Krea

Krea är en oberoende förmedlare av företagslån på 10 000 – 5 000 000 kr. De samarbetar med hela 20 banker och kreditbolag vilket är betydligt fler än vad deras närmsta konkurrenter gör. Själva hävdar Krea att de samarbetar med fler kreditgivare än någon annan låneförmedlare av företagslån gör och det verkar stämma.

Precis som alla andra låneförmedlare tar Krea bara en enda kreditupplysning hos UC. Det här gör att din och företagets kreditvärdighet inte påverkas speciellt mycket trots att din ansökan delas med många banker och kreditbolag.

Om Kreas företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 5 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 60 månader.
 • Pengar på kontot: Uppskattningsvis inom 2 – 5 bankdagar. Du får låneerbjudanden inom 2 bankdagar och efter att du signerat låneavtalet tar det 0 – 3 dagar tills pengarna hamnar på ditt företagskonto (beror på vilket kreditbolag du lånar hos).
 • Ränta: Beror på vilken lån du väljer.
 • Avgift: Beror på vilket lån du väljer.
 • UC: Ja, men Krea tar bara en UC som delas med alla berörda kreditbolag.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-18.00, fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Krea Technology AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Inget specifikt omsättningskrav för företaget.
 • Ålderskrav: Även nystartade företag kan ansöka.
 • Företagslån med betalningsanmärