Freedom Finance


Freedoom Finance, som ingår i Zmarta Group som i sin tur ägs av Bauer Media Group sedan 2016, är en oberoende låneförmedlare vars syfte är att plocka fram så förmånliga lån som möjligt till sina kunder. Deras service kostar ingenting och även du som har betalningsanmärkningar har möjlighet att få låna pengar hos dem.

Inkomstkraven hos Freedom Finance är rimliga (100 000 kr/år) och det tas bara en UC på dig trots att de skickar din ansökan till en mängd banker och kreditbolag, upp till 23 stycken närmare bestämt. Freedom Finance är således ett smart val för dig som är ute efter ett så billigt lån som möjligt och som inte orkar vända dig till en mängd banker på egen hand.

Snabbfakta Freedom Finances lån

 • Lånebelopp: Privatlån & billån på 5000 – 600 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år för privatlån.
 • Pengar på kontot: 2 – 5 dagar. Du får svar inom 24 timmar och om du väljer ett låneavtal som kan signeras med BankID tar det ytterligare en dag tills pengarna sitter på ditt bankkonto, annars tar det några dagar extra.
 • Ränta: Årsränta 3,54 – 18,15 %, effektiv ränta vanligtvis 3,60 – 19,74 %. Effektiv exempelränta vid ett lån på 100 000 kr i 5 år: 8,19 %.
 • Avgifter: Nej, Freedom Finance tar inget betalt för sin tjänst men billånen har en uppläggningsavgift på 595 kr och en aviavgift på 40 kr/mån.
 • Lån utan UC: Nej, men Freedom Finance tar bara en enda kreditupplysning.
 • BankID/e-legitimation: Ja.
 • Förlängning av lån: Oftast inte, men många privatlån har avbetalningsfria månader.
 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Ägare: Freedom Finance Kreditservice AB som ägs av koncernen Bauer Media Group sedan september 2016. Freedom Finance Kreditservice äger även Zmarta och samarbetar med Arcadia Finans, Loan Butler och Webfinance.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Låna pengar med betalningsanmärkning: Ja, upp till 150 000 kr om du tjänar minst 110 000 kr/år.
 • Övrigt: Fast bostad i Sverige och inga kronofogdeskulder.

Dessa lån kan du ta via Freedom Finance

 1. Privatlån, alltså lån utan säkerhet som används för konsumtion. Du får låna till precis vad som helst eftersom Freedom Finance inte kräver att man uppger vad man ska låna till. Du kan även samla dina dyra lån och krediter genom att ta ett privatlån som du löser dem med.
 2. Billån med säkerhet, alltså ett billån då du har bilen du köper som säkerhet för lånet. Om du tar ett billån med säkerhet via Freedom Finance får till och med köpa bilen av en privatperson, vilket är mycket ovanligt när det gäller sådana här billån. I sådana fall bokar Freedom Finance en tid för en test av bilen och om den godkänns är det fritt fram att låna pengar till den. Som mest får du låna 500 000 kronor i 7 år om du har en god betalningsförmåga. Om vill köpa en bil som är äldre än 7 år och/eller vill ta ett lån som täcker hela bilens pris kan du ta ett privatlån istället.

Freedoom Finance erbjuder inte bolån längre eftersom Zmarta Group bestämde sig för att systerlåneförmedlaren Zmarta skulle ta hand om det istället.

Hur går det till?

Så här går det till om ansöker om ett lån via Freedom Finance:

 1. Välj lån och fyll i din ansökan direkt på Freedom Finances hemsida.
 2. Freedom Finance tar en UC och vidarebefordrar din ansökan tillsammans med kreditupplysningen till de banker och kreditbolag som har den sorts lån du är ute efter.
 3. Bankerna tar emot dina handlingar, granskar kreditupplysningen och dina övriga uppgifter. Utifrån underlaget bestämmer de sig för vilka räntor och andra lånevillkor de vill ge dig. De känner mycket väl till att de konkurrerar med flera andra låneinstitut så därför försöker de såklart ge dig en så bra deal som möjligt.
 4. När budgivningen är över kontaktar Freedom Finance dig och presenterar de bästa buden.
 5. Du kan antingen acceptera något av erbjudandena eller förkasta alla.
 6. Om du väljer ett lån får du ett avtal som du skriver under och skickar tillbaka, eller signerar med BankID, sedan betalas lånet ut direkt. Det brukar ta upp till 24 timmar innan pengarna når bankkontot efter att avtalet signerats med BankID och ytterligare 2 – 4 dagar om du signerar ett pappersavtal. Observera att det tar längre tid om det är helg emellan.

Samarbetspartners

Förvisso kan du ser direkt på Freedom Finances hemsida vilka banker och kreditbolag de samarbetar med, men vi tänkte för tydlighetens skull även presentera dem här under tre olika kategorier:

I kategorin nischbanker har vi placerat de aktörer som har ett fåtal banktjänster, t ex utlåning och inlåning medan de vi klassar som kreditbolag bara erbjuder utlåning. När det gäller kreditbolag finns både “vanliga” kreditbolag och de som erbjuder snabblån.

Omdöme

Freedom Finance är en rutinerad låneförmedlare som har verkat i branschen i 17 år vilket förmodligen är en av anledningarna till att de har så många samarbetspartners, vilket är ett stort plus. Det finns emellertid fler fördelar (men även nackdelar) med att vända sig till Freedom Finance om du behöver ett lån:

 • Det positiva: Freedom Finance samarbetar med fler än 30 banker och kreditbolag, det är extremt många. Du kan låna upp till 150 000 kr även om du har betalningsanmärkningar. Lågt inkomstkrav. Mycket snabb utbetalning om du använder BankID.
 • Det negativa: Precis som alla andra låneförmedlare tar Freedom Finance UC (men bara en). Om du är i akut behov av pengar kanske lånet inte betalas ut snabbt nog.