Creditstar


Creditstars styrka är är de snabba utbetalningarna. Deras smslån betalas ut snabbt till alla större banker i Sverige vilket är grymt bra, men observera att du kan inte få ditt lån utbetalt på helgen eftersom de har stängt då. Du får förvisso bara låna 5000 kr första gången hos Creditstar men å andra sidan kan du göra det helt gratis i 30 dagar.

Creditstar har även ovanligt flexibla löptider och lånebelopp. Du kan välja exakt hur många dagar du vill låna mellan 5 och 30 dagar och om du behöver längre tid på dig kan du även få en löptid på 2 eller 3 månader. Och när det gäller lånebelopp kan du välja exakt hur många hundralappar du vill låna, t ex 2700 kr eller 4600 kr.

Om Creditstars lån i korthet

 • Lånebelopp: 500 – 20000 kr. Max 5000 kr för ny kund.
 • Avbetalningstid: 5 – 90 dagar.
 • Pengar på kontot: Enligt Creditstar gör de direktöverföringar inom 15 minuter till bankkonton hos alla stora banker, vilket innebär att man får sitt smslån direkt till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.
 • Smslån helg: Nej, Creditstar har stängt på helger.
 • Smslån utan ränta: Ja, upp till 5000 kr helt gratis i 30 dagar.
 • Avgifter: Nej.
 • Smslån utan UC: Ja, Creditstar använder Bisnode.
 • Smslån med BankID/e-leg: Ja, indirekt eftersom man verifierar sin ansökan via sin internetbank.
 • Förlängning av lån: Ja.
 • Öppettider för kontoret: Måndag – Fredag 08.00 – 17:00, helger stängt.
 • Ägare: Creditstar Sweden som ingår i Creditstar Group med huvudkontor i Estland.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Smslån med betalningsanmärkningar:Nej.
 • Övriga krav: Giltigt mobiltelefonnummer, fast inkomst och skriven i Sverige.

Många fördelar med Creditstar

Det finns många fördelar med Creditstars smslån, så här ser de ut:

 1. Creditstars lån upp till 5000 kr med en löptid på högst 30 dagar är det billigaste på marknaden för nya kunder eftersom det är räntefritt och helt avgiftsfritt. Se vår jämförelsesida.
 2. Creditstar har bankkonton hos alla större banker i Sverige vilket innebär att de kan sätta in pengar direkt på ditt bankkonto om du använder dig av en storbank. Du kan således sitt smslån direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB eftersom dessa banker räknas som storbanker. Normalt tar det 15 minuter efter att ansökan är beviljad tills du har fått pengarna om du gör din ansökan en vardag mellan 08:00-17:00.
 3. Du måste förvisso ha en fast årsinkomst för att få låna hos Creditstar men de har inget bestämt inkomstkrav vilket gör det möjligt för dig att låna även om du inte tjänar så mycket. Men tänk på att även dina utgifter påverkar din möjlighet att få ett lån, inte bara din inkomst.
 4. Du får låna pengar utan UC eftersom de hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode. Det är såklart bra att Creditstars förfrågan inte registreras hos UC eftersom de erbjuder smslån.
 5. Creditstars smslån är mycket bra för dig som kan och vill betala tillbaka på lånet snabbt. Om du bara behöver låna pengar i några dagar fram tills du får lön kan du välja en så pass kort löptid som 5 dagar. Hos Creditstar kan du nämligen välja exakt hur många dagar du vill lägga upp lånet på bara löptiden befinner sig inom intervallet 5 – 30 dagar, alternativt välja en löptid på 2 eller 3 månader. Det här gör att du inte behöver betala en massa ränta för den tid du egentligen inte behöver utnyttja smslånet.

Nackdelar

 1. Creditstars smslån från 3000 kr och uppåt är dyra om du väljer en löptid på 60-90 dagar, då är lånen faktiskt bland de dyraste på marknaden. Det är lite lustig, eller olustigt, när de faktiskt är ganska billiga när det handlar om riktigt små lån med korta löptider, framförallt för nya kunder.  För tidigare kunder kostar ett lån på 1000 kr 210 kr medan ett lån på 5000 kr kostar 1050 kr. I båda fallen betalar du förvisso 21 % av lånebeloppet i ränta men det blir mycket mer kännbart när det handlar om något större belopp. Du kan själv se hur Creditstar står sig mot andra långivare i våra jämförelser.
 2. Du får låna högst 5000 kr första gången. Det är bara återkommande kunder som får låna upp till 20000 kr, å andra sidan är dessa lån väldigt dyra.
 3. Creditstar har stängt på helgen och stänger lite väl tidigt på vardagarna (stänger 17:00).
 4. Du har inte möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkningar. Creditstar gör en helhetsbedömning av din ekonomiska situation innan de fattar ett beslut men anmärkningar är trots det inte ok.

Omdöme

Ja, som du ser finns det många anledningar att titta närmare på Creditstar även om deras smslån inte är perfekta. Den största nackdelen är såklart prissättningen för deras lite större lånebelopp med längre löptider, men om du bara behöver låna någon tusenlapp kan vi varmt rekommendera Creditstar om du är ute efter ett snabbt och flexibelt smslån och bara behöver låna pengar i 5 – 14 dagar. Även om Creditstar inte funnits längst på snabblånemarknaden ingår de i en koncern som etablerades samma år som smslånen kom till Sverige, nämligen 2006, så det är inget större fel på deras erfarenhet av branschen precis.

Här ska vi ge dig ett snabbt sammanfattande omdöme av Creditstar:

 • Det positiva: Du kan få ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker. Om du är ny kund kan du låna utan ränta och avgifter (max 5000 kr i 30 dagar). Deras minsta lån med kort löptid är mycket prisvärda. Mycket flexibel återbetalningstid. Smslån utan kreditupplysning hos UC.
 • Det negativa: Krav på fast inkomst. Dyra smslån om du lånar lite mer lite längre. Snåla öppettider. Du får inte låna om du har en betalningsanmärkning. Lågt maxbelopp för nya kunder (5000 kr).