Capcito


Hos Capcito kan du ansöka om ett snabbt företagslån på 1000 – 300 000 kr med en löptid på 3 – 24 månader. För att få ett en offert av Capcito krävs ingen UC och det tar bara 1 – 2 bankdagar tills pengarna hamnar på ditt företagskonto.

Capcito erbjuder emellertid inte enbart företagslån, de köper även fakturor. Ditt företag kan alltså sälja sina fakturor till Capcito och få upp till 99 % av fakturans värde om företaget behöver få betalt direkt. Det kan i vissa lägen vara ett bra alternativ till företagslån om penningbehovet inte är så stort.

Om Capcito företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 1000 – 2 000 000 kr.
 • Löptid: 3 – 24 månader.
 • Pengar på kontot: 1 – 2 dagar. Du får ett lånelöfte direkt och ett slutgiltigt svar inom 24 timmar, sedan betalas pengarna ut direkt och hamnar på ditt företagskonto nästa bankdag.
 • Ränta: 9,6 – 48,0 % i årsränta. Räntan sätts individuellt.
 • Avgift: Bestäms individuellt (se prisexempel nedan).
 • UC: Nej, ingen UC tas på företaget.
 • Låna med BankID: Ja.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Capcito Finance AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt, men företaget måste vara kreditvärdigt.
 • Ålder på företaget: Inga krav.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Företaget måste vara aktivt och ha en aktuell försäljning. Alla sorters företag får ansöka, t ex Aktiebolag, Handelsbolag och enskilda firmor.
Ansök

Ränta istället för avgift

Till skillnad från de flesta andra företagslån har Capcitos lån en ränta istället för en avgift. Årsräntan är på 9,6 – 48 % men förövrigt har lånet inga avgifter alls. Det kan låta dyrt men företagslån är sällan billiga. Vi skulle snarare vilja påstå att om ditt företag får en ränta på 9,6 % har det kommit över ett riktigt billigt lån, för även om de flesta andra företagslån inte har någon ränta blir de ofta dyrare än så. Dessa lån har nämligen en hög avgift istället för ränta.

Vi på Snabblan24.nu tycker att det finns en fördel med att Capcitos lån har en angiven ränta istället för en avgift för då vet man i alla fall hur mycket lånet kommer att kosta som mest, och som minst. Vi ska nu ge dig två exempel på hur mycket ett lån hos Capcito kan kosta.

 • Om ditt företag t ex lånar 50 000 kr i 6 månader och får en månadsränta på 2 % blir lånekostnaden 3 370 kr
 • Om företaget lånar 50 000 kr i 12 månader med en månadsränta på 2 % blir lånekostnaden 6 628 kr.

Så tar du lån hos Capcito

Nu ska vi lite kort visa dig hur du ansöker och får ett lån hos Capcito.

Ansökan

 1. Skapa ett konto hos Capcito, det är mycket enkelt.
 2. Gör en ansökan med önskat lånebelopp och önskad löptid. Redan nu ser du hur mycket lånet kan komma att kosta.
 3. Ange även borgensman vilket normalt är någon i styrelsen om det handlar om ett aktiebolag, oftast ägaren. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag är det du (vid enskild firma) eller du och de andra ägarna (vid handelsbolag) som ansvarar för att lånet återbetalas eftersom enskilda firmor och handelsbolag inte är några juridiska personer.
 4. Signera ansökan med BankID.
 5. Du får ett preliminärt svar på din ansökan. Det tar oftast bara en minut att få ett svar, men för att det ska gå så fort som möjligt måste du antingen identifiera ditt företag via företagsbank eller bokföringsprogram. Om du gör det ser Capcito direkt om ditt företag har ett tillräckligt stort utrymme för att ta ett företagslån och det blir enkelt för dem att analysera företagets ekonomi. Skulle Capcito anse att ditt företag förvisso har ett tillräckligt stort utrymme för att ta ett lån men att det inte kan låna så mycket som du vill får du ett låneerbjudande på ett lägre belopp. Naturligtvis behöver du inte acceptera erbjudandet om du tycker att lånet blir för litet eller att räntan är för hög.

Erbjudande och utbetalning

 1. Om din ansökan godkänns och du accepterar det låneerbjudande du får signerar du låneavtalet med BankID. Nej, inga papper behöver skickas hit och dit vilket gör att pengarna når ditt företag snabbare. Normalt får man ett låneavtal inom 24 timmar.
 2. Efter att du signerat ditt låneavtal betalas lånet ut direkt och hamnar förmodligen på ditt företagskonto nästa bankdag, vilket är vanligast.

Omdöme

Nu är det dags att avrunda det hela och titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du tar ett företagslån hos Capcito.

 • Det positiva: Du får ett extremt snabbt svar på ansökan om du identifierar ditt företag med företagsbank eller bokföringsprogram. Pengarna hamnar på kontot redan inom 1 – 2 bankdagar. Capcito tar ingen UC på företaget. Bra att man vet hur mycket lånet kan komma att kosta. Smidig signering med BankID. Låg från-ränta för att vara ett företagslån. Ditt företag kan låna en ovanligt liten summa pengar om så önskas, men även upp till 2 miljoner kr om betalningsförmågan är god nog. 
 • Det negativa: Banklån är ofta (men inte alltid) billigare. Vissa kan tycka att det är krångligt att identifiera sig med företagsbank eller bokföringsprogram.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04