Axo Finans


Hos Axo Finans kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 20 år och då får ett snabbt svar på din ansökan.

Axo Finans är en oberoende låneförmedlare som samarbetar med 27 banker och kreditbolag. Det här gör att du kan få tag det privatlån som passar dina behov bäst och som dessutom har en riktigt låg ränta rån 2,95 %. Axo Finans har fått riktigt bra betyg av sina kunder hos Trustpilot och det vittnar såklart om att det här är en låneförmedlare att räkna med.

Obs! Axo Finans har inget samarbete med jämförelsesajter längre, således inte med oss heller. Du kan dock kika på andra låneförmedlare här.

Fakta om lånen Axo Finans förmedlar

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: Lånet betalas normalt ut inom 1 – 3 dagar efter godkänd ansökan om du använder BankID, sedan tar det 1 – 2 dagar innan pengar når ditt bankkonto.
 • UC: Axo Finans tar bara en UC trots att de kontaktar många banker.
 • BankID: Det beror på vilken bank du väljer. Vissa erbjuder signering av låneavtal med BankID, andra inte.
 • Ränta: Årsränta: 2,95 – 24,00 %.
 • Avgifter: De lån Axo Finans förmedlar har en startavgift på 495 kr samt en aviavgift på 35 kr/mån.
 • Exempel: Ett privatlån på 70 000 kr med en årsränta på 5,3 % och 180 avbetalningstillfällen i 15 år har en effektiv ränta på 6,54 %. Månadsbetalningen blir 600 kr och den totala summan som ska betalas in är 108 346 kr, varav 38 346 kr är lånets totala kostnad inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 08:30-18:00, fredag 08:30-16:00, lördag stängt, söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: Axo Finans AB som även handlägger ansökningar gjorda hos FavoritlånXFinans och Aktivt Lån.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 8 400 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej, trots att du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar hos Axo Finans samarbetspartners Nystart Finans, Avida Finans och Euroloan.
 • Övrigt: Fast anställning, vikariat, egen företagare eller pensionär.

Låna 600 000 utan säkerhet

Axo Finans erbjuder privatlån och renoveringslån utan säkerhet från 5000 kr upp till 600 000 kr. Under 2017 fanns det ingen annan låneförmedlare som förmedlar så stora lån utan säkerhet och det finns knappt någon bank alls som erbjuder lån på 600 000 kr utan att kräva en säkerhet, men idag är det inte alls så ovanligt. Det är naturligtvis bra för dig som vill ta ett stort konsumtionslån, t ex för att köpa en riktigt fin begagnad bil utav en privatperson eftersom det brukar vara svårt att få ett lån med säkerhet i en sådan situation. Andra lägen då det kan vara bra att kunna låna 600 000 utan krav på säkerhet är om du ska göra en större renovering där hemma.

Det enda som bestämmer om du får låna pengar eller inte (och hur mycket du får låna) är din betalningsförmåga och din ekonomiska historik. Om du har betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo hos Kronofogden får du dessvärre inte låna pengar via Axo Finans.

De aktörer Axo Finans samarbetar med för närvarande är Bank Norwegian, Coop, Marginalen bank, Avida Finans, Lendify, Nystart Finans, Kompett Bank, Nordax Bank, Sevenday, Svea Ekonomi, Brocc, BlueStep, Santander Consumer Bank, Re:member, Euroloan, Wasa Kredit, Resurs Bank, Balanzia, Instabank, Collector Bank, Forex Bank, Frogtail, Konsumentkredit, Lån & Spar Bank, Nordnet, Thorn Privatfinans och Friaa,

Omdöme

Snabblan24.nu anser att Axo Finans är en klart godkänd låneförmedlare. Deras hemsida är tydligt och all viktigt info finns där. Om man gör sin ansökan en vardag innan kl. 16:00 (det är då kontoret stänger) får man normalt svar på den redan samma dag.

För övrigt är de flesta kunder mycket nöjda med Axo Finans. Ja, vem blir inte nöjd när man får en riktigt bra ränta? Själva tanken med en låneförmedlare är ju att kunden ska få en så låg ränta som möjligt efter sina ekonomiska förutsättningar och det lyckas Axo Finans bra med tycker vi, trots att de ”bara” samarbetar med tolv finansinstitut.

 • Det positiva: Du kan låna upp till 600 000 kr utan krav på säkerhet i hela 20 år, det är extremt bra. Samarbetar med 30 banker och långivare, vilket räcker mer än väl. Låga räntor, låga inkomstkrav med tanke på att det är privatlån de förmedlar och de har många nöjda kunder enligt Trustpilot.
 • Det negativa: Samarbetar med något färre banker än vissa andra låneförmedlare. Du får inte låna pengar om du har betalningsanmärkningar som man kan göra hos flera andra låneförmedlare.

Uppdaterad 2023-01-25