Kärt barn har många namn

Kärt barn har många namn heter det ju och i sådana fall måste smslån vara ett mycket kärt barn.  Förr kallades detta lån för Pay Day Loan i USA eftersom de lånet då skulle betalas tillbaka när man fick lön. Så är det inte riktigt idag, men normalt har även dagens smslån en kort lånetid och många betalar tillbaka på lånet när de får sin nästa lön.

I Sverige kallades lånet för smslån redan från första början eftersom det var ett lån man ansökte om via sms. Idag är termen smslån egentligen förlegad eftersom de flesta ansöker om lånet på nätet, det är därför som vissa väljer att kalla det för internetlån. Egentligen är det inte heller ett helt perfekt namn eftersom även privatlån som man ansöker om på nätet är ett slags internetlån.

Andra termer som används är snabblån och microlån, men dessa termer ger bara en liten förklaring om vad lånet handlar om. Det är en av anledningarna till att folk fortfarande använder termen smslån, men den största anledningen är att namnet är så otroligt etablerat.

Nu ska vi titta lite närmare på de vanligaste alternativa namnen för smslån.

Internetlån – för att du lånar online

Förr i tiden var man tvungen att gå in på banken och sitta ner med en handläggare när man ansökte om ett lån oavsett lånets storlek och vilken sorts lån det handlade om. När man ansöker om ett lån nuförtiden ansöker man ofta om det online eftersom det är mycket smidigare. När du hittat en lämplig långivare som erbjuder den typ av lån du är ute efter är det bara att fylla i din ansökan och legitimera dig med e-legitimation. Oftast får du ett svar på din ansökan direkt på skärmen, i alla fall ett preliminärt besked om det handlar om ett större lån.

Ett internetlån kan vara ett bolån eller ett privatlån som du tar hos någon av de svenska storbankerna eller ett annat kreditbolag, eller så kan det handla om ett smslån.

Microlån – för att det är litet

Anledningen till att vissa använder sig av termen microlån istället för smslån är såklart lånets storlek. Ett sms lån tar du som bekant bara om du behöver låna en liten mindre summa pengar och med en mindre summa pengar menar vi alltifrån 500 kr upp till 30 000 kr men det finns långivare, till exempel Vivus, som erbjuder så små lån som 50 kr. En så liten summa pengar kan man aldrig låna hos en vanlig bank. Numera finns det även smslångivare som lånar ut större summor än 30 000 kr, fast då brukar avbetalningstiden vara längre än de sedvanliga 7 – 90 dagarna.

Snabblån – för att det är världens snabbaste lån

Som du säkert har förstått kallas smslån ibland för snabblån eftersom det är ett väldigt snabbt lån som är perfekt för dig som behöver låna en pengar snabbt. Så fort du har fyllt i och skickat in din ansökan får du ett svar direkt på skärmen och om din ansökan beviljats får du pengarna redan samma dag eller i värsta fall nästa bankdag om du har ansökt sent på dagen eller på helgen, det är därför vi mest presenterar just smslån på snabblan24.nu.

Det finns även smslångivare som betalar ut smslån direkt och det innebär att om du använder dig av samma bank som långivaren finns pengarna på ditt konto nästan direkt, oftast inom 15 minuter. Här på snabblan24.nu ser du tydligt vilka banker de olika långivarna använder sig av, i alla fall de banker som erbjuder direktutbetalning, vilket är perfekt för dig som behöver låna pengar snabbt.

Publicerad 2015-05-29