BestRate

Bestrate förmedlar företagslån på 50 000 – 3 000 000 kr med en löptid på 6 – 60 månader. Alla slags svenska företag är välkomna att ansöka, från enskilda firmor till aktiebolag. Skulle ägaren till den enskilda firman, eller borgenären för aktiebolaget, ha betalningsanmärkningar är det inte heller något hinder. Även sådana företag kan bli beviljade via Bestrate.

Den stora fördelen med att ansöka om företagslån hos en låneförmedlare som Bestrate är att de bara tar en kreditupplysning hos UC trots att din ansökan delas med flera långivare. Dessutom ökar du dina chanser att få ett så billigt företagslån som möjligt eftersom flera kreditbolag tvingas att konkurrera om dig som kund.

Om lånen Bestrate förmedlar i korthet

 • Lånebelopp: 50 000 – 3 000 000 kr.
 • Löptid: 6 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: Det beror på vilken långivare du väljer, men normalt tar det 3 – 5 bankdagar tills man får lånet efter att kreditgivaren har fått ditt signerade låneavtal.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 195,00 %, effektiv ränta 2,95 – 195,00 %.
 • Avgifter: Många av Bestrates samarbetspartners tar bara en avgift men ingen ränta. De lån som har en nominell ränta har ofta ingen avgift.
 • UC: Ja, men bara en enda UC.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-17:00, fredag 09:00-16:00.
 • Ägare: Bestrate Sverige AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt omsättningskrav.
 • Ålderskrav: Det finns inget speciellt krav för hur länge företaget ska ha funnits.
 • Företagslån med betalningsanmärkningar: Ja, eftersom Bestrate samarbetar med långivare som accepterar det.
 • Övrigt: Samtliga svenskregistrerade företag får ansöka.
Ansök

Fördelar med Bestrate

Det finns flera fördelar med att ansöka om företagslån hos Bestrate. Så här ser de ut:

 • Om du vill hitta ett så billigt lån som möjligt på egen hand måste du göra en mängd ansökningar direkt hos långivarna. Det är tidskrävande och dessutom kommer en ny kreditupplysning tas på dig efter varje ansökan du gör. Om du istället gör din ansökan hos Bestrate delas en enda kreditupplysning hos UC med flera långivare. Det gör att du och ditt företag inte riskerar att få försämrad kreditvärdighet. Och, som sagt, du sparar en massa tid.
 • Även om du som ägare i en enskild firma, eller som borgenär i ett AB, har betalningsanmärkningar kan du göra en ansökan. Så är det sällan om du t ex skulle ansöka om ett företagslån hos Banken.
 • Bestrate har inget specifikt omsättningskrav och sätter inte käppar i hjulet för nystartade företag.

Och några nackdelar

 • Om du inte alls är säker på att ditt företag kommer att beviljas ett lån kanske du vill undvika UC helt, det gör du ju inte när du ansöker om ett företagslån via Bestrate. I så fall finns det faktiskt flera långivare som erbjuder företagslån utan UC som du kan ansöka direkt hos istället.
 • Ditt företag kan inte låna mer än 3 miljoner. Det finns långivare som lånar ut betydligt mer än så.
 • Det tar i regel lite längre tid att få sitt lån när man vänder sig till en låneförmedlare som Bestrate.

Samarbetspartners

Bestrate samarbetar med 6 kreditgivare som erbjuder företagslån och det kanske verkar lite snålt. Det finns ju andra låneförmedlare som har betydligt fler samarbetspartners (t ex Ponture som samarbetar med runt 20 stycken), men det är rätt okej ändå. Det är ju så att låneförmedlare sällan kontaktar alla sina samarbetspartners när någon ansöker om ett lån. Men vi ska inte sticka under stol med att flera samarbetpartners kan betyda att man får ett ännu fördelaktigare lån, men det är inte säkert.

Nåja, Bestrate samarbetar i alla fall med Froda, OPR-Företagslån, Capitalbox, Approva, Fedelta och Aros Kapital när det handlar om företagslån.

Så går det till

Om du ansöker om ett företagslån via Bestrate går det till så här:

 1. Fyll i låneformuläret med önskat lånebelopp och löptid samt alla uppgifter formuläret kräver.
 2. När du gjort klart din ansökan tar Bestrate en kreditupplysning hos UC.
 3. Din ansökan skickas iväg till de banker och kreditbolag Bestrate samarbetar med tillsammans med kopior på kreditupplysningen.
 4. De banker som är intresserade av att ha ditt företag som kund ger dig låneerbjudanden.
 5. Välj ut ett lånerbjudande eller förkasta alla.
 6. Om du valt ut ett låneerbjudande kan kreditbolaget begära ytterligare dokumentation.
 7. Om allt ser bra ut får du ett låneavtal som du skriver under och skickar tillbaka. Det går mycket snabbt om det sker elektroniskt och kan signeras med BankID.
 8. Lånet betalas ut och når dig inom 3 – 5 dagar beroende på vilket kreditbolag du valt att låna hos.

Omdöme

Nu ska vi sammanfatta vad vi tycker är bra och mindre bra med Bestrate.

 • Det positiva: Bestrate tar bara en UC. Inget specifikt krav när det gäller omsättning och ålder på företaget. Betalningsanmärkningar accepteras. Låg från-ränta.
 • Det negativa: Bestrate samarbetar med ganska få långivare. Mycket hög maxränta (vilket i och för sig inte är ovanligt när det gäller företagslån). Du och ditt företag slipper inte UC helt.
Ansök

Publicerad 2021-02-04