Compareking

comparekingCompareking är en norsk låneförmedlare som även slog upp dörrarna i Sverige 2016, men de samarbetade självklart med svenska banker och kreditbolag eftersom de vände sig till oss svenskar. Dessvärre slog de igen sin verksamhet i Sverige efter ett tag och finns nu bara kvar i Norge.

Vi vet inte varför Compareking inte lyckades i Sverige, men det kanske berodde på att de inte lyckades att dra till sig tillräckligt många samarbetspartners. Under den tid de existerade i Sverige samarbetade de bara med fyra långivare. En annan orsak kan ha varit att konkurrensen mellan låneförmedlare i Sverige är stenhård. Det finns massor av låneförmedlare som konkurrerar om kunderna här. Det kan du se på vår sida över låneförmedlare.

I rent informativt syfte ska vi ändå visa dig hur deras tjänst såg ut innan de la ner i Sverige. Dessutom ger det en vink om hur deras nuvarande tjänst ser ut i Norge, även om den ser lite annorlunda ut där. Hos Compareking i Norge är löptiden 1 – 5 år istället för 1 – 15 år men i gengäld samarbetar de med 13 långivare istället för bara fyra som de gjorde i Sverige. Så här såg i alla fall deras tjänst ut i Sverige:

Fakta om Compareking i Sverige

 • Lånebelopp: 5000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Inget angivet. Du får emellertid ett svar inom 24 timmar och sedan brukar det ta 3 – 7 dagar tills pengarna sitter på kontot när man ansöker om lån via en låneförmedlare.
 • Årsränta: Från 3,5 %, exempelränta 5,3 %.
 • Avgifter: Avgiftsfri tjänst, men det beror det på vilken bank du lånar hos om du får betala en uppläggningsavgift eller inte.
 • UC: CompareKing tar bara en kreditupplysning hos UC som bankerna sedan tar del av.
 • Lån med BankID: Du behöver inget BankID när du gör din ansökan och sedan beror det på banken om du kan signera ditt låneavtal med BankID eller inte.
 • Förlängning av lån: Beror på vilket lån du tar men ofta erbjuder bankerna amorteringsfria månader som förlänger ditt lån.
 • Öppettider: Du kan kontakta Compareking via chatt vardagar 10:00 – 16:00.
 • Ägare: Libertech AS i Norge.

Krav

 • Inkomstkrav: Över 10 000 kr/mån.
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Övrigt: Du måste ha en fast inkomst och får inte ha ett pågående inkassoärende.

Norsk låneförmedlare men Svenska banker

Under de senaste åren har konkurrensen mellan låneförmedlarna verkligen blivit benhård. Nya låneförmedlare dyker ständigt upp på den svenska marknaden och Compareking är ett av de senaste tillskotten. Tidigare verkade Compareking endast i Norge men nu så har de alltså expanderat sin verksamhet och börjat slåss om de svenska låntagarna.

Så vad är det som gör att du ska låna via just dem istället för någon annan låneförmedlare? Tja, de är pålitliga, du får snabbt svar på din ansökan med ett eller flera erbjudanden och du får förmodligen en mycket vettig låneränta. Dessutom kan du låna så lite som 5000 kr via Compareking. Men ärligt talat, de har lite svårt att mäta sig med många andra låneförmedlare i Sverige, inte minst när det gäller antalet samarbetspartners.

Få men vettiga banker

Compareking samarbetar bara med fyra banker och dessa banker är Svea Finans, Spring Finans, Bluestep och Sevenday. Det är ett lite snålt utbud tycker vi på Snabblan24.nu men det är emellertid inget som nödvändigtvis behöver innebära att du inte får ett bra lån med en vettig ränta. Compareking samarbetar trots allt med flera vettiga banker som kan ge dig en bra deal.

Det finns emellertid en sak vi reagerat lite på och det är att de inte accepterar betalningsanmärkningar, vilket är lite märkligt med tanke på att de samarbetar med Bluestep som själva understryker att de accepterar ansökanden som har det. Nåja, om du vill ansöka om ett lån med betalningsanmärkningar finns det trots allt flera låneförmedlare att välja på hos oss.

Omdöme

Sammanfattningsvis ska vi här visa dig vilka för- och nackdelar vi anser att Compereking har:

 • Det positiva: Pålitliga och snabba. Låga räntor.
 • Det negativa: Få samarbetspartners (bara fyra banker). De accepterar inte betalningsanmärkningar trots att en av dras samarbetspartners egentligen gör det. De har en 20-årsgräns trots att de samarbetar med kreditbolag som har en lägre åldersgräns.

Som sagt, Comperkings tjänster har upphört i Sverige men om du bor i Norge kan du fortfarande använda dig av deras norska tjänst. Den ser dock lite annorlunda ut än vad den gjorde i Sverige. Där kan du förvisso ansöka om lika mycket men den maximala löptiden är endast 5 år.