Creditstar


Creditstars styrka är är de snabba utbetalningarna. Deras smslån, eller snabblån, betalas ut snabbt till alla större banker i Sverige vilket är grymt bra. Du kan dessvärre inte få ditt lån utbetalt på helgen eftersom de har stängt då. När det gäller årsräntan är den 25,5 % vilket är helt okej med tanke på att många av deras närmaste konkurrenter har en ränta på ca 30 – 39 %.

Obs! Creditstar samarbetar inte med några jämförelsesajter längre och således inte med Snabblan24.nu heller. Du kan emellertid hitta lika snabba, och billigare, smslån här

Om Creditstars lån i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 50000 kr. Max 5000 kr för ny kund.
 • Löptid: 6 – 36 månader.
 • Pengar på kontot: Enligt Creditstar gör de direktöverföringar inom 15 minuter till bankkonton hos alla stora banker, vilket innebär att man får sitt smslån direkt till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.
 • UC: Nej, Creditstar erbjuder smslån utan UC. De inhämtar sin information från Bisnode, Big Data Scoring AS, AAA Soliditet ABV och Instantor AB istället.
 • Lån med BankID: Ja, indirekt eftersom man verifierar sin ansökan via sin internetbank.
 • Ränta: Effektiv ränta 29,15 %, årsränta 25,5 %, månadsränta 2,13 %.
 • Avgifter: Nej.
 • Öppettider för kontoret: Måndag – fredag 09.00 – 17:00.
 • Ägare: Creditstar Sweden som ingår i Creditstar Group med huvudkontor i Estland.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: Individuell bedömning.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övriga krav: Giltigt mobiltelefonnummer, fast inkomst, skriven i Sverige och kunna identifiera dig via din internetbank.

Många fördelar med Creditstar

Det finns många fördelar med Creditstars smslån, så här ser de ut:

 1. Creditstar har bankkonton hos alla större banker i Sverige vilket innebär att de kan sätta in pengar direkt på ditt bankkonto om du använder dig av en storbank. Du kan således sitt smslån direkt om du har ett bankkonto hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB eftersom dessa banker räknas som storbanker. Normalt tar det 15 minuter efter att ansökan är beviljad tills du har fått pengarna om du gör din ansökan en vardag eller lördag mellan 09:00-17:00.
 2. Du måste förvisso ha en fast årsinkomst för att få låna hos Creditstar men de har inget bestämt inkomstkrav vilket gör det möjligt för dig att låna även om du inte tjänar så mycket. Men tänk på att även dina utgifter påverkar din möjlighet att få ett lån, inte bara din inkomst.
 3. Du får låna pengar utan UC eftersom de hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode. Det är såklart bra att Creditstars förfrågan inte registreras hos UC eftersom de erbjuder smslån.
 4. Creditstars snabblån har en mycket vettig ränta med tanke på att lånet betalas ut mycket snabbt, att de inte tar UC, att de inte har ett specifikt inkomstkrav och att även 18-åringar får låna. Andra långivare som har samma typ av snabblån har en ränta som är betydligt högre.
 5. Creditstar tar inte ut några andra avgifter än ränta, varken uppläggningsavgifter eller aviavgifter som de flesta andra snabblånegivare gör nu för tiden. Det tillsammans med räntan gör deras snabblån till ett attraktivt alternativ för dig som är i behov av pengar.

Nackdelar

 1. Creditstar har stängt på söndagar och stänger lite väl tidigt på vardagarna (stänger 17:00), vilket är lite synd eftersom det gör att du inte kan få ditt lån på kvällarna eller söndagar. Med tanke på att de gör direktinsättningar till så många banker borde de ha haft generösare öppettider, det skulle de nog tjäna på.
 2. Du har inte möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkningar. Creditstar gör en helhetsbedömning av din ekonomiska situation innan de fattar ett beslut men anmärkningar är trots det inte ok.
 3. Tidigare hade Creditstar ett räntefritt och helt avgiftsfritt lån på 500 – 5000 kr med 30 dagars löptid, men det har tagits bort. Å andra sidan har deras andra lån en betydligt lägre ränta än vad de hade förut.
 4. Synd att man inte kan låna mindre än 5000 kr längre.

Omdöme

Ja, som du ser finns det många anledningar att titta närmare på Creditstar även om deras smslån inte är perfekta som du också ser ovan. Men i det stora hela tycker vi att Creditstar är en riktigt bra långivare för dig som vill få ditt lån extra snabbt och vill slippa UC utan att bli helt ruinerad.

Även om Creditstar inte funnits längst på snabblånemarknaden ingår de i en koncern som etablerades samma år som smslånen kom till Sverige, nämligen 2006, så det är inget större fel på deras erfarenhet av branschen precis.

Här ska vi ge dig ett snabbt sammanfattande omdöme av Creditstar:

 • Det positiva: Du kan få ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos någon av Sveriges storbanker, även på lördagar. Billigare än många konkurrenter eftersom deras ränta ofta är lägre och för att lånet inte har några avgifter utöver räntan. Mycket flexibel återbetalningstid. Smslån utan kreditupplysning hos UC.
 • Det negativa: Krav på fast inkomst. Snåla öppettider. Du får inte låna om du har en betalningsanmärkning. Du kan inte längre låna utan ränta i 30 dagar hos Creditstar vilket man kunde göra tidigare. Löptiden för deras största snabblån på 50000 kr kunde varit något längre. Inga lån under 5000 kr.

Uppdaterad 2020-12-22