Creddo


Creddo är ytterligare en ny aktör som förmedlar företagslån istället för privatlån. Hos Creddo kan du ansöka om ett företagslån på 10 000 – 10 000 000 kr med en löptid på 1 månad upp till 5 år. Precis som med alla andra låneförmedlare tar Creddo bara en UC som sedan delas med samtliga långivare som kontaktas efter ansökan.

Sammanlagt samarbetar Creddo med 12 långivare som erbjuder företagslån och det är rätt bra inom denna nisch.

Om Creddo företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 10 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: Du får svar inom 24 timmar. Vid signering av låneavtal med BankID betalas lånet ut direkt och hamnar oftast på bankkontot samma eller nästa dag.
 • Ränta: Flera av Creddos samarbetspartners lån har ingen ränta alls men de har istället en avgift. De lån som har en ränta har en individuell ränta.
 • Avgift: Individuell.
 • UC: Ja, men Creddo tar bara en UC trots att flera banker och kreditbolag kontaktas.
 • Lån med BankID: Ja, de flesta av Creddos samarbetspartners erbjuder signering av låneavtal med BankID.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17.00.
 • Ägare: Creddo AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt.
 • Åldersgräns: Minst 18 år för ägare men inget krav på hur länge företaget har verkat.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Creddo anger inte om betalningsanmärkningar accepteras eller ej, men eftersom de samarbetar med några kreditbolag som accepterar det borde anmärkningar inte vara något hinder.
 • Övrigt: De flesta av Creddos samarbetspartners kräver en säkerhet i form av en personlig borgen, men inte alla. Således ökar chanserna att få ett företagslån om en eller flera ägare eller liknande går i borgen.
Ansök

Varför ansöka hos Creddo?

Det finns flera fördelar med att göra en ansökan hos Creddo om ditt företag är i behov av ett företagslån:

 • Creddo samarbetar med 12 banker och kreditbolag vilket gör att du ökar dina chanser att få ett billigare lån. Om du bara gör en enda ansökan hos ett enda kreditbolag vet du ju inte om det verkligen är det billigaste lånet för just ditt företag. Förvisso kan du själv göra ansökningar hos flera kreditbolag samtidigt men eftersom många långivare tar sina kreditupplysningar hos UC kan det försämra din och ditt företags kreditvärdighet. Creddo tar bara en enda kreditupplysning hos UC.
 • Det är smidigare och går snabbare än om du gör flera ansökningar hos flera kreditbolag själv.
 • Flera av Creddos samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar, så det borde inte vara något hinder när du gör en ansökan hos dem.
 • Det är lättare att få ett lån via Creddo än hos banken eftersom flera av deras samarbetspartners inte är lika hårda i sina bedömningar. Det är alltså bra för nya företag som kanske inte hunnit få någon större vinst än.

Egentligen är det bara om ditt företag vill slippa UC helt som du inte bör göra en ansökan hos dem eller någon annan förmedlarare av företagslån. Om du vill slippa UC hittar du långivare som erbjuder lån till företag på vår sida över företagslån, och vanliga privatlån och snabblån hittar du på vår sida över lån utan UC.

Samarbetspartners

Creddo samarbetar med 12 kreditinstitut och det är faktiskt riktigt bra, t ex giganten Lendo samarbetar ”bara” med 10 banker som erbjuder företagslån. Långivarna som de samarbetar med är Approva, Aras Kapital, Avida, Villecta, Capcito, Fedelta, Ferratum Business, Froda, IMH, OPR-Företagslån, Qapitala och Qred.

Flera av dessa långivare hittar du även här på Snabblan24.nu och eftersom några av dem inte tar någon UC kan du ansöka hos dem direkt istället om du vill slippa UC helt och hållet. Du kan se vilka som inte tar UC här. En del accepterar även betalningsanmärkningar.

Omdöme

Under 2019 har alltfler kreditbolag börjat rikta in sig mot företag, inte bara privatpersoner. En del långivare erbjuder lån till både privatpersoner och företag medan andra enbart fokuserar på företag. Samma sak gäller bland låneförmedlarna och när Creddo dök upp på marknaden sommaren 2019 valde de att enbart rikta sig till företag.

Eftersom Creddo är en helt ny låneförmedlare är det lite svårt att ge ett rättvist omdöme om dem, det är ju inte så många som hunnit låna via dem än. Å andra sidan är det svårt att misslyckas som låneförmedlare eftersom allt man egentligen gör är att hantera ansökningar och ta en kreditupplysning, och sedan skicka iväg allt underlag till de långivare som passar bäst för den som gjort ansökan. Det viktigaste är att låneförmedlaren samarbetar med tillräckligt många bra kreditbolag och det gör Creddo.

Nu ska vi avsluta denna recension genom att titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du gör en ansökan hos dem.

 • Det positiva: Samarbetar med 12 kreditbolag vilket ökar chansen att få ett billigt lån. Creddo tar bara en kreditupplysning hos UC som delas med flera långivare. Några av Creddos samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar. Det är lättare att få lån här än hos banken.
 • Det negativa: Creddos hemsida är lite tunn och innehåller för lite information om deras tjänst. Du måste använda BankID redan när du gör din ansökan. Om ditt företag behöver ett lån mycket snabbt kan det gå snabbare om du ansöker direkt hos kreditgivaren. Om du vill slippa UC helt och hållet bör du ansöka direkt hos en kreditgivare som inte tar UC.
Ansök

Publicerad 2021-02-04