Bynk

bynk logo


Bynk erbjuder privatlån på 10000 – 300 000 kr med en löptid på 3 – 12 år som når ditt bankkonto inom 2 bankdagar och har en årsränta på 1,95 – 19,95 %. En från-ränta på 1,95% är helt klart marknadens lägsta, vilket gör att du har möjlighet att få ett riktigt billigt lån.

Bynk är en slags heldigitaliserad bank där allting sköts online, antingen i på deras hemsida eller i deras app som heter Rocker. Du kan läsa mer om Bynks lansering här. Vi samarbetar inte med Bank men vill ändå göra en recension av dem.

Om lånet i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 300 000 kr.
 • Löptid: 3 – 12 år men lånet kan lösas när som helst.
 • Pengar på kontot: Inom 1 – 2 bankdagar.
 • UC: Ja, Bynk tar sina kreditupplysningar hos både UC och Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 1,95 – 19,95 %. Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en rörlig årsränta på 7,95 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 8,34 %. Månadsbetalningen blir då 1211 kr och den totala summan som ska betalas in är 145 551 kr, varav 45 551 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Avgifter: 398 kr i startavgift.
 • Förlängning av lån: Du har rätt att utnyttja högst 4 avbetalningsfria månader om året vilket förlänger avbetalningstiden med lika många månader.
 • Öppettider: Vardagar 08:00-18:00.
 • Ägare: Bynk AB som backas upp av Schibstedkoncernen och Lendo.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 20 – 70 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Fast anställning, egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär. Du måste vara skriven i Sverige och ha ett svenskt personnummer, och du får inte ha skyddad identitet.

Marknadens lägsta från-ränta

Bynks tjänst lanserades redan 2016 men har utvecklats en del sedan dess. Från början var vår lånen mindre och Bynk hade ett poängsystem som gjorde att deras kunder kunde få sänkt ränta, t ex om de skötte sina inbetalningar. Idag är poängsystemet kasserat men istället sänkte de sin från-ränta rejält.

Bynks från-ränta är 1,95% vilket är två procentenheter lägre än vad nästan alla andra banker har. Naturligtvis är det inte alla som får en så låg ränta, men eftersom den är 1,95% istället för 2,95% är chansen ändå stor att man får en ovanligt låg ränta.

Den högsta räntan för Bynks privatlån är 19,95% och det är också ganska bra. Många banker och kreditbolag har inte sällan en maxränta på 29,95%. Det kan förvisso bero på att Bynk inte accepterar betalningsanmärkningar, men det är ändå okej. Om du blir beviljad ett lån hos Bynk kan du omöjligt få en högre ränta än 19,95% även om din kreditvärdighet inte är så bra.

Ha koll på ditt lån i Bynks app

Bynk har även en app, Rocker, som du kan ladda ner från App Store och Google Play. Du kan ansöka om Bynks privatlån direkt på deras hemsida och sedan ladda ner deras app om du vill. I appen ser du hur mycket du har kvar att betala och får aviseringar om nästa månadsinbetalning. Du kan även ansöka om betalkort där som du kan knyta till Bynks kontokredit.

I appen kan du även  ansöka om höjning av lånet och begära en betalningsfri månad, vilket är bra om du skulle ha ovanligt många utgifter någon månad. Du har rätt att begära upp till fyra avbetalningsfria månader om året, men utnyttja dem bara när det verkligen behövs. Om du utnyttjar en betalningsfri månad förlängs ditt lån och blir dyrare i längden.

Naturligtvis kan du kontakta Bynk via telefon eller e-post om det är något du undrar över. Du kan även kontakta dem via Messenger vilket vi testade och vi fick svar inom några minuter, vilket är bra!

Låneskydd ingår under de tre första månaderna

Om du tar ett privatlån hos Bynk får du även ett gratis låneskydd som gäller under de tre första månaderna och som sedan kan förlängas mot en avgift. Låneskyddet träder in och betalar av på ditt lån om du skulle bli långtidssjukriven eller arbetslös i högst 12 månader. Det här ger vi såklart tummen upp för!

Återkommande rabatter

Bynk erbjuder rabatter till sina nya kunder med jämna mellanrum. Naturligtvis är det för att få fler nya kunder, men det spelar ju mindre roll om man får en bra deal.

I skrivande stund (december 2020) får du 30% i ränterabatt på ditt lån om du ansöker och blir beviljad senast 31 december 2020. Det innebär att din ränta blir 30% lägre än den annars skulle ha varit. Om du tex skulle fått en ränta på 10% blir din ränta 7% och det är stor skillnad.

Omdöme

Bynk erbjuder flera intressanta tjänster, men eftersom Snabblan24.nu framförallt fokuserar på lån är det framför allt deras privatlån vi ska titta närmare på nu.

 • Det positiva: Bynks privatlån har betydligt lägre från-ränta än vad de flesta andra privatlån har och lånet är extremt mycket billigare än smslån. Relativt snabb utbetalning (2 bankdagar) med tanke på lånets storlek. Mycket smidig app som du enkelt har koll på ditt lån med. Bra låneskydd och lågt inkomstkrav (10 000 kr/mån). Du kan när som helst utöka ditt lån om du anses kreditvärdig nog och har skött dina delbetalningar. Mycket enkelt att lösa hela eller delar av lånet i förtid.  Bra att man kan utnyttja hela fyra avbetalningsfria månader om det skulle behövas (men utnyttja dem inte i onödan eftersom det gör ditt lån mer kostsamt i längden).
 • Det negativa: När Bynk tar kreditupplysning gör de det hos UC och/eller Bisnode så det går alltså inte att veta om de kollar UC eller inte när du gör din ansökan. Du måste vara minst 20 år för att kunna ansöka. Du får inte ha någon betalningsanmärkning och måste ha en fast anställning eller vara egenföretagare alternativt pensionär eller förtidspensionär. Om du har ett vikariat eller en projektanställning är det alltså kört.

Uppdaterad 2022-06-11