Favoritlån


Hos låneförmedlaren Favoritlån kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr som läggs upp på 1 – 15 år beroende på vilket lån du väljer, hur mycket du tjänar och dina egna önskemål. Favoritlån tar bara en UC och kreditupplysningen delas med upp till 15 långivare tillsammans med din ansökan.

Den lägsta årsräntan någon kan få som ansöker hos Favoritlån är 2,95 %, vilket är riktigt lågt, medan den högsta är 29 %. Vilken ränta just du får beror på din kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Du får svar på din ansökan samma dag (om du inte ansöker väldigt sent). Om långivaren du väljer erbjuder signering av låneavtal med BankID får du dina pengar inom 2 – 4 dagar efter att du gjorde din ansökan.
 • Ränta: Årsränta 2,95 % – 29,00 %, effektiv ränta 3,70 – 29,60 %.
 • Avgifter: Favoritlån har ingen avgift för sin tjänst men många av bankerna de samarbetar med har en uppläggningsavgift och aviavgifter. Typisk uppläggningsavgift är 495 kr och aviavgift 35 kr/mån.
 • UC: Ja, men de tar bara en UC som delas med samtliga banker och kreditbolag.
 • Lån med BankID: Ja, dels vid ansökan och dels vid signeringen av låneavtalet hos de flesta banker Favoritlån samarbetar med.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 08:30-18:00, fredag 08:30-16:00, lördag stängt, söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: Axo Finans AB som även äger Axo Finans och som samarbetar med XFinans och Aktivt lån.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Anmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Fast anställning, vikariat , eget företag eller pension.
Ansök

Favoritlåns samarbetspartners

Favoritlån samarbetar med 15 banker och kreditbolag, och det är exakt samma banker som Axo Finans samarbetar med. Det är inte så konstigt eftersom Favoritlån i praktiken är ett varumärke som marknadsför Axo Finans tjänst. Det innebär att din ansökan behandlas av Axo Finans och således spelar det ingen roll om du gör din ansökan hos Favoritlån eller direkt hos Axo Finans.

Dessa kreditgivare samarbetar Favoritlån med:

Bank NorwegianAvida FinansLendify, Nystart Finans, Kompett Bank,Sevenday, Svea Ekonomi, Marginalen bank, BlueStep, Santander Consumer Bank, Collector Bank, Nordax Bank, Re:member, Euroloan och Forex Bank.

Hur står sig Favoritlån mot andra låneförmedlare?

Idag är 15 samarbetspartners inte så mycket att skryta med eftersom många andra låneförmedlare samarbetar med 20 – 30 kreditbolag. Dessutom har Favoritlån ingen samarbete med någon av de svenska storbankerna som t ex Lendo och Freedom Finans har. Nackdelen med det är att storbankerna brukar ha lägre räntor än de flesta andra banker och kreditbolag.

Nåja, enligt Favoritlån har de en från-ränta på 2,95 %, vilket är lägre än vad de flesta andra låneförmedlare skyltar med, men om det stämmer är det förmodligen bara en, eller kanske två, banker som erbjuder det. Det är ju en nackdel att inte flera banker (som har så låga räntor) var med och konkurrerade med varandra om dig som kund, det skulle göra att chansen att få en låg ränta skulle bli större.

När man tittar på listan över Favoritslåns samarbetspartner hittar man dels nischbanker som brukar erbjuda låga räntor, t ex Marginalen Bank och Ikano Bank, och dels kreditbolag som riktar sig till dig som har svårt att få lån, t ex Nystart Finans och Avida Finans samt Euroloan som erbjuder snabblån. Det finns alltså ett lån för de flesta hos Favoritlån, vare sig man är ute efter en låg ränta eller har en halvdan ekonomi.

Om du har betalningsanmärkningar måste du emellertid vända dig till en annan låneförmedlare, eller direkt till ett kreditbolag som accepterar anmärkningar, eftersom Favoritlån inte gör det. Det är lite konstigt eftersom de samarbetar med flera långivare som inte ser anmärkningar som något hinder, t ex Euroloan, Avida Finans och Nystart Finans.

Omdöme

Nu ska vi sammanfatta våra intryck av Favoritfinans och visa dig vilka fördelar och nackdelar du får om du använder deras tjänst.

 • Det positiva. Marknadens lägsta från-ränta. Snabbt svar på ansökan. Lågt inkomstkrav (bara 10 000 kr/mån). Goda chanser att få ett lån även om din ekonomi inte är så god. Bra alternativ till snabblån och smslån om du har tid att vänta på pengarna i några dagar.
 • Det negativa. Samarbetar inte med lika många kreditgivare som många andra låneförmedlare gör. Accepterar inte betalningsanmärkningar, vilket är konstigt eftersom flera av deras samarbetspartners gör det. Ganska hög åldersgräns (20 år).
Ansök

Uppdaterad 2022-06-11