Finansmatch

Finansmatch förmedlar lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 18 år beroende på lånets storlek, din betalningsförmåga och dina egna önskemål. Den lägsta räntan du kan få om du ansöker om ett lån hos Finansmatch är 2,95 % vilket är bland de absolut lägsta på marknaden.

Finansmatch samarbetar med hela 38 banker och kreditbolag vilket gör att du inte bara ökar chansen att få ett billigt lån utan även ökar dina chanser att få ett lån överhuvudtaget. Och precis som med alla andra låneförmedlare tar Finansmatch bara en enda UC trots att din ansökan delas med en mängd banker.

Obs! Snabblan24.nu har för närvarande inget samarbete med Finansmatch men recenserar dem ändå. Och eftersom Finansmatch endast skickar alla ansökningar till Advisa kan du lika gärna ansöka direkt hos dem.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Avbetalningstid: 1 – 18 år.
 • Pengar på kontot: 4 – 7 bankdagar om du signerar ditt låneavtal med BankID. Du får svar inom 24 timmar och efter att du signerat ditt avtal med BankID tar det 3 – 5 dagar tills pengarna når ditt bankkonto.
 • BankID: Ja.
 • UC: Ja, men Finansmatch tar bara en UC.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 26,05 %, effektiv ränta 2,95 – 29,27 %.
 • Avgifter: Finansmatch tar ingen avgift för sin tjänst men de flesta långivare har en uppläggningsavgift, ofta är den på 395 – 495 kr.
 • Exempel: Ett lån på 310 000 kr med en rörlig årsränta på 7,05 % och 144 avbetalningar i 12 år har en effektiv ränta på 7,28 %. Månadsbetalningen blir då 3196 kr och den totala summan som ska betalas in är 460 260 kr, varav 150 260 kr är totalkostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-21:00, fredag 09:00-17:00, lördag 14:00-18:00 och söndag 16:00-20:00.
 • Ägare: Lead Supply A/S (Danmark) men de samarbetar med Advisa som handlägger ansökningarna.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, hos Finansmatch kan du ansöka om lån med betalningsanmärkning.
 • Övrigt: Inga skulder hos Kronofogden.
Ansök

Varför ansöka hos Finansmatch?

Det finns många fördelar med att ansöka om ett lån hos Finansmatch.

 • Finansmatch samarbetar med extremt många banker och Kreditbolag vilket ökar dina chanser att få ett lån.
 • Eftersom Finansmatch samarbetar med så många långivare ökar du även dina chanser att få ett billigt lån. Det är ju så att ju fler långivare en förmedlare samarbetar med desto större blir konkurrensen mellan långivarna vilket kan ge dig en lägre ränta. Den lägsta räntan är så låg som 2,95 %.
 • Även om du inte tjänar så mycket och inte har ett riktigt bra kreditbetyg har du möjlighet att få ett lån här. Finansmatch samarbetar nämligen med flera kreditbolag som inriktar sig på kunder med lite svagare ekonomi.
 • Även om du har betalningsanmärkningar är det inte omöjligt att få ett lån här.
 • Det är mycket enkelt och bekvämt att ansöka ett lån via en låneförmedlare som Finansmatch. Du slipper att själv leta runt efter det förmånligaste lånet och kanske få ett eller flera avslag innan du hittar det bästa lånet för just dig. Det kan i så fall försämra din kreditvärdighet om flera av långivarna tar UC. Finansmatch tar bara en UC trots att många kreditgivare tar del av din ansökan.

Samarbetspartners

Finansmatch samarbetar med massor av kreditgivare, alltifrån storbanker till mindre kreditbolag, och sammanlagt handlar det om hela 38 långivare. Det är inte många låneförmedlare som samarbetar med så många banker och kreditbolag. Det är ett stort plus såklart.

Nåja, i praktiken är det Advisa som handlägger de lån som Finansmatch marknadsför så det är egentligen inte så konstigt att de har så många samarbetspartners. Advisa är ju känt för att samarbeta med många långivare. Finansmatch samarbetar med följande kreditgivare:

Bank Norwegian, Swedbank, SEB, ICA-Banken, MedMera Bank, Marginalen Bank, Ikano Bank,  Svea EkonomiNystart Finans, re:member, SevenDay Bank, Santander Consumer Bank, Lån & Spar Bank, Lendify, Credway, Cashbuddy, Forex Bank, Resurs Bank,  Nordnet Bank, Collector,  BlueStep, Avida, Komplett Bank, Instabank, Brabank, Wasa Kredit, Credento, Brocc,  Fellow Finance, Nordax, BYAX, Credigo, Balanzia, Bigbank,  MoneyGo,  Moank, Konsumentkredit och Euroloan.

Många av dessa kreditgivare samarbetar vi också med och dessa kan du läsa mer om hos oss.

Omdöme

Vi tycker att Finansmatch har en mycket bra tjänst som slår många andra låneförmedlares, inte minst med tanke på antalet samarbetspartners och den låga från-räntan. Nu ska vi trots det titta på både fördelarna och nackdelarna med att ansöka om ett lån hos Finansmatch.

 • Det positiva. Låg från-ränta (2,95 %). Du behöver inte tjäna mer än 10 000 kr/mån för att få ansöka. Det är ganska lätt att få ett lån via Finansmatch vilket gör dem till ett bra alternativ till snabblån och sms lån (såvida du inte har bråttom med pengarna och vill slippa UC helt). Finansmatch samarbetar med fler kreditgivare än vad de flesta av deras konkurrenter gör. Betalningsanmärkningar accepteras. Det är bra att man kan få en löptid ända upp till 18 år om man inte har så stora marginaler och lånar mycket.
 • Det negativa. Du kan inte låna pengar snabbt, det kan ta upp till 7 dagar innan pengarna sitter på låntagarens bankkonto. Oftast går det dock fortare än så (från 4 bankdagar). Även om Finansmatch bara tar en UC så tar de trots allt en UC, vilket många långivare av snabblån och sms lån inte gör (men det är standard hos samtliga låneförmedlare).
Ansök

Uppdaterad 2021-06-02