Credinord

Credinord erbjuder företagslån på 10 000 – 1 000 000 kr med en löptid på 6 – 18 månader. Lånet riktar sig framförallt till små och medelstora företag, men alla slags företag i Sverige kan ansöka. Det spelar egentligen ingen roll hur stort företaget är eller vad för verksamhet du driver. 

Om du gör en ansökan en vardag får svar på den inom en timme, ibland redan efter 10 minuter. Och om du sedan skriver under låneavtalet innan kl.15:00 betalas pengarna ut direkt och kan nå ditt företagskonto redan samma dag. 

Om Credinords företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 1 000 000 kr.
 • Löptid: 6 – 18 månader. 
 • Pengar på kontot: Du har möjlighet att få in pengarna på ditt företagskonto redan samma dag om du ser till att Credinord får det underskrivna elektroniska avtalet innan kl.15:00 en vardag. Svar på din ansökan får du inom 1 timme. 
 • Ränta: Lånet har enbart en fast avgift, ingen nominell ränta.  
 • Avgifter: En fast månadsavgift som bestäms utifrån kreditvärdighet.
 • Lån utan UC: Ja.  
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-16:00. 
 • Ägare: CrediNord Oy, Finland. 

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt omsättningskrav.
 • Ålderskrav: Företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader. 
 • Betalningsanmärkningar ok. Nja, Credinord skriver att varken företaget eller borgensmän bör ha betalningsanmärkningar. 
 • Övrigt: Alla slags företag som är verksamma i Sverige är välkomna att ansöka. 
Ansök

Så går det till att få ett företagslån hos Credinord

Om du skulle vara intresserad av att ta ett företagslån hos Credinord går det till såhär: 

 1. Gör en ansökan på Credinords hemsida. Där väljer du lånebelopp och löptid, sedan fyller du i organisationsnummer, mobilnummer och e-postadress. Du måste även ange borgensmannens personnummer (om du har en enskild firma ska du bara fylla i ditt eget personnummer).  Skicka sedan in ansökan. 
 2. Du får svar på ansökan inom en timme under kontorets öppettider (måndag – fredag 8-16). 
 3. Om du beviljar får du en offert som du kan titta på i Credinords portal. Där ser du vilken lånekostnad lånet har, vilket belopp som de beviljat dig, vilka villkor som gäller och så vidare. 
 4. Om du accepterar offerten kan du skriva under låneavtalet elektroniskt i portalen. 
 5. Så fort Credinord tar emot ditt låneavtal (det sker i princip direkt efter du skrivit under det) betalas pengarna ut till ditt konto. Om det sker innan kl. 15:00 hamnar pengarna på kontot redan samma dag. 
 6. Du betalar sedan tillbaka på lånet via faktura. 

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Credinord erbjuder ett bra företagslån. Ansökan är enkel och lånet administreras mycket snabbt. Lånebeloppet är förvisso inte bland de största på marknaden precis men det räcker långt för många små och medelstora företag. Lånet funkar utmärkt för lite mindre investeringar och marknadsföring som gör att företagets omsättning förbättras. 

Det är dock lite tråkigt att man inte alls får någon vink om vad lånet kommer kunna kosta innan man gör sin ansökan. Det är dock vanligt när det gäller företagslån. Många kreditbolag som erbjuder företagslån har en avgift istället för nominell ränta (årsränta) och inga exempelavgifter anges tydligt. 

Det behöver förvisso inte betyda att lånet är ovanligt dyrt för den skull, men det hade varit bra om de gett ett exempel på vad lånet kan kosta. De hade även kunnat ange den lägsta och högsta effektiva räntan lånet kan ha. Ja, även lån utan nominell ränta har alltid en effektiv ränta eftersom även avgifter räknas in när man tittar på den effektiva räntan.

Nu ska vi summera denna recension och titta på vilka fördelar och nackdelar Credinords företagslån har. 

 • Det positiva: Enkel ansökan utan krusiduller. Snabbt svar. Om du skriver under ditt låneavtal innan kl. 15:00 kan ditt företag komma åt pengarna redan samma dag. Lånet har en fast avgift istället för en rörlig ränta, det gör det enkelt att planera sina återbetalningar. Inget specifikt omsättningskrav.  
 • Det negativa: Credinord tar UC, det är inte alla företagslångivare som gör det. Om du eller ditt företag har betalningsanmärkningar är det inte troligt att ansökan beviljas (på vår sida med företagslån hittar du både lån utan UC och långivare som accepterar anmärkningar). Nystartade företag beviljas inte heller eftersom de måsta ha varit verksamma i minst 6 månader (vilket förvisso är vanligt).  Ditt företag kan inte låna mer än 1 miljon kronor. Tråkigt att man inte har någon aning om vad lånet brukar kosta innan man har gjort sin ansökan. 
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04