Everydayplus

  
Everydayplus erbjuder flexibla krediter på 1000 – 25 000 kr. Om du gör en ansökan och blir beviljad kan du ta ut allt på en gång eller bara en del av beloppet. Sedan betalar du tillbaka det du utnyttjat i din egen takt.

Du kan när som helst kan begära ett uttag från din kredit bara du har tillgång till en mobiltelefon. Antingen begär du ett uttag genom att logga in på Everydayplus hemsida eller så skickat du ett sms med din mobil. Förövrigt tar Everydayplus sina kreditupplysningar hos Bisnode och tar således ingen UC.

Obs! För närvarande samarbetar inte Everydayplus med jämförelsesajter som denna. Om du vill kolla på liknande krediter kan du besöka vår sida med kontokrediter och sidan med alla våra långivare.

Info om krediten

 • Lånebelopp: 1000 – 25000 kr.
 • Löptid: Du kan betala tillbaka allt på en gång eller delbetala, men aldrig mindre än 4 % i månaden av den totala skulden, dock minst 200 kr/mån.
 • Pengar på kontot: Om du har ett bankkonto hos Nordea får du pengarna direkt (inom 15 minuter) om du gör ett uttag under kontorets öppettider. Andra för pengarna samma dag vid begäran om uttag innan kl.13:30.
 • Ränta: Årsränta 39 %. 
  Snittmånadsbetalning 388 kr.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 295 kr, administrativt avgift 39 kr/mån och 50 kr i uttagsavgift.
 • Exempel: Ett uttag på 3000 kr som betalas tillbaka under 12 månader (11 inbetalningar) med en fast årsränta på 39 % har en effektiv ränta på 112,46 %. Totalt belopp att betala tillbaka är 4 654 kr.
 • UC: Nej, Everydayplus erbjuder lån utan UC. Deras kreditupplysning sker hos Bisnode.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Öppettider för kundservice: Vardagar 08:00-19:00, lördag och söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: OPR Finance AB som även äger OPR Privatlån och OPR Företagslån. Moderbolag: OPR Vakuus Oy Finland.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 120 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning: Nej.
 • Övrigt: Svensk bokföringsadress, svenskt bankkonto, personlig e-postadress, BankID och ett mobilnummer. Inga skulder hos Kronofogden.

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Fördelar med Everydayplus kredit

 • Om du har ett bankkonto hos Nordea hamnar pengarna på ditt bankkonto inom en kvart efter du begärt ett uttag under kontorets öppettider.
 • Du betalar såklart ingen ränta så länge du inte utnyttjar din kredit.
 • Du får utnyttja hela din kredit på en gång eller ta ut pengar i portioner. Det är helt upp till dig.
 • Everydayplus erbjuder kredit utan UC. Det innebär att du inte tar sina kreditupplysningar hos UC (de gör det hos Bisnode).
 • Du får en faktura en gång i månaden om du har utnyttjat din kredit och kan då betala hela beloppet eller bara en del av det. För uttag gjorda under t ex juli får du en faktura i augusti.
 • Du slipper att ta nya smslån gång på gång. När du betalar tillbaka pengar till din kredit fylls ditt kreditkonto på och dessa pengar kan du såklart ta av igen.
 • Krediten är bra att ha för oförutsedda utgifter.
 • Du kan använda krediten som en buffert, alltså något du bara rör när det kniper.
 • Ett bra och prisvärt alternativ till smslån.

Och några nackdelar

 • Om du inte har ett bankkonto hos Nordea och begär uttag på helgen (eller efter klockan 13:30 en vardag) hamnar pengarna på ditt bankkonto först nästa bankdag.
 • Det finns flera långivare som erbjuder billigare onlinekrediter än Everydayplus.
 • Om du betalar tillbaka det du har plockat ut i den långsammaste takten blir krediten dyr.

Så funkar Everydayplus kredit

Om kreditlimiten

Den högsta kreditgräns du kan ansöka om hos Everydayplus är 25 000 kr så det är en relativt liten kredit det handlar om. Det minste uttag du kan göra är 1000 kr, vilket i och för sig är rätt bra eftersom man måste betala en uttagsavgift på 50 kr för varje uttag man gör. Det skulle knappast vara optimalt att plocka ut t ex 200 kr och betala en avgift på 50 kr för det.

Om räntan och avgifterna

Everydayplus årsränta ligger på samma nivå som många smslån och snabblån. Den är 39 % och klassas således som en högkostnadskredit.

Tidigare hade Everydayplus en annorlunda modell när det gäller räntesättning. Då fick man betala en högre ränta första månaden och sedan en betydligt lägre ränta månaderna efter det, men så är det alltså inte längre. Everydayplus har även lagt till en uppläggningsavgift och en administrativ månadsavgift som de inte hade tidigare, men det har i och för sig nästan alla andra lån och krediter nu för tiden. Och uttagsavgiften på 50 kr per uttag är också ganska vanlig.

Bra alternativ till smslån?

Så hur står sig lånekostnaderna i konkurrensen med andra onlinekrediter och smslån?

Tja, som vi skrev under förra rubriken är räntan varken högre eller lägre än vad de flesta smslån har. Den är 39 % och ligger således strax under räntetaket för högkostnadskrediter. Idag finns det dock flera snabblån som har en ränta under 30 % och dessa lån klassas inte ens som högkostnadskrediter. De långivare som erbjuder dessa lån tar dock ofta sina kreditupplysningar hos UC.

Om man jämför med andra onlinekrediter är det inte heller ovanligt att de har en ränta runt 39 %, men det finns betydligt billigare krediter. Merax onlinekredit har en årsränta på 25,95 % och Northmill Banks kredit (f.d. Credway) har en individuellt årsränta på 4,9 – 19.9 %, för att ge två exempel.

Nästan som ett kreditkort i mobilen

Snabblan24.nu tycker inte riktigt att Everydayplus tjänst är ”som att ha ett kreditkort i mobilen” som de påstår. Okej, om du har ett bankkonto hos Nordea kan man nästan säga att det är som att ha en kredit i mobilen eftersom du då får din utbetalning inom 15 minuter om du begär ett uttag mellan 08:00 och 19:00 en vardag eller 10:00-14:00 en helg, men om du begär ett uttag efter kl. 19:00 får du pengarna först nästa morgon.

Om du har ett bankkonto hos en annan bank än Nordea måste du begära en utbetalning innan kl. 13:30 en vardag om du vill få dina pengar samma dag och då får du pengarna några timmar senare. Fast på sätt och vis är det inte så dumt att det tar lite tid att få sina pengar om man inte har ett Nordea-konto eftersom det minskar risken för impulsuttag.

Omdöme

Vi tycker att Everydayplus är en snabb och smidig kredit som både har för- och nackdelar:

 • Det positiva: Du kan få tillgång till pengarna på ditt kreditkonto bara en kvart efter att din ansökan blivit beviljad om du har ett bankkonto hos Nordea.  Everydayplus tar inte kreditupplysning hos UC, vilket är bra för din kreditvärdighet.  Du kan antingen ta ut pengar genom att logga in på Everydayplus hemsida eller skicka ett sms. Bra att ha som en liten buffert istället för att ständigt ta nya snabblån.
 • Det negativa: Räntan är betydligt högre än vad kreditkort och bankernas kontokrediter har. Dyrare än en del andra onlinekrediter. Det tar lite tid att få sina pengar om du inte har ett Nordea-konto (senare samma dag eller nästkommande bankdag beroende på om du begär uttaget före eller innan kl. 13:30). Du får inte låna pengar med betalningsanmärkningar och måste var minst 20 år för att få ansöka.

Uppdaterad 2022-06-11