Fakturino


Fakturino är en låneförmedlare av företagslån på 20 000 – 60 000 000 kr. De samarbetar med 18 banker och trots att din ansökan skickas ut till flera banker tar Fakturino bara en UC, precis som det brukar vara när det gäller låneförmedlare. En del av Fakturinos samarbetspartners accepterar även betalningsanmärkningar, så anmärkningar behöver inte vara något hinder för att få ett företagslån.

Fakturino är förövrigt en del av Bonnierkoncernen och grundades 2013, och som du hör på namnet sysslar de även med fakturaköp. Ditt företag kan antingen sälja eller belåna sina fakturor för att få in pengar snabbt i företaget.

Om Fakturino företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 60 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: Svar inom 24 timmar och när kreditbolaget fått ditt signerade låneavtal betalas pengar ut direkt, sedan sitter pengarna normalt på bankontot samma eller nästa dag.
 • Ränta: Effektiv ränta från 6 %.
 • Avgift: Beror på vilket lån du väljer, men Fakturino själva tar ingen avgift för sin tjänst.
 • UC: Ja, men Fakturino tar bara en UC trots att din ansökan skickas till flera kreditgivare.
 • Lån med BankID: De flesta kreditgivare som Fakturino samarbetar med erbjuder signering av låneavtal med BankID.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-18:00.
 • Ägare: Fakturino Sverige AB som är en del av Bonnierkoncernen.

Krav

 • Inkomstkrav: Det finns inga krav på hur mycket ditt företag måste dra in.
 • Ålder på företaget: Inget specifikt krav, men ägare måste vara minst 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, Fakturino samarbetar även med kreditgivare som accepterar det.
 • Övrigt: Du måste ha ett registrerat företag och det måste ha en löpande försäljning.
Ansök

Varför Fakturino?

Det finns många företagslån på marknaden men inte speciellt många företag som jämför och förmedlar sådana lån. Därför tycker vi på Snabblan24.nu att det är bra att det finns företag som Fakturino. Det finns två stora fördelar med att välja Fakturino istället för att ansöka om ett lån direkt hos kreditgivaren.

Större chans att få en låg ränta

Eftersom Fakturino skickar iväg din ansökan till flera långivare skapas det en konkurrens mellan dem. Om ditt företag är välmående vill de alla såklart ha dig som kund och det gör att de försöker ge dig en så konkurrenskraftig ränta som möjligt, en ränta som är lägre än konkurrenternas. Således har ditt företag goda chanser att få ett mycket förmånligt lån.

Större chans att få ett lån

Om du ditt företag inte är så ekonomiskt starkt och du ansöker direkt hos en kreditgivare finns det risk för att ansökan avslås. Du kanske måste göra flera ansökningar hos flera kreditgivare innan ditt företag eventuellt lyckas få ett lån. Det är inte bra eftersom många kreditgivare tar sina kreditupplysningar hos UC och det gör att din och ditt företags kreditvärdighet försämras. Inte nog med det, för varje avslag du får blir det allt svårare att få ett lån vilket kan göra att ditt företag inte lyckas få något alls. Om du ansöker hos Fakturino tas bara en enda UC som skickas ut till alla berörda långivare och då är chansen mycket större att du får ett företagslån. Dessutom försämras inte din och ditt företags kreditvärdighet nämnvärt.

Det finns även några nackdelar med att ansöka hos Fakturino istället för direkt hos långivaren:

 • Det går ofta lite snabbare tills man får pengarna. Istället för att vänta på att få lånerbjudanden i upp till 24 timmar finns det långivare som ger ett svar nästan direkt och strax efter det gör en utbetalning.
 • Det finns faktiskt kreditgivare som erbjuder företagslån utan att ta någon kreditupplysning hos UC. Om du ansöker hos en sådan långivare påverkas kreditvärdigheten inte alls.

Samarbetspartners

Fakturino hävdar att de samarbetar med 30 banker och finansbolag varav 18 stycken erbjuder företagslån. De visar emellertid bara upp 11 av dessa på sin hemsida och det är Ikano Bank, Resurs Bank, Svea Ekonomi, Mynt, Froda, DBT, Capcito, Tessin, Aros Capital, Qred och Ferratum Business, (inte att förväxla med systervarumärket Ferratum som erbjuder smslån och snabblån).

Bland dessa aktörer finns det både banker som erbjuder riktigt konkurrenskraftiga räntor och finansbolag som det är ganska lätt att få ett företagslån hos.

Omdöme

Nu ska vi avrunda denna recension av Fakturino genom att titta på vilka fördelar och nackdelar du får om du och ditt företag gör en låneansökan hos dem.

 • Det positiva. Chans att få en låg ränta eftersom deras samarbetspartners konkurrerar om dig. Starka företag med goda inkomster har möjlighet att låna upp till 60 000 000 kr. Snabb handläggning och möjlighet att få ett lån inom 1 dag. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder. Goda chanser att bli beviljad.
 • Det negativa. Det kan ta lite längre tid att få lånet än vad det hade tagit om man ansökt direkt (men bara hos vissa långivare, t ex hos OPR Företagslån). Du slipper inte UC helt som du kan göra om du ansöker direkt hos vissa långivare, exempelvis hos Froda som Fakurino samarbetar med. Det hade varit bra om de visat alla banker och finansbolag de samarbetar med.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04