Fedelta


Hos Fedelta kan ditt företag ansöka om ett lån på 25 000 – 500 000 kr som når företagets bankkonto inom 48 timmar om det inte är helg emellan. Även om du som företrädare för företaget har någon betalningsanmärkning behöver det inte betyda att ditt företag nekas ett företagslån. Istället för att automatiskt ge ett avslag om du har någon anmärkning tittar Fedelta på hur din ekonomi ser ut i övrigt och gör en helhetsbedömning av företagets betalningsförmåga. Och om det ser bra ut kan ditt företag ändå få ett lån. Fedelta är alltså betydligt flexiblare och mer överseende än vad de vanliga storbankerna är.

Om Fedelta företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 25 000 – 500 000 kr.
 • Löptid: 6 – 36 månader.
 • Pengar på kontot: Det tar normalt 2 bankdagar innan pengarna når ditt/företagets bankkonto. Pengarna betalas ut inom 24 timmar och sedan brukar det ta en dag till innan de når mottagaren.
 • Ränta: Precis som de flesta andra företagslån har det ingen ränta utan en avgift istället
 • Avgift: Sätts individuellt efter en kreditbedömning.
 • UC: Ja. BankID: Nej, men lånet betalas ändå ut inom 24 timmar på grund av Fedeltas smidiga ansökningsprocess.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-16:00.
 • Ägare: Fedelta Finance AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt. Fedelta tittar istället på företagets betalningsförmåga och företrädarnas ekonomiska situation.
 • Åldersgräns: Inget krav på hur gammalt företaget måste vara men självklart måste företrädarna vara minst 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, det är möjligt att få ett lån hos Fedelta även om företrädarna/företrädaren har någon anmärkning om allt annat ser bra ut.
 • Övrigt: Alla slags företag kan ansöka, dvs enskilda firmor, handelsbolag, kommanditbolag och aktiebolag.
Ansök

Är Fedelta något för ditt företag?

Naturligtvis måste du ha ett företag för att få ta ett företagslån hos Fedelta. Om du har ett aktiebolag måste du gå i personlig borgen för lånet (eller om ni är flera ägare kan du och/eller någon annan borga för lånet) medan enskilda firmor och handelsbolag inte behöver ha någon som borgar för lånet eftersom dessa företag inte är någon juridisk person.

Men varför ansöka om Fedeltas företagslån istället för att göra det hos banken? I följande situationer kan det vara vettigt att testa Fedelta:

 • Om ditt företag behöver ett lån snabbt, kanske för att ni måste göra en investering inom de närmsta dagarna. Det tar ju normalt bara två dagar innan pengarna når bankkontot. Så snabbt går det sällan om man vill ta ett banklån hos en av storbankerna.
 • Om du som ägare eller företrädare för företaget har en eller flera betalningsanmärkningar. Skulle du ha det kommer banken förmodligen säga nej medan Fedelta inte är så trångsynta och kan bevilja dig om allt annat ser bra ut.
 • Om ditt företag är ganska nytt eller har en relativt blygsam omsättning. Bankerna kan vara lite kräsna och ge ett avslag bara för att företaget inte kan visa upp några år av god lönsamhet. Hos Fedelta, däremot, är det inte omöjligt att företaget kan få ett lån ändå.
 • Om ditt företag behöver ett lån med en lite längre löptid. Den maximala löptiden hos Fedelta är 36 månader vilket är 2 till 3 gånger längre än vad de flesta andra företagslån har, men tänk på att det blir dyrt om man väljer en så lång löptid.

Fedelta är således ett bra alternativ för företag som har svårt att få ett lån hos banken och/eller för företag som inte har tid att vänta på ett lån i en vecka eller så. Men Fedeltas företagslån är inte något alternativ för ditt företag i följande situationer:

 • Om du vill slippa UC helt och hållet. Fedelta informerar förvisso sina besökare att de samarbetar med UC men att ingen omfrågekopia sänds ut vilket gör att ditt företags kreditvärdighet inte påverkas. Om det här låter luddigt och du vill vara 100 % säker på att du slipper UC finns det flera andra företagslån att välja på då ingen UC tas.
 • Om ditt företag behöver göra en större investering som kostar mer än en halv miljon kronor eftersom Fedelta inte lånar ut mer än 500 000 kr. Det finns emellertid andra långivare som erbjuder företagslån upp till 5 miljoner kronor (och dessutom mindre lån än 25 000 kr).

Omdöme

Fedelta är ett bra alternativ till de vanliga bankerna. De satsar inte på att vara billigast utan fokuserar istället på att nå företag som föredrar en smidig ansökningsprocess och som kanske har svårt att få ett företagslån hos banken. Det här är de förvisso inte ensamma om, det finns ganska många kreditbolag som konkurrerar med bankerna om företagskunderna som du kan se på vår sida med företagslån.

Nåja, ska vi avrunda det hela genom att titta på vilka fördelar och nackdelar Fedelta Företagslån har.

 • Det positiva: Det är betydligt enklare att få ett företagslån hos Fedelta än hos banken, även betalningsanmärkningar hos ägaren/företrädarna accepteras. Lånet når företagskontot inom 48 timmar. Ingen omfrågekopia från UC sänds ut.
 • Det negativa: Det är tråkigt att Fedelta inte visar upp några prisexempel (som många konkurrenter gör) vilket gör det svårt att få en bild av vad lånet kan kosta. Synd att Fedelta inte samarbetar med Bisnode eller Creditsafe istället för UC.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04