Flexlimit

Hos Flexlimit kan då ansöka om en kreditlimit på 5000 – 20000 kr och återbetalningen är flexibel eftersom det snarare handlar om en kontokredit än ett smslån. Vanligtvis får man ett svar på sin ansökan inom 3 tre minuter (enligt Flexlimit själva) och redan 15 minuter efter att ansökan godkänns kan man oftast föra över pengar direkt från sin nyöppnade onlinekredit till sitt Nordea– eller Handelsbanken-konto. En annan annan fördel med Flexlimit är att de inte tar någon kreditupplysning hos UC utan gör det hos Bisnode istället.

Obs! Flexlimit har inget samarbete med jämförelsesajter längre. Du hittar dock liknande lån på vår sida med onlinekrediter.

Om krediten i korthet

 • Kreditutrymme: 5000 – 20000 kr.
 • Löptid: Du kan betala tillbaka allt på en gång eller delbetala, dock minst 10 % av lånebeloppet men aldrig mindre än 750 kr/mån.
 • Utbetalning: Pengar på kontot inom 15 minuter under kontorets öppettider om du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken är vanligt. Andra får sina pengar inom 1 – 2 dagar, i bästa fall samma dag vid ansökan mitt på dagen.
 • UC: Flexlimit erbjuder lån utan UC. De tar kreditupplysning hos Bisnode istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 39 %.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 380 kr, aviavgift 45 kr/mån.
 • Exempel: Ett lån på 5000 kr med en bunden årsränta på 39 % och 12 avbetalningar på 1 år har en effektiv ränta på 46,78 %. Månadsbetalningen blir då 593 kr och den totala summan som ska betalas in är 7115 kr, varav 2115 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Kreditupplysningsföretag: Bisnode.
 • Öppettider för kundservice: Måndag – fredag 08:30-17:00, lördagar 09:00-16:00, söndagar 13:00-16:00.
 • Ägare: C Finance OY (AB) som även äger Meddelandelån.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt men du måste ha en regelbunden inkomst.
 • Åldersgräns: 20 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Du får inte ha ett aktivt lån hos Meddelandelån.

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Fördelar med Flexlimits kontokredit

 1. Billigt alternativ till smslån.
 2. Du behöver inte utnyttja hela krediten på en gång. Om du t ex får ett kreditutrymme 5000 kr kan du t ex låna 2000 kr idag, 1000 om en vecka osv. När du har betalat tillbaka allt kan du låna upp till 5000 kr igen.
 3. Du betalar bara för det kreditutrymme du utnyttjat.
 4. Ett bra alternativ för dig som ofta tar små lån. Om du har en kontokredit kan du låna om och om igen istället för att ständigt ta nya lån.
 5. Kontokrediten har inget specifikt inkomstkrav utan Flexlimit gör en individuell bedömning istället.
 6. Inget krav på någon fast anställning men du måste ha en regelbunden inkomst.

Vettigt avbetalningskrav

En annan sak som vi på Snabblan24.nu tycker är bra är att Flexlimit har ett ganska bra återbetalningskrav. Du måste betala minst 10 % av ursprungsbeloppet varje månad men aldrig mindre än 750 kr. Anledningen till att vi tycker så är att räntan är hög för att vara en kredit och det skulle bli mycket dyrt för dig om betalade av på din utnyttjade kredit i evigheter. Om du lånar 1500 kr måste du betala tillbaka det inom två månader men du kan ju alltid utnyttja din kredit igen om du vill.

Flexlimit har alltså valt en annan modell än Kreditkontot där det räcker med att betala tillbaka 1 % eller minst 49 kr/mån. Det är som upplagt för skuldsättning och skyhöga räntekostnader. Vi föredrar såklart Flexlimits variant. Men tack och lov så la kreditkontot ner sin verksamhet i augusti 2018. Det var nog lika bra det.

Omdöme

Idag finns det många företag i snabblånebranschen som börjat erbjuda kontokrediter som betalas ut mycket snabbt, ofta kan man få tillgång till sin kredit redan samma dag, men Flexlimit är en av våra favoriter. Vi tycker att Flexlimit är ett pålitligt kreditbolag som erbjuder vettiga onlinekrediter och är bra på att förhindra att krediten blir alltför dyr eftersom de har ganska hårda återbetalningskrav. Det här (och kreditens övriga fördelar) gör dem till en av de bästa och mest seriösa aktörerna smålånebranschen.

Här ska vi sammanfatta vårt intryck av Flexlimit och ge dig för slutliga omdöme:

 • Det positiva: Flexlimit har inget specifikt inkomstkrav. Om du har ett bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken får du pengarna inom 15 minuter. Ingen UC tas vid ansökan. Vettiga betalningskrav. Generösa öppettider. Bra alternativ till smslån.
 • Det negativa: Dyrare än kreditkort. Det kan ta upp till 2 dagar innan du får pengarna när du vill utnyttja din kredit om du använder dig av en annan bank än de vi precis nämnde. Anmärkningar är inte okej. Åldersgränsen är på 20 år, det räcker alltså inte med att bara vara myndig.

Uppdaterad 2023-01-19