Everydayplus

Obs! Everydayplus har valt att avsluta sina samarbeten med samtliga jämförelsesajter och satsa på systervarumärket OPR Privatlån istället.

Everydayplus erbjuder flexibla krediter istället för lån och menar att deras tjänst är som att ha ett kreditkort i mobilen. Du kan när som helst kan begära ett uttag från din kredit bara du har tillgång till en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Om du använder en smartphone kan du hantera det mesta i deras app. Mycket smidigt!

Info om krediten

 • Kreditutrymme: 3000 – 25000 kr.
 • Avbetalning: Du kan betala tillbaka allt på en gång eller delbetala, men aldrig mindre än en femtedel av det uttagna beloppet per månad.
 • Pengar på kontot: Inom 15 minuter 07:00-20:00 under vardagar och 10:00-16:00 på helger om du har ett Nordea-konto (senast 15:00 på lördagar och söndagar om du är helt ny kund), annars får du pengarna senare samma dag om du begär ett uttag innan kl. 13:30 en vardag.
 • Uttag på kvällen och helgen: Ja.
 • Ränta: Om du väljer att delbetala får du en månadsränta på 5 % efter det första betalningstillfället. Vid det första betalningstillfället betalar du 15 % av utnyttjat belopp (se nedan).
 • Avgifter: Nej.
 • Kreditupplysningsföretag: Bisnode (ej UC)
 • BankID: Ja.
 • Förlängning av lån: Ja i praktiken, det är ju en kontokredit
 • Öppettider för kundservice: Vardagar 09:00-20:00, lördag & söndag 10:00-16:00.
 • Ägare: OPR Finance AB som även äger OPR Privatlån och OPR Företagslån. Moderbolag: OPR Vakuus Oy Finland.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt.
 • Åldersgräns: 20 – 70 år.
 • Lån med betalningsanmärkning: Nej.
 • Övrigt: Svensk medborgare.

Fördelar med Everydayplus kredit

 • Om du ansöker om krediten under kontorets öppettider är det fritt att använda den redan efter en kvart efter att du blir beviljad. Om du har ett bankkonto hos Nordea hamnar pengarna på ditt bankkonto på en gång efter du begärt ett uttag under kontorets öppettider.
 • Det kostar inget att ha krediten så länge du inte utnyttjar den.
 • Du får utnyttja hela din kredit på en gång eller ta ut pengar i portioner. Det är helt upp till dig.
 • Du får en faktura en gång i månaden om du har utnyttjat din kredit och kan då betala hela beloppet eller bara en del av det. För uttag gjorda under t ex juli får du en faktura i augusti.
 • Du slipper att ta nya smslån gång på gång. När du betalar tillbaka pengar till din kredit fylls ditt kreditkonto på och dessa pengar kan du såklart ta av igen.
 • Krediten är bra att ha för oförutsedda utgifter.
 • Du kan använda krediten som en buffert, alltså något du bara rör när det kniper.
 • Ett bra och prisvärt alternativ till smslån.

Så funkar Everydayplus kredit

Om kreditlimiten

Den högsta kreditgräns du kan ansöka om hos Everydayplus är 25 000 kr så det är en relativt liten kredit det handlar om. Minsta kreditlimit är endast 3000 kr vilket kan passa bra för dig som bara behöver en riktigt liten buffert med extrapengar, då frestas du inte att ta ut mer än vad du egentligen behöver. Det minsta uttag du kan göra är 1000 kr.

Om räntan

Everydayplus har en annorlunda modell när det gäller räntesättning. När du gör ett uttag får du alltid betala 15 % av uttagsbeloppet i ränta och om du inte vill betala tillbaka allt på en gång (när du får din första faktura) får du betala 5 % i månadsränta för det återstående beloppet. Vi ska ge dig ett exempel som visar dig hur det här funkar i praktiken.

