Bynk

bynk logo
Bynk erbjuder privatlån på 10000 – 300 000 kr med en löptid på 3 – 12 år som når ditt bankkonto inom 2 bankdagar och har en årsränta på 3,95 – 19,95 %. Numera erbjuder de även kontokrediter som du kan läsa mer om i vår recension om Bynks kontokredit.

Bynk är en slags heldigitaliserad bank som kunden kommer åt via en app där man kan sköta alla sina ärenden. Det är även meningen att kunden via poängsamlande (t ex genom att betala sina delbetalningar i tid) ska kunna sänka sin ränta eller lösa sitt lån i förtid och kunden ska också förstå varför de har fått den ränta de fått. Transparens och möjligheten att påverka sina lånekostnader är Bynks ledstjärnor och det är något vi gillar skarpt. 

Om lånet i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 300 000 kr.
 • Löptid: 3 – 12 år men lånet kan lösas när som helst.
 • Pengar på kontot: Inom 1 – 2 bankdagar.
 • Lån utan UC: Nej, Bynk tar sina kreditupplysningar hos både UC och Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 3,95 – 19,95 %. Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en rörlig årsränta på 7,95 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 8,34 %. Månadsbetalningen blir då 1211 kr och den totala summan som ska betalas in är 145 551 kr, varav 45 551 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Avgifter: 398 kr i startavgift.
 • Förlängning av lån: Du har rätt att utnyttja högst 4 avbetalningsfria månader om året vilket förlänger avbetalningstiden med lika många månader.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-18:00.
 • Ägare: Bynk AB som backas upp av Schibstedkoncernen och Lendo.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 20 – 70 år.
 • Smslån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övrigt: Fast anställning, egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär. Du måste vara skriven i Sverige och ha ett svenskt personnummer, och du får inte ha skyddad identitet.

En banbrytande tjänst

Bynks smått unika tjänst lanserades redan 2016 men har utvecklats en del sedan dess. Än så länge erbjuder de privatlån med vettiga räntor som du själv kan påverka och en kontokredit med en av marknadens absolut lägsta räntor. Du kan ansöka om deras krediter direkt på deras hemsida och om du blir beviljad sköter du resten i deras App. Ja, allt sköts i appen när du väl kommit igång med Bynk.

Bynk har även en tjänst för smidiga och säkra betalningar på Blocket och snart kommer de även lansera ett kreditkort. Lite längre fram i tiden kommer de förmodligen också erbjuda  bolån och sparkonton.

När du väl har Bynks app kan du sköta allt via den, även om du vill ansöka om ett nytt lån hos Bynk eller öppna ett sparkonto, men naturligtvis kan du även kontakta dem via telefon eller e-post om det är något du undrar över. Du kan även kontakta dem via Messenger vilket vi testade och vi fick svar inom några minuter, vilket är bra!

Om du tar ett privatlån hos Bynk får du även ett gratis låneskydd som gäller under de tre första månaderna och som sedan kan förlängas mot en avgift. Låneskyddet träder in och betalar av på ditt lån om du skulle bli långtidssjukriven eller arbetslös i högst 12 månader. Det ger även en engångssumma till dina närmast anhöriga om du skulle avlida. Det här ger vi såklart tummen upp för!

För övrigt är det egentligen inte Bynk du lånar pengar av, även om det kan verka så. Bynk är en digital låneförmedlare (en slags uppgradering av Lendo) som är mycket snabbare på att betala ut lån och allt sker automatiskt. Själv kommer du knappt märka någon skillnad mellan att låna av Bynk eller direkt från ett snabbt kreditbolag.

Du kan läsa mer om Bynks lansering läsa mer om Bynks lansering här.

Samla Bynkpoäng

Hos Bynk kan du även samla poäng, något de kallar för Bynkpoäng. Dessa poäng kan du exempelvis använda för att få bättre lånevillkor (t ex en bättre ränta) eller för att betala av delar av ditt lån. Det här med att kunna påverka sina villkor och minska skuldbeloppet med hjälp av poäng är något som säkerligen kommer att uppskattas av många.

Men hur samlar man Bynkpoäng då? Jo, genom att:

 • Ladda ner Bynkappen.
 • Betala sina fakturor i tid.
 • Förlänga sitt låneskydd efter de tre första gratismånaderna (som gör att Bynk tjänar mer pengar men som samtidigt gör dig tryggare om du skulle bli sjuk eller arbetslös).
 • Utnyttja en betalningsfri månad (som förvisso gör att du i praktiken skjuter på det sista förfallodatumet vilket gör din lånekostnad högre).

Inom snar framtid ska du även kunna få poäng om:

 • Du varit kund hos Bynk länge.
 • Du gjort en extraamortering.
 • Verifierat ditt mobilnummer och/eller mobilnummer.
 • Rekommenderat Bynk för en vän.
 • Kopplat ditt Facebookkonto till Bynk.

Återkommande rabatter

Bynk erbjuder rabatter till sina nya kunder med jämna mellanrum. Naturligtvis är det för att få fler nya kunder, men det spelar ju mindre roll om man får en bra deal. I skrivande stund (hösten 2017) slipper du betala för startavgiften på 398 kr när du tar ett lån hos Bynk. Okej, det kanske inte är så jättemycket i sammanhanget, men det är ändå aldrig fel att slippa uppläggningsavgiften, eller hur?

Tidigare i år erbjöd Bynk en ränterabatt mellan 7:e juli fram till 3:e september 2017. Samtliga kunder som beviljades ett lån under denna period fick en ränta på 3,95 % under de två första månaderna oavsett hur deras kreditvärdighet såg ut. För den som annars skulle ha fått en ränta på 15 – 19,95 % blev det rätt kännbart under de första 60 dagarna även om man sedan fick betala full ränta efter det.

Omdöme

Bynk erbjuder en mycket intressant tjänst och det ska bli spännande att se hur den utvecklar sig med tiden. Eftersom Snabblan24.nu framförallt fokuserar på lån är det såklart framför allt det vi ska titta på när vi gör vårt korta sammanfattande omdöme, även om det är lite svårt att ge ett slutgiltigt omdöme eftersom Bynk är en helt ny långivare.

 • Det positiva: Mycket lägre ränta än vad smslån har. Relativt snabb utbetalning (2 bankdagar) med tanke på lånets storlek. Mycket smidig app som du enkelt har koll på ditt lån med. Bra låneskydd och lågt inkomstkrav (10000 kr/mån). Du kan när som helst utöka ditt lån om du anses kreditvärdig nog och har skött dina delbetalningar. Mycket enkelt att lösa hela eller delar av lånet i förtid. Mycket bra att man kan påverka sina lånekostnader genom poängsamlande. Bra att man kan utnyttja hela fyra avbetalningsfria månader om det skulle behövas (men utnyttja dem inte i onödan eftersom det gör ditt lån mer kostsamt i längden).
 • Det negativa: När Bynk tar kreditupplysning gör de det hos UC och/eller Bisnode så det går alltså inte att veta om de kollar UC eller inte när du gör din ansökan.Det är inte speciellt lätt att få lån hos Bynk, många får avslag. Du måste vara minst 20 år för att kunna ansöka. Du får inte ha någon betalningsanmärkning och måste ha en fast anställning eller vara egenföretagare alternativt pensionär eller förtidspensionär. Om du har ett vikariat eller en projektanställning är det alltså kört.

 

Uppdaterad 2020-05-28