Många förbättringar på Snabblan24.nu

Sedan lanseringen av Snabblan24.nu 2015 har sajten inte förändrats speciellt mycket. Orsaken till det är att våra besökare verkar ha gillat vårt enkla koncept och dessutom var detta Sveriges största jämförelsesajt för lån under några års tid. Nåja, det är inte precis så att tiden har stått stilla på Snabblan24.nu sedan 2015. Vi har utvecklat våra jämförelser och tjänster och sajten har ständigt uppdaterats med ny information, nya långivare och nya artiklar. 

Vi måste dock medge att det inte hände så mycket här på Snabblan24.nu under 2022, därför håller vi nu på att genomföra en slags nylansering av sajten. En nystart helt enkel. Det innebär dock inte att vi kommer att förändra den enkelhet som våra besökare har uppskattat så mycket. Inte heller själva utseendet på sajten, men en hel del annat har börjat förändras sedan början av 2023.

Mer överskådliga jämförelser för olika belopp

På Snabblan24.nu har vi ett antal jämförelsidor för olika lånebelopp. Vi jämför lån från 1000 kr upp till 600 000 kr. Tidigare använde vi oss av tabeller där vi presenterade lånekostnader för lånen, både totalkostnad och månadskostnad. Problemet är att långivarna ofta ändrar sina räntor och avgifter vilket gör det mycket svårt att ha informationen korrekt uppdaterad. Vi har nämligen 36 sidor med jämförelser för olika belopp.

Vi valde därför att göra listor som har med den viktigaste informationen om lånen, bland annat info om räntor och avgifter. Om du vill se lånekostnaderna för ett specifikt lån kan du ändå se det när du besöker långivarens hemsida. Dessutom tycker vi att Snabblan24.nu blir mer enhetlig med de nya listorna eftersom de ser då ser ut som de gör på våra andra sidor, t ex på sidorna med lån som betalas ut direkt och lån då ingen UC tas. Det blir lite snyggare helt enkelt. 

Nya lån håller på att läggas till

En hel del långivare försvann under 2022 och i början av 2023 medan andra slutade att samarbeta med jämförelsesajter som jämför lån, framförallt kreditgivare som erbjöd/erbjuder smslån. Dessa lån har vi därför plockat bort men håller löpande på att fylla på med flera nya lån och långivare. En del av dessa långivare har funnits på marknaden sedan länge, men har nu under senare tid valt att nu börjat samarbeta med oss och andra jämförelsesajter. Dessutom kommer vi lägga till en del aktörer som erbjuder andra tjänster än smslån och privatlån, t ex aktörer som förmedlar bolån. Så inom kort kommer du således få fler lån att välja på när du besöker Snabblan24.nu.

Orsaken till att en del kreditbolag har pausat eller upphört med sina verksamheter (och andra har slutat att samarbeta med jämförelsesajter)beror ofta på de hårda tiderna. Pandemin och sämre ekonomi har nämligen även påverkat lånemarknaden. 

Uppdateringar av all viktig information

Vi håller också på att genomföra omfattande uppdateringar av informationen på våra sidor, inte minst när det gäller räntan. Det har ju hänt en hel del när det gäller räntan nyår. Styrräntan har ju gått upp rejält vilket påverkat räntan för alla slags lån och krediter. Det har även påverkat räntan för smslån eftersom räntetaket för högkostandskrediter har höjts. 

Räntetaket är ju satt till 40% plus referensränta och eftersom referensräntan gått upp pga av höjd styrränta. 1 januari 2022 var referensräntan 0% och således var räntetaket 40%. Nu när referensräntan är 2,5% är räntetaket 42,5%. Det här har gjort att de flesta långivare som hade en ränta strax under 40% nu har höjt räntan till en bit över 40%. 

Men vi har även börjat granska allt annat som har förändrats, såsom öppettider hos långivarna och andra viktiga faktorer. Vi har kommit en lång väg i våra uppdateringar och under mars 2023 förväntas allt att vara färdigt. Och sedan kommer vi regelbundet att ha koll på kommande förändringar. Vi kommer även att lägga till ytterligare information om långivarna som vi inte tidigare haft.

Ja, som sagt. Det handlar inte om några jättestora förändringar, det handlar snarare om förbättringar. Det är trots allt viktigast.

Publicerad 2023-02-24