Freedom Finance


Hos låneförmedlaren Freedom Finance kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 med en avbetalningstid på 1 – 20 år. Freedom Finans tjänst kostar ingenting för dig som kund och även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna pengar via dem.

Inkomstkravet hos Freedom Finance är mycket rimligt (100 000 kr/år) och det tas bara en UC på dig trots att de skickar din ansökan till ett flertal banker och kreditbolag. Freedom Finance är således ett smart val för dig som är ute efter ett så billigt lån som möjligt och som inte orkar vända dig till en mängd banker på egen hand, inte minst om du har anmärkningar.

Snabbfakta Freedom Finance

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år för privatlån.
 • Pengar på kontot: 3 – 6 dagar.  Du får svar inom 24 timmar och om du väljer ett låneavtal som kan signeras med BankID tar det ytterligare 3 – 5 dagar tills pengarna sitter på ditt bankkonto, annars tar det någon dag till
 • UC: Ja, men Freedom Finance tar bara en enda kreditupplysning.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,90 %, effektiv ränta: 2,99 – 34,36 %.
 • Avgifter: Freedom Finance tar inget betalt för sin tjänst men kreditbolagen brukar ha en uppläggningsavgift och ibland även aviavgifter.
 • Exempel: Ett lån på 180 000 kr med en rörlig årsränta på 6,65 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 6,86 %. Månadsbetalningen blir då 2058 kr och den totala summan som ska betalas in är 246 915 kr, varav 66 915 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Ägare: Freedom Finance Kreditservice AB som ägs av koncernen Bauer Media Group sedan september 2016. Freedom Finance Kreditservice äger även Zmarta och samarbetar med Arcadia Finans.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja, om du tjänar minst 115 000 kr/år har du möjlighet att låna pengar med betalningsanmärkning.
 • Övrigt: Fast bostad i Sverige och inga kronofogdeskulder.
Ansök

Dessa lån kan du ta via Freedom Finance

 1. Privatlån, alltså lån utan säkerhet som används för konsumtion. Du får låna till precis vad som helst eftersom Freedom Finance inte kräver att man uppger vad man ska låna till. Du kan även samla dina dyra lån och krediter genom att ta ett privatlån som du löser dem med.
 2. Billån utan säkerhet, alltså ett billån då du inte behöver ha bilen som pant. Det innebär också att du kan låna till hela bilen, inte bara finansiera 80 % av den. Tidigare krävdes en säkerhet om man ansökte om ett billån via Freedom Finance.  Det var mycket struligare om man ville köpa en begagnad bil då eftersom Freedom Finance var tvungen att boka en tid för test av bilen och om den godkändes var det fritt fram att låna pengar till den, annat blev det avslag. Dessutom var den maximala löptiden 7 år. Numera är ”deras” billån samma sak som deras privatlån, alltså ett lån som inte kräver någon säkerhet med ett lånebelopp på 5000 – 600 000 och en löptid på 1 – 20 år.

Freedoom Finance erbjuder inte bolån längre eftersom Zmarta Group bestämde sig för att systerlåneförmedlaren Zmarta skulle ta hand om det istället.

Samarbetspartners

Förvisso kan du ser direkt på Freedom Finances hemsida vilka banker och kreditbolag de samarbetar med, men vi tänkte för tydlighetens skull även presentera dem här under tre olika kategorier. Sammanlagt samarbetar de med över 30 långivare.

I kategorin nischbanker har vi placerat de aktörer som har ett fåtal banktjänster, t ex utlåning och inlåning medan de vi klassar som kreditbolag bara erbjuder utlåning. När det gäller kreditbolag finns både ”vanliga” kreditbolag och de som erbjuder snabblån.

Hur går det till?

Så här går det till om ansöker om ett lån via Freedom Finance:

 1. Välj lån och fyll i din ansökan direkt på Freedom Finances hemsida.
 2. Freedom Finance tar en UC och vidarebefordrar din ansökan tillsammans med kreditupplysningen till de banker och kreditbolag som har den sorts lån du är ute efter.
 3. Bankerna tar emot dina handlingar, granskar kreditupplysningen och dina övriga uppgifter. Utifrån underlaget bestämmer de sig för vilka räntor och andra lånevillkor de vill ge dig. De känner mycket väl till att de konkurrerar med flera andra låneinstitut så därför försöker de såklart ge dig en så bra deal som möjligt.
 4. När budgivningen är över kontaktar Freedom Finance dig och presenterar de bästa buden.
 5. Du kan antingen acceptera något av erbjudandena eller förkasta alla.
 6. Om du väljer ett lån får du ett avtal som du skriver under och skickar tillbaka, eller signerar med BankID, sedan betalas lånet ut direkt. Det brukar ta upp till 3 – 5 dagar innan pengarna når bankkontot efter att avtalet signerats med BankID och ytterligare 2 – 4 dagar om du signerar ett pappersavtal. Observera att det tar längre tid om det är helg emellan.

Omdöme

Freedom Finance, som ingår i Zmarta Group som i sin tur ägs av Bauer Media Group sedan 2016, är en oberoende låneförmedlare vars syfte är att plocka fram så förmånliga lån som möjligt till sina kunder. Det är en rutinerad låneförmedlare som har verkat i branschen nästan 20 år vilket förmodligen är en av anledningarna till att de har så många samarbetspartners, vilket är ett stort plus. Det finns emellertid fler fördelar (men även nackdelar) med att vända sig till Freedom Finance om du behöver ett lån:

 • Det positiva: Freedom Finance samarbetar med fler än 30 banker och kreditbolag, det är klart godkänt. Du kan låna även om du har betalningsanmärkningar. Lågt inkomstkrav. Snabb utbetalning om du använder BankID. Löptider upp till 20 år.
 • Det negativa: Precis som alla andra låneförmedlare tar Freedom Finance UC (men bara en). Om du är i akut behov av pengar kanske lånet inte betalas ut snabbt nog.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03