Danske Bank

Danske Bank etablerades i Sverige 1997 och är idag den femte största banken i Sverige, men det finns bara tre smslångivare som betalar ut smslån direkt till Danske Bank. Det här är alltså inte den bästa banken för dig som vill ta ett blixtsnabbt smslån eller som vill få ditt lån utbetalt på helgen. Följande tre långivare (varav två ägs av Smspengar Norden AB och ett av S & A Sverige AB) kan i alla fall föra över pengar omedelbart till konton hos Danske Bank (observera att alla erbjuder lån utan kreditupplysning hos UC):

 

LångivareBeloppVardagarLördagSöndagAnmärkning  
mobillan1000 - 4000008:00-18:0010:00-15:00StängtNejMer infoAnsök
Smspengar500 - 1200008:00-18:00StängtStängtJaMer infoAnsök
Kundfinans500 - 1200008:00-18:00StängtStängtNejMer infoAnsök

 

Om du vill få dina pengar direkt och även har ett bankkonto hos Nordea, Handelsbanken, Swedbank eller SEB finns det emellertid betydligt fler alternativ att välja på. Det finns nämligen hela 18 långivare som använder sig av Nordea, 13 långivare som använder sig av Handelsbanken och 10 av Swedbank. Och om du har ett bankkonto hos SEB finns det i alla fall 5 långivare som gör direktutbetalningar till denna bank, varav fyra gör helgutbetalningar.

Du behöver emellertid inte deppa ihop om du bara har ett bankkonto hos Danske bank och behöver ett snabbt lån, om du ansöker senast kl. 13.00 – 13:30 en vardag får du ändå dina pengar samma dag hos nästan alla smslångivare.

Om Danske Bank

 • Precis som de flesta svenska storbanker grundades Danske Bank på 1800-talet, 1871 närmare bestämt, men då hade banken det orimligt långa namnet ”Den Danske Landmandsbank, Hypothek- & Vexelbank i Kjøbenhavn, Aktieselskab”.
 • Landsammabanken, som den kallades, drabbades av ekonomiska svårigheter under 1919 och 1920-talet och den danska staten fick gå in med nytt kapital samtidigt som de ställde hårdare krav på den.
 • 1967 lanserade Landsmannabanken ett mycket populärt sparkonto för barnsparande, Pondusklubben, som redan efter 2 veckor hade 50 000 medlemmar.
 • 1976 bytte banken namn till Den Danske Bank och började expandera utanför de danska gränserna. Samma år etablerade de en filial i Luxemburg.
 • 1982 – 1984. Danske Bank etablerar sig New York, London och Hamburg.
 • 1990-talet. Danske Bank slås ihop med Provinsbanken och Kjøbenhavns Handelsbank och etablerar sig även i Stockholm, Oslo och Helsingfors. 1997 köpte banken upp Östgöta Enskilda Bank och 1999 tog de över Fokus Bank i Norge.
 • År 2000. Den Danske Bank byter namn till Danske Bank.
 • 2001. Danske Bank slåss ihop med Real Danmark som var resultatet av en tidigare fusion av två danska banker.
 • 2005. Banken expanderar till Nordirland och Irland där de köpte upp Northern Bank och National Irish Bank.
 • 2006. Danske Bank tar över Sampo Bank i Finland, vilket även innebar att de fick ta över Sampo Banks filialer i Estland, Lettland och Litauen.
 • 2011. De lokala banker i Sverige som Danske Bank köpt upp och som fått behålla sina namn fick nu också heta Danske bank.

Idag är Danske Bank en relativt stor universalbank som framförallt är spridd i Norra Europa, Baltikum och brittiska öarna. Och bara i Sverige är det en starkt växande bank. Som sagt, det är bara Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken som är större i det här landet.

Danske Banks tjänster för privatpersoner

Danske Bank är en så kallad universalbank, vilket innebär att de erbjuder alla de banktjänster man kan förvänta sig av en komplett bank.

 • Bankkort med eller utan kredit, men endast Mastercard av olika slag.
 • Bostadsrelaterade lån. Bolån, handpenningslån och byggnationslån (byggnadskreditiv).
 • Privatlån, kontokredit, bilkredit, båtkredit och fritidskredit (för övriga fordon och liknande).
 • Fem olika sparkonton, investeringssparkonto, fonddepåer, strukturerade placeringar, depåförsäkringar, aktiehandel mm.
 • Försäkringar, t ex barnförsäkring, olycksfallsförsäkring, reseförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring.
 • Vardagstjänster såsom transaktionskonton, Swish, internetbank och mobilbank.

För företag

Om du har ett företag har Danske Bank mycket att erbjuda vare sig du har ett litet, medelstort eller stort företag. Du kan skaffa Business Card, låna, ta krediter, spara & placera och har tillgång till en mängd tjänster som underlättar det för dig och ditt företag, t ex Private Banking och Cash Management.

Omdöme

Danske Bank är en fullfjädrad bank och en utmärkt konkurrent till de svenska storbankerna. Här finns alla slags tjänster och banken passar bra både för privatpersoner och för företag. Det är dock lite tråkigt att de inte satt någon press på de svenska bankerna genom att erbjuda billigare lån och bättre ränta på sina sparkonton. Nej, istället har de lagt sig på samma nivå som de svenska giganterna, så det är fortfarande bara de små nischbankerna som erbjuder bättre dealar på bekostnad av utbudet av tjänster. Fast det är klart, det är ju just de färre tjänsterna som gör att de har råd att ge bättre sparräntor, för att ge ett exempel.