Kompar


Hos Kompar kan ditt företag ansöka om lån på 20 000 – 7 000 000 kr med en löptid på 1 – 60 månader. Kompar samarbetar med 22 kreditgivare vilket gör att chanserna är stora att just ditt företag kan få ett riktigt förmånligt företagslån. Och dessutom tar de bara en UC vilket gör att din ansökan inte påverkar företagets kreditvärdighet speciellt mycket trots att ett flertal kreditgivare kontaktas.

Det är dessutom lättare att få ett företagslån via Kompar än hos banken. Flera av Kompars samarbetspartners accepterar betalningsanmärkningar och även nystartade företag kan ansöka.

Om lånet Kompar förmedlar i korthet

 • Lånebelopp: 20 000 – 7 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: 2 – 3 vardagar. Det tar upp till 24 timmar tills du får låneerbjudandena och om du signerar låneavtalet med BankID betalas lånet ut redan samma dag. Pengarna når sedan ditt företagskonto inom 1 – 2 dagar. Det finns några långivare som endast accepterar pappersavtal och då tar det någon dag extra.
 • Ränta: Den är individuell och beror på vilket lån du väljer.
 • Avgift: Beror på vilket lån du väljer.
 • UC: Ja, men bara en kreditupplysning hos UC tas och den delas med alla banker och kreditbolag som kontaktas.
 • Öppettider: Kompar anger inga öppettider med du kan såklart ansöka dygnet runt.
 • Ägare: 138an Group AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget speciellt omsättningskrav.
 • Ålderskrav: Både etablerade och nystartade företag kan ansöka.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Ja, det accepteras hos flera av Kompars samarbetspartners.
 • Övrigt: Alla slags svenskregistrerade företag i Sverige får ansöka (aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag och enskilda firmor).
Ansök

Ansöka hos Kompar eller direkt hos kreditbolagen?

Under de senaste åren har alltfler kreditbolag börjat erbjuda företagslån. En del erbjuder bara företagslån medan andra bara har det som en del av sin verksamhet. Det snabbt ökande antalet företagslån har även gjort att alltfler låneförmedlare börjat satsa på företagslån och en av dem är alltså Kompar.

Det finns både fördelar och nackdelar med att ansöka om företagslån via Kompar istället för direkt hos kreditbolagen. Vi börjar med att titta på fördelarna.

Fördelar

 • Bara en UC. Om du ansöker om flera företagslån direkt hos långivarna så tar varje kreditbolag en kreditupplysning. Det kan försämra både din och företagets kreditvärdighet om kreditupplysningarna görs hos UC, vilket är vanligast. När du ansöker om ett lån hos Kompar tas det bara en kreditupplysning hos UC som sedan delas med deras samarbetspartners.
 • Det är smidigt och du sparar tid. När man ansöker om ett lån är det alltid bra att vända sig till flera långivare så du kan se vilket företagslån som blir billigast för just ditt företag. Det är dessvärre tidsödande, omständigt och dessutom kommer många kreditupplysningar tas på dig och ditt företag. När du ansöker hos Kompar delas ansökan ut till flera kreditbolag på en gång och du behöver bara vänta på deras låneerbjudanden och välja ut ett (om du hittar ett vettigt).
 • Även helt nystartade företag får ansöka. Det är inte alla kreditbolag som accepterar det.
 • Kompar samarbetar även med långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Hos bankerna accepteras det nästan aldrig, inte heller hos många andra långivare.
 • Det är lättare att bli beviljad via Kompar än hos banken eftersom flera av Kompars samarbetspartners inte är lika hårda som banken.

Nackdelar

 • Det finns flera kreditbolag som erbjuder företagslån som inte tar sina kreditupplysningar hos UC. Så även om Kompar bara tar en enda kreditupplysning så görs det trots allt hos UC.
 • Det är inte säkert att det allra billigaste företagslånet för just ditt företag finns just bland Kompars samarbetspartners. Kompar samarbetar ju inte med alla företagslångivare på marknaden, det gör ingen låneförmedlare.
 • Det finns långivare som kan se till att företagslånet sätts in på ditt företagskonto redan samma dag, vilket naturligtvis är bra om ditt företag är i behov av likvida medel riktigt snabbt. Det tar 2 – 3 vardag innan pengarna når dig om du gör en ansökan hos Kompar. Nåja, för de flesta företag brukar det inte vara några större problem.

Kompars samarbetspartners

Kompar samarbetar med ett relativt stort antal långivare som erbjuder företagslån. Förnärvarande samarbetar de med 22 kreditbolag, men antalet kommer förmodligen att öka ytterligare med tiden. Så brukar det se ut hos de flesta låneförmedlare vare sig de förmedlar företagslån eller privatlån.

Här är ett urval av kreditgivare som Kompar Kompar med:

Approva, Aros Kapital, Balanzia, Capcito,  CapitalBox, Fedelta Företagslån, Froda, IMH Credit Solutions, Kronan Finans, Likvid företagslån, , Marginalen Bank, Mynt, OPR-Företagslån, Qred Företagslån och Toborrow.

Omdöme

Vi på Snabblan24.nu tycker att Kompar står sig väl i konkurrensen med andra låneförmedlare som förmedlar företagslån. Det är en transparent och smidig förmedlare som ökar chanserna att få ett prisvärt lån till ditt företag.

Nu ska vi avrunda denna recension med en liten översikt över vad vi tycker är bra och mindre bra med Kompar:

 • Det positiva: Kompar samarbetar för närvarande med 22 långivare vilket är klart godkänt. Tar endast en UC och även nya företag är välkomna att ansöka. Betalningsanmärkningar accepteras. Relativt lätt att bli beviljad. Ditt företag kan låna upp till 7 miljoner kronor om företaget klarar av det.
 • Det negativa: Det tar 2 – 3 dagar innan företagslånet når mottagaren (vilket förvisso är rätt snabbt med tanke på att det är en låneförmedlare). Även om Kompar bara tar en kreditupplysning tas den hos UC (det finns företagslångivare som inte tar UC alls). Det finns konkurrenter som samarbetar med ännu fler långivare. Du kan inte ansöka om företagslån som är mindre än 20 000 kr.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04