Bigbank

Bigbank erbjuder lån på 10 000 – 250 000 kr med en löptid på 1 – 12 år.  Årsräntan är 5 – 23,5% och du kan låna pengar hos dem även om du har betalningsanmärkningar.

Snabblan24.nu tycker att deras lägsta ränta är bra men deras högsta ränta är lite i överkant. Det beror dock på att deras lån framförallt vänder sig till dig som har svårt att få ett lån lån hos banken. Bigbank är nämligen generösare i sina bedömingar än vad banken är, dessutom accepterar de ansökanden som har upp till fem anmärkningar. Det här gör att deras maxränta är högre än bankens.

BigBank finns i åtta europiska länder som har nischat sig på utlåning och inlåning, alltså på lån och sparkonton.

Info om Bigbanks lån

 • Lånebelopp: 10 000 – 250 000 kr.
 • Löptid: 1 – 12 år.
 • Pengar på kontot: Från start till mål brukar det ta 2 – 3 dagar till pengarna når dig. Det tar normalt 1 – 2 dagar tills pengarna hamnar på ditt bankkonto efter att du skrivit under ditt låneavtal med BankID.
 • UC: Nej, Bigbank tar sina kreditupplysningar hos UC.
 • BankID: Ja.
 • Årsränta 5,00 – 27,50 %. Snittränta 11,95 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgiften är 0 kr om du ansöker direkt på deras hemsida. Månadsavgift 40 kr.
 • Exempel: En kredit på 85 000 kr med en rörlig årsränta på 10,95 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 12,61%. Månadsbetalningen blir då 1210 kr och den totala summan som ska betalas in är 145 164 kr, varav 60 164 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive 0 kr i uppläggningsavgift och 40 kr/mån i administrativ avgift.
 • Öppettider: Måndag – Fredag 08:00 – 17:00.
 • Ägare: Bigbank AS svenska filial.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: Fast inkomst på 115 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 20 år och lånet måste vara återbetalt senast vid 75 års ålder. 
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, du får ha upp till 5 anmärkningar hos Bigbank men de måste vara minst 6 månader gamla. Ja, det går bra att ansöka om lån med betalningsanmärkningar.
 • Övrigt: Även utländska medborgare som varit skrivna i Sverige minst 3 år är välkomna att ansöka. 
Ansök

Bra alternativ till SMS lån

Tidigare erbjöd Bigbank mindre lån med ganska korta löptider. Deras lån var alltså snarare ett SMS lån än ett vanligt privatlån, med det ändrade de på för rätt länge sedan och började istället erbjuda lite större lån med längre löptider. Lånet bör dock inte jämföras med vanliga privatlån, för de är både större och billigare, utan det är snarare ett mellanting mellan  privatlån och snabblån. Det är enklare att få än ett banklån men räntan är högre.

Många fördelar med Big Bank

Det fina med det lån Bigbank erbjuder idag är att:

 • Det har en klart lägre ränta än SMS lån. Exempelräntan är 10,95 % medan SMS lån som brukar ha en ränta på drygt 39 %.
 • Om du gör en ansökan direkt på deras hemsida (t ex via Snabblan24.nu) är uppläggningsavgiften 0 kr.
 • Du kan välja en löptid som är enklare att klara av. Istället för att ta ett SMS lån med en kort löptid på kanske 1 – 3 månader kan du välja en löptid på 12 månader och få kanske ca 12 % i ränta istället. Om du till exempel lånar 10000 kr i 3 månader hos en vanlig smslångivare får du betala ca 1000 kr i ränta och avgifter men om du lånar 10000 kr i 12 månader hos Bigbank får du kanske betala runt 1800 kr. Det är i och för sig dyrare men avbetalningstiden är trots allt fyra gånger längre och lättare att klara av.
 • Du som har svårt att få ett banklån har möjlighet att få låna pengar utan att behöva ta ett SMS lån. Hos Bigbank gör man schyssta bedömningar och accepterar även betalningsanmärkningar, upp till fem stycken närmare bestämt.
 • Du kan låna ända upp till 250 000 kr hos dem trots att lånet är lättare att få än ett banklån. Du kan t ex låna pengar till en bil, renoveringar, utbyggnader och annat som kostar lite mer.

Och det som är lite mindre bra

Det mest negativa med Bigbank är att de har en hög maxränta på 23,5%. Om du får en sådan ränta blir det dyrt att låna en större summa pengar under många år. Å andra sidan får du bara en så pass hög ränta om din kreditvärdighet är lite si och så, men även då är lånet mycket billigare än SMS lån. Om du får en ränta på 5% är det dock inte dyrare än vad de flesta privatlån är.

Andra nackdelar är:

 • Bigbanks lån passar inte dig som vill låna pengar snabbt eftersom det tar upp till 3 dagar tills lånet finns på ditt bankkonto.
 • Bigbank tar sina kreditupplysningar hos UC.

Rekommendationer

Om du inte har betalningsanmärkningar finns det billigare lån du kan ta. Kolla in vår sida med stora och små privatlån eller låneförmedlare så ser du själv. Vi rekommenderar annars Bank Norwegian som är ett betydligt billigare alternativ för dig som har lite svårt att få ett vanligt banklån.

Sparkonton med schysst ränta

Hos Bigbank kan du även öppna ett sparkonto som skyddas av den statliga insättningsgarantin, det är trots allt en bank vi talar om.

Sparräntorna är hyfsade men inte direkt höga. Om du sparar dina pengar på ett fasträntekonto i 3 år, till exempel, får du 1,75 % i sparränta. Inte den högsta på marknaden men den är betydligt högre än vad storbankerna erbjuder, dessutom är dina pengar skyddade av den estniska insättningsgarantin som ger ersättning upp till 100 000 Euro om Bigbank skulle försättas i konkurs.

Omdöme

Nu ska vi ge dig ett sammanfattande omdöme och titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du lånar pengar av Bigbank.

 • Det positiva. Ganska låg från-ränta på 5%. Ja, Bigbanks lån har betydligt lägre ränta än SMS lån och snabblån. Du kan låna pengar med betalningsanmärkningar. Rimligt inkomstkrav. Lättare att få lån här än hos banken.
 • Det negativa. Maxräntan är betydligt högre än vad banklån har, vilket kan göra relativt stora lån med lång löptid dyra. Det tar upp till tre dagar innan pengarna når ditt bankkonto. Bigbank tar kreditupplysning hos UC.
Ansök

Uppdaterad 2021-04-17