Compari

Låneförmedlaren Compari förmedlar lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 15 år, beroende på vilket lån du väljer och dina egna önskemål. Compari samarbetar med hela 30 banker och kreditbolag vilket gör att du har goda chanser att få ett lån som passar just dig. Och ja, även om du har betalningsanmärkningar kan du bli beviljad.

Den effektiva räntan för de lån Compari förmedlar är på 3,01 – 22,59 %. Den lägre räntan får du om du har en mycket god kreditvärdighet men om du har en sämre kreditvärdighet och har betalningsanmärkningar får du betala en högre ränta.

Obs! Compari samarbetar dessvärre inte med jämförelsesajter för lån längre. Det är dock inga problem eftersom du hittar andra låneförmedlare här.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: 1 – 3 bankdagar om du signerar ditt låneavtal med BankID. Du får svar på din ansökan inom 24 timmar och sedan tar det 1 – 2 bankdagar innan pengarna når ditt bankkonto.
 • UC: Ja, men Compari tar bara en UC trots att många banker och kreditbolag kontaktas.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Effektiv ränta 3,01 – 22,59 %. 
 • Avgifter: Normalt har lånen en uppläggningsavgift men Compari samarbetar även med kreditgivare som inte har några avgifter utöver räntan.
 • Exempel: Ett lån på 150 000 kr med en rörlig årsränta på 6,95 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 7,18 %. Månadsbetalningen blir då 1738 kr och den totala summan som ska betalas in är 208 532 kr, varav 58 532 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag, tisdag och torsdag 09:00-20:30, onsdag 13:00-20:30 och fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Sambla AB som även äger Sambla.

Krav

 • Inkomstkrav: Du måste tjäna minst 12 500 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden sedan 6 månader tillbaka och du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år.

Hur bra är Compari?

Nu ska vi titta på hur bra Compari ligger till i förhållande till sina konkurrenter.

 • Räntan. Om du tar ett lån via Compari kan du få en effektiv ränta på 3,01 – 22,59 %, beroende på vilket lån du väljer och hur din kreditvärdighet ser ut. Från-räntan är den lägsta på marknaden och det är bara några få konkurrenter som erbjuder en så låg ränta. Dessutom finns det många låneförmedlare som har en betydligt högre högsta-ränta, en del har en ränta på upp till 39 %. Således ligger Compari riktigt bra till här.
 • Handläggningstid. Om du ansöker om ett lån hos Compari och blir beviljad hamnar pengarna på ditt bankkonto redan inom 1 – 3 dagar och det är riktigt bra. I bästa fall (om du inte ansöker alltför sent på dagen) skickar Compari ut låneerbjudanden till dig redan samma dag och om du hinner signera låneavtalet med BankID innan dagen är slut kanske pengarna når dig redan nästa bankdag. Det är riktigt snabbt, men tänk på att det ofta tar 1 till 2 dagar längre än så.
 • Lånebelopp: Även här ligger Compari mycket bra till. Du kan låna ända upp till 600 000 kr (om din ekonomi tillåter det) men också så lite som 5000 kr. Det är klart godkänt!
 • Antal samarbetspartners: Compari samarbetar med 30 kreditgivare vilket är en hög siffra. Det finns förvisso några få låneförmedlare som samarbetar med något fler men det spelar sällan någon större roll eftersom samtliga samarbetspartners ändå inte kontaktas när någon ansöker om ett lån. Hur många som kontaktas beror på hur mycket du vill låna och hur din kreditvärdighet ser ut.
 • Det är många som blir beviljade hos Compari eftersom de samarbetar med flera kreditgivare som vänder sig till folk som har svårt att få ett lån hos banken, och några av dem accepterar även folk som har betalningsanmärkningar.

Comparis samarbetspartners

Compari är en av de låneförmedlare som samarbetar med flest långivare, de samarbetar med 30 stycken. Visst finns det några få låneförmedlare som samarbetar med något fler banker och kreditbolag men det är desto fler som ”bara” samarbetar med färre, typ 10 – 20 stycken.

Följande banker och kreditbolag samarbetar Compari med:

Ikano Bank, Marginalen Bank, Swedbank, ICA Banken, Coop, Santander, Resurs Bank, Forex Bank, Wasa Kredit, Lendify, Komplett Bank, Bluestep, Sevenday, Svea Ekonomi, Konsumentkredit, Lån & Sparbank, Coodcash, Fellow Finance, Balanzia, Byax, Brocc, Collector Bank, Euroloan, Moneygo, Nordax Bank, Avida, Nordnet, Remember, Moank och Instabank.

I detta urval hittar vi några långivare som man sällan hittar hos andra låneförmedlare, t ex Byax och Fellow Finance, och det är lite kul. Dessutom samarbetar Compari dels med banker som erbjuder riktigt låga räntor, t ex Ica Banken och Swedbank, dels med kreditbolag som riktar sig till dig som har svårt att få lån (kanske på grund av betalningsanmärkningar), t ex Goodcash och Euroloan, alltså snabblån som du även hittar här på Snabblan24.nu.

Omdöme

Avslutningsvis ska vi lite kort titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du ansöker om ett lån via Compari

 • Det positiva. Mycket låg från-ränta (2,95 %) och inte så hög högsta-ränta. Snabb handläggningstid (1 – 3 dagar till pengarna når ditt bankkonto om du signerar låneavtalet med BankID). Samarbetar med många kreditgivare (30 stycken). Även om du har en lite sämre kreditvärdighet kan du få ett lån. Ansökanden med betalningsanmärkningar accepteras. Du kan låna så lite som 5000 kr men också så mycket som 600 000 kr.
 • Det negativa. Precis som med alla andra låneförmedlare tar Compari UC. Du har ingen möjlighet att få pengarna redan samma dag.

Uppdaterad 2023-01-25