Comboloan


Comboloan förmedlar lån på 10 000 – 500 000 kr som kan läggas upp på 1 – 15 år beroende på lånets storlek, din betalningsförmåga och dina önskemål. Precis som med alla andra låneförmedlare tar Comboloan bara en enda kreditupplysning hos UC trots att din ansökan delas med flera banker och kreditbolag.

Om du ansöker om ett lån hos Comboloan har du goda chanser att bli beviljad eftersom de samarbetar med kreditgivare som inte är lika petiga som bankerna, och även om du har betalningsanmärkningar har du möjlighet att få ett lån. Hos Samtliga av Comboloans samarbetspartners kan du signera ditt låneavtal med BankID.

Obs! Comboloans har pausat sitt samarbete med samtliga jämförelsesajter som denna. Du kan dock hitta liknande lån på vår sida med låneförmedlare.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 500 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: 4 – 8 bankdagar.
 • UC: Ja, men Comboloan tar bara en UC trots att ansökan skickas ut till flera kreditgivare.
 • Lån med BankID:
 • Årsränta: 2,95 – 26,08 %. 
 • Avgifter: Beror på vilket lån du väljer. Normalt tillkommer en uppläggningsavgift på 395 – 495 kr och en aviavgift på 15 – 25 kr/mån.
 • Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en årsränta på 6,55 % och 60 avbetalningar på 5 år har en effektiv ränta på 6,70 %. Månadsbetalningen blir då 1959 kr och den totala summan som ska betalas in är 117 540 kr, varav 17 540 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Ja, eftersom de banker Comboloan samarbetar med har den tjänsten.
 • Öppettider: Ingen uppgift men du kan ansöka dygnet runt.
 • Ägare: Comboloan AB.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, här kan du ansöka om lån med betalningsanmärkning.
 • Övrigt: Ingen skuld hos Kronofogden och varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Ny självständig låneförmedlare

Nya låneförmedlare dyker ständigt upp på marknaden, men egentligen är det en sanning med modifikation. De flesta nya förmedlare ägs oftast av redan etablerade låneförmedlare, så i praktiken handlar det enbart om nya varumärken, men så är inte fallet med Comboloan.

Comboloan ägs inte av någon av de stora giganterna, t ex Lendo eller Freedom Finance, utan står helt på egna ben. Det är såklart lite kul när det dyker upp någon helt ny aktör på markanden, men hur bra är Comboloan egentligen?

Hur bra är Comboloan?

I största allmänhet är Comboloan varken bättre eller sämre än andra låneförmedlare. Vi ger dem dock ett stort plus för en mycket tydlig och informativ hemsida som ger svar på de flesta funderingar. De är faktiskt tydligare än en hel del andra förmedlare, förutom när det gäller sina öppettider och det finns inget telefonnummer att ringa vilket är lite synd. Det finns emellertid en e-postadress och ett kontaktformulär.

En annan fördel är att även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att låna och att det är relativt enkelt att få ett lån via Comboloan. Orsaken till det är att några av deras samarbetspartners inriktar sig på folk som inte har en helt perfekt ekonomi, t ex BlueStep.

Ytterligare en fördel med Comboloan är att du har möjlighet att få en riktigt låg ränta om du har en bra kreditvärdighet, den nominella räntan är från 3,25 %.

Den stora nackdelen med Comboloan är att de än så länge samarbetar med väldigt få kreditgivare, de är bara fem stycken. Samarbetspartnerna är BlueStep, Resurs Bank, Brocc, TF Bank och Credento. Vi förväntar oss emellertid att de med tiden kommer att öka på antalet samarbetspartners rejält, så brukar det bli. Dessutom tycker vi att det är schysst av Comboloan att ange vilka kreditgivare de samarbetar med trots att de är så få. Normalt brukar låneförmedlare som samarbetar med så få kreditgivare dölja det genom att inte nämna det alls.

Hur snabbt får du pengarna?

Du ska inte låna pengar via Comboloan om du vill få ditt lån snabbt, det ska du inte göra hos någon låneförmedlare. Nej, man ansöker hos en låneförmedlare för att man vill få ett billigt lån. Oftast tar det upp till en vecka, ibland längre, att få ett lån via en förmedlare och Comboloan är inget undantag. Å andra sidan har du goda chanser att få en mycket rimlig ränta eftersom kreditgivarna konkurrerar om dig som kund när du gör en ansökan hos en förmedlare.

Så hur långt tid tar de då att få sitt lån om man gör sin ansökan hos Comboloan? Vi skulle vilja säga cirka 4 – 7 bankdagar. Först tar det upp till 24 timmar tills du får dina lånerbjudanden, sedan tar det 3 – 5 bankdagar tills pengarna betalas ut efter att långivaren fått ditt låneavtal, enligt Comboloan själva. Och sedan brukar det ta 1 – 2 bankdagar tills det utbetalda lånet når ditt bankkonto. Det blir som minst 4 bankdagar om du får svar och signerar ditt låneavtal med BankID redan samma dag. Som mest blir det 8 bankdagar.

Vi på Snabblan24.nu är dock osäkra på om Comboloans uppgifter verkligen stämmer. Det låter konstigt att det skulle ta 3 – 5 dagar innan lånet betalas ut efter att kreditgivaren får ditt underskrivna avtal. Vi förmodar att de menar att pengarna hamnar på ditt bankkonto inom 3 – 5 dagar efter att du signerat låneavtalet med BankID. I sådana fall går det snabbare än vad de själva påstår.

Omdöme

Nu ska vi med några enkla penseldrag avrunda denna recension genom att titta på vilka fördelar och nackdelar Comboloan har.

 • Det positiva. Låg från-ränta. Ganska enkelt att få ett lån även om din kreditvärdighet inte är så bra. Okej att ansöka även om du har betalningsanmärkningar. Tydlig och informativ hemsida.
 • Det negativa. Comboloan samarbetar bara med fem kreditgivare (än så länge). Det finns låneförmedlare som lovar att pengarna betalas ut snabbare.

Uppdaterad 2023-09-21