Exempel:

Du tar ut 5000 kr 1 Mars. När du får din faktura i april tillkommer en räntekostnad på 750 kr (15 % av låneloppet). Sammanlagt är fakturan på 5 750 kr. Om du nu betalar hela beloppet är saken ur världen och inga fler kostnader tillkommer.

Om du istället väljer att dela fakturan i två delar och betalar tillbaka hälften av det du lånat (plus en del av räntan) månad ett och hälften månad två kommer du att få betala 5 % i ränta för de återstående 2 500 kronorna vilket blir ytterligare 125 kr. Din totala räntekostnad blir då 825 kr och du betalar tillbaka 5 825 kr totalt.

Bra alternativ till små lån?

Så hur står sig lånekostnaderna i konkurrensen med andra onlinekrediter och smslån?

Den effektiva räntan för en utnyttjad kredit brukar hamna runt 100 % för ett typiskt kreditbelopp hos Everydayplus, vilket är lägre än vad de flesta smslån har.

Om du väljer att betala tillbaka allt under en lite längre tid (kanske 3 – 5 månader) tenderar Everydayplus bli klart billigare än de flesta smslån. Så är det för att månadsräntan bara är 5 % medan smslån har en månadsränta som är mycket högre än 5 %.

Om du betalar tillbaka allt inom en eller två månader är Everydayplus kredit också ett ganska billigt alternativ till många smslån, men det finns flera onlinekrediter som är billigare. Inte minst de som har en räntefri månad, t ex Ferratums och Risicums, men även Mobillåns och Credways onlinekrediter. Orsaken till det är att Everydayplus kredit har en räntekostnad på 15 % av det uttagna beloppet medan andra krediter antingen har en lägre månadsränta än 15 % redan från början eller så erbjuder de en räntefri månad.

Nästan som ett kreditkort i mobilen

Snabblan24.nu tycker inte riktigt att Everydayplus tjänst är ”som att ha ett kreditkort i mobilen” som de påstår. Okej, om du har ett bankkonto hos Nordea kan man nästan säga att det är som att ha en kredit i mobilen eftersom du då får din utbetalning inom 15 minuter om du begär ett uttag mellan 09:00 och 20:00 en vardag eller 10:00-16:00 en helg, men om du begär ett uttag efter kl. 20:00 får du pengarna först nästa morgon.

Om du har ett bankkonto hos en annan bank än Nordea måste du begära en utbetalning innan kl. 13:30 en vardag om du vill få dina pengar samma dag och då får du pengarna några timmar senare. Fast på sätt och vis är det inte så dumt att det tar lite tid att få sina pengar om man inte har ett Nordea-konto eftersom det minskar risken för impulsuttag.

Omdöme

Vi tycker att Everydayplus är en snabb och smidig kredit som både har för- och nackdelar:

 • Det positiva: Du kan få tillgång till pengarna på ditt nyöppnade kreditkonto bara en kvart efter att din ansökan blivit beviljad. Uttag når dig direkt om du har ett Nordea-konto. Den effektiva räntan är lägre än för smslån, den ligger ofta runt 100 %. Betydligt billigare än smslån om du vill ha 3 – 5 månader på dig att betala tillbaka eftersom månadsräntan bara är på 5 %. Du kan ladda ner en app som du smidigt kan hantera dina transaktioner med.
 • Det negativa: Räntan är högre än för kreditkort och bankernas kontokrediter. Dyrare än många andra onlinekrediter om du lånar under en kort tid. Det tar lite tid att få sina pengar om du inte har ett Nordea-konto (senare samma dag eller nästkommande bankdag beroende på om du begär uttaget före eller innan kl. 13:30). Du får inte ha anmärkningar. Det är svårt att tydligt se hur hög den effektiva räntan blir eftersom du först betalar en ränta på 15 % av lånebeloppet och sedan 5 % om du delbetalar, dessutom påverkas den effektiva räntan av när i månaden du gör ett uttag. Det blir lite luddigt.