Bestrate Privatlån

Hos låneförmedlaren Bestrate kan du ansökan om privatlån på 30 000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Årsräntan är från 2,95% upp till 29,95% vilket är vanligt hos de flesta låneförmedlare. Den lägre årsräntan får du om du har en god kreditvärdighet och den högre om kreditvärdigheten inte är den bästa, t ex om du skulle ha betalningsanmärkningar. 

Ja, det är okej att göra en ansökan hos Bestrate även om du har anmärkningar och en lite sämre kreditvärdighet. Och precis som med alla andra låneförmedlare tar Bestrate bara en UC. Förövrigt kan man även ansöka om företagslån hos Bestrate.

Om privatlånen Bestrate förmedlar i korthet

 • Lånebelopp: 30 000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.  
 • Pengar på kontot: 3 – 6 vardagar efter ansökan. Pengarna når ditt bankkonto inom 2 – 5 bankdagar efter att banken/kreditbolaget fått ditt underskrivna avtal (görs ofta elektroniskt).
 • UC: Ja, men endast en (1) UC.
 • BankID: Ja, hos de flesta långivare Bestrate samarbetar kan du signera låneavtalen elektroniskt med BankID.  
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95 %, effektiv ränta 2,95 – 195,00 %. Exempel: Ett annuitetslån på 200 000 kr på 12 år (144 månadsbetalningar) men en nominell ränta på 5,55% utan extra avgifter har en effektiv ränta på 5,69 %. Total återbetalning är 273 744 kr och du betalar tillbaka 1 901 kr/mån.  
 • Avgifter: Bestrate tar ingen avgift för sin tjänst men de flesta banker och kreditbolag har en uppläggningsavgift och ibland även aviavgifter.  
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-17:00, fredag 09:00-16:00.   
 • Ägare: Bestrate Sverige AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 110 000 kr/år från fast inkomst eller pension. 
 • Ålderskrav: 18 år. 
 • Betalningsanmärkningar ok: Ja. 
 • Övrigt: Du måste bara folkbokförd i Sverige och inte haft några skulder hos Kronofogden under det senaste halvåret.

De största fördelarna med Bestrate 

Det finns flera fördelar med att göra en ansökan hos Bestrate istället för att ansöka direkt hos långivarna. 

 • Om du ansöker hos flera långivare (för att se vilket lån som blir billigast för just dig) kommer flera kreditupplysningar tas på dig. Och eftersom de flesta privatlångivare tar sina upplysningar hos UC riskerar du att försämra din kreditvärdighet. Det ser inte bra ut att ha ansökt om en massa lån. När du ansöker via Bestrate tas bara en kreditupplysning hos UC på dig, vilket inte försämrar din kreditvärdighet speciellt mycket. Om du inte har några UC på dig tidigare (under det senaste året) kommer din kreditvärdighet förmodligen inte försämras alls. 
 • Du sparar tid eftersom du slipper att leta efter det billigaste lånet själv. 
 • Även om du har betalningsanmärkningar kan du ansöka. Det viktiga är att du inte haft några skulder hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. 
 • Bestrate samarbetar med flera långivare som det är relativt lätt att få lån hos.

Men för få långivare – än så länge

Från början förmedlade Bestrate bara företagslån och det speglar sig hos deras samarbetspartners. Än sån länge samarbetar de bara med 12 banker och kreditbolag varav hälften enbart erbjuder företagslån. Det är bra mycket mindre än vad de flesta av deras konkurrenter gör. Idag är det inte ovanligt att låneförmedlarna samarbetar med över 30 långivare. 

Det kanske inte verkar vara hela världen att din ansökan inte kan nå fler än 6 långivare. De flesta låneförmedlare kontaktar ju sällan fler långivare än så, trots att de samarbetar med en massa banker och kreditbolag. Men det har faktiskt betydelse. 

En låneförmedlare som samarbetar med t ex 30 banker kan vaska fram de allra billigaste och bästa lånen för dig. Om du har en god kreditvärdighet och saknar betalningsanmärkningar presenterar de bara riktigt billiga lån från storbankerna och nischbankerna. I vissa fall även från kreditbolag som erbjuder riktigt låga räntor. 

Faktum är att Bestrate bara samarbetar med en enda långivare som erbjuder riktigt låga räntor. Det är Lån & Spar Bank som har en från-ränta på 2,95 %. Det här innebär att du som har en god kreditvärdighet inte har så mycket att hämta hos Bestrate. Då är det bättre att vända dig till en låneförmedlare som samarbetar med fler banker som erbjuder låga räntor. 

Vi förmodar dock att Bestrate med tiden kommer att få fler samarbetspartners. Företaget har ju trots allt bara existerat sedan 2019. 

Samarbetspartners

Som sagt, Bestrate samarbetar bara med 6 stycken kreditgivare som erbjuder privatlån och det är Lån & Spar Bank, Lendify, Moank, Fairlo, TF Bank och Credento.

Den enda ”lågprisbanken” är Lån & Spar Bank medan de andra bankerna är något dyrare nischbanker och kreditbolag. Fördelen med de lite dyrare kreditgivarna är att det är lättare att få ett lån hos dem än hos en storbank, så om du har en lite sämre kreditvärdighet kan Bestrate ändå var något för dig, såvida du inte vill ta ett snabblån istället. De långivare Bestrate samarbetar med erbjuder dock lån som är billigare än vad de flesta snabblån är.

Omdöme

Det här tycker vi är bra och mindre bra med Bestrate: 

 • Det positiva: Du som har anmärkningar är välkommen att ansöka. Relativt lågt inkomstkrav på 110 000 kr/år. Bara en UC tas. Låg från-ränta. 
 • Det negativa: Tyvärr samarbetar Bestrate bara med 6 stycken kreditgivare som erbjuder privatlån och bara en av dessa erbjuder en från-ränta på 2,95%. Du slipper inte UC helt och hållet. Du kan inte ansöka om mindre än 30 000 kr.

Publicerad 2020-09-09