive avgifter.
 • Avgifter: Nej, Avenue Finans tar ingen avgift för sin förmedlingstjänst, men de flesta banker och kreditbolag har en uppläggningsavgift och aviavgifter.
 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Ägare: Avenue Trading ApS (Danmark), men i Sverige marknadsför de enbart Freedom Finance Kreditservice AB:s tjänster. Det är således Freedom Finance som handlägger din ansökan.

Krav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Samarbetar med över 30 kreditgivare

Det kanske känns lite vagt att påstå att Avenue Finans samarbetar med över 30 låneförmedlare. Är det 31 eller är det 35? Orsaken till att vi inte skriver någon exakt siffra är att antalet samarbetspartners hela tiden förändras. Några försvinner, några tillkommer. Hos de flesta låneförmedlare brukar antalet samarbetspartners öka med tiden.

På Avenue Finans hemsida står det i skrivandes stund (februari 2019) att de samarbetar med 25 långivare men bara 23 finns med i deras lista. Det är emellertid lågt räknat eftersom Freedom Finance (som handlägger alla ansökningar som görs hos Avenue Finans) för närvarande samarbetar med 32 kreditgivare, det gäller således även för Avanue Finans. Å andra sidan är det ju bra att de underdriver istället för att överdriva, men det kan ändå vara bra att veta vilka kreditgivare de verkligen samarbetar med. Här får du svaret:

Swedbank, SEB, ICA Banken, Coop, Marginalen, Forex Bank, Credway, Collector, Santander, Nordax, Ikano Bank, Bank Norwegian, Wasa Kredit, Villabanken, Spring Finance, Konsumentkredit, Remember, Avida Finans, Sevenday, Resurs Bank, Svea Ekonomi, Bigbank, MoneyGo, Credex, Cashbuddy. Instabank, Lån & Sparbank, Komplett Bank, Brabank, Lendify, OPR Privatlån och Credento.

Danskt företag men svensk låneförmedlare

Avenue Finans är ett danskt företag som samarbetar med förmedlare i andra länder. I Norge marknadsför de låneförmedlaren Salus Group tjänst och i Sverige samarbetar de med Freedom Finans. Så även om Avenue Finans är ett danskt företag är det i praktiken Freedom Finans som handlägger din ansökan och som via Avenue Finans presenterar de låneerbjudanden de vaskar fram åt dig.

Det här med att andra företag marknadsför olika låneförmedlare är inget nytt. Det finns numera en uppsjö av företag som mer eller mindre slussar vidare ansökningar som görs på deras hemsidor till en väletablerad låneförmedlare som sedan behandlar den. Det finns även låneförmedlare som har flera varumärken med egna hemsidor trots att samtliga ansökningar handläggs av samma personal.

Poängen med det är att chanserna att synas på nätet ökar vilket gör deras verksamhet mer lönsam. När det gäller Avenue Finans har det ingen betydelse om du gör din ansökan hos dem eller direkt hos Freedom Finans, villkoren, räntan och chanserna att få ett lån är lika stora.

Omdöme

Nu ska vi avsluta denna recension med att titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du gör en ansökan hos Avenue Finans.

 • Det positiva. Samarbetar med ovanligt många kreditbolag. Mycket låg från-ränta. Du får svar på din ansökan inom några timmar. Inkomstkravet är lågt (100 000 kr/år). Betalningsanmärkningar behöver inte betyda att du får avslag på din ansökan. Låg åldersgräns (18 år).
 • Det negativa. Det tar 2 – 5 dagar innan man får sitt lån så deras tjänst är inget bra alternativ för dig som behöver låna pengar snabbt. Avenue Finans hemsida är lite väl avskalad, vi hade önskat att den innehöll lika utförlig information som Freedom Finances hemsida gör.

Uppdaterad 2020-20-04