Credigo

Vi har valt att avsluta vårt samarbete med Credigo. Vi rekommenderar du istället tittar på Credigos systerlångivare Credway som har ett bättre och billigare lån. Snabblan24.nu kommer inom kort att ta bort denna recension som snart kommer att bli inaktuell.

Credigo har valt att dela upp sina snabblån i tre olika klasser: mikrolån, kvartalslån och årslån. Credigo var ett av de snabblåneföretag som var först ut att betala ut smslån direkt till dig som har ett bankkonto hos Swedbank, men numera finns det flera andra långivare som gör det och som dessutom erbjuder förmånligare lån.

 Om lånet i korthet

 • Lånesumma: 500 – 20 000 kronor.
 • Löptid: 30 dagar till 5 år beroende på lånets storlek. Lån på 11000 – 15000 kr läggs upp på 3 år och deras största lån på 5 år.
 • Pengar på kontot: Om du ansöker om ett lån på högst 10000 kr innan 13:30 får du pengarna samma dag eller smslån direkt om du har ett bankkonto hos Handelsbanken, SEB, Nordea eller Swedbank. Lån på 11000 kr och uppåt betalas ut inom 2 – 3 bankdagar.
 • Smslån helg: Ja, om du använder dig av någon av ovanstående banker.
 • Räntefritt eller gratis smslån: Nej.
 • Avgifter: Nej.
 • Smslån utan UC: Ja, för lån på 500 – 10 000 kronor, men för lån på 11 000 kr eller större tar de en UC.
 • Förlängning av lån möjlig: Nej.
 • Smslån med e-leg/BankID: Ja.
 • Kontorets öppettider: Måndag till fredag 07:00-21:00, lördag och söndag 10:00-18:00.
 • Ägare: Northmill AB som även äger Easycredit och Credway.

Grundkrav

 • Inkomst: Individuell för mikrolån, minst 120 000 kronor/år för lån på 11 000 kronor och uppåt.
 • Ålder: Minst 18 år för 100 – 10 000 kronor, minst 20 år för 11 000 – 20 000 kronor.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrigt: För att kunna ansöka om mikro- eller kvartalslån måste eventuellt tidigare snabblån från Credigo vara återbetalt.

Smslån direkt med Swedbank

Credigo betalar ut smslån direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank vilket tidigare var ytterst ovanligt, för att inte säga nästan icke-existerande, men tiderna har förändrats. Idag finns det ytterligare nio långivare som gör det och flera dem är dessutom billigare än Credigo.

Om du har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken och ansöker om deras mikrolån eller kvartalslån betalas pengarna ut inom en timme på såväl vardagar som helger. Du kan alltså även få en helgutbetalning med Swedbank. 

Om du inte har ett bankkonto hos någon av dessa två banker får du pengarna samma dag om du ansöker på en vardag innan kl. 13:30, annars hamnar de på ditt bankkonto nästa bankdag.

När det gäller årslån får du dina pengar inom 2 bankdagar oavsett bank.

Mikrolån

Credigos mikrolån är på 500 – 3000 kr och läggs alltid upp på 30 dagar. De tar ingen UC när du ansöker om ett mikrolån och de har inte heller några krav på någon minimiinkomst. Räntan för detta lån placerar sig i mittfåran när det gäller låneräntor för smslån, det är inte billigast och inte dyrast.

Kvartalslån

Kvartalslånet har en lånesumma på 4000 – 10 000 kr och återbetalningstiden är alltid på 90 dagar, därav namnet kvartalslån. Lånekraven för detta lån är identiska med kraven för deras mikrolån och de tar ingen UC. I det här fallet har Credigo en hyfsat låg ränta för att vara ett smslån på 90 dagar, men Onea är billigare.

Årslån

Trots namnet ”årslån” kan du inte lägga upp det här lånet på bara ett år. Lån på 11000 – 14000 kr läggs upp på 3 år och lån på 15000 – 20000 läggs upp på 5 år. Det här är alltså ett relativt stort smslån och därför kräver Credigo att ansökanden tjänar minst 120 000 kr/år och i det här fallet tar de en kreditupplysning hos UC. Räntan för deras årslån ligger i nivå med Cashbuddy och Cash2You med det är något dyrare.

Hos Credigo får du ta ett årslån även om du redan har tagit ett kvartalslån eller mikrolån och vice versa, däremot får du inte ta två årslån eller två lån som är på 10000 kr eller mindre.

Omdöme

Det bästa med Credigo är att de erbjuder både låna och korta avbetalningstider och att deras smslån kan betalas ut direkt även om man har ett bankkonto hos Swedbank. Deras mikrolån och kvartalslån är inte så billiga men är inte heller dyrast på marknaden.

Credigos årslån har ungefär samma effektiva ränta som Cashbuddy och Cash2You vilket är helt okej för den här typen av lån, men om du lånar av  Frogtail och Klicklån kommer du klart billigare undan. Om du vill låna i flera år och har möjlighet bör du emellertid ta ett vanligt privatlån istället, för de har de lägsta räntorna.

Så här ser vårt sammanfattade omdöme om Credigo ut:

 • Det positiva: Snabba utbetalningar, framförallt till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Möjlighet att låna med betalningsanmärkningar. Ingen UC på lån upp till 10000 kr.
 • Det negativa: Det finns många långivare som erbjuder förmånligare smslån än Credigo (se vår jämförelse). De tar UC för lån på 11000 – 20000 kr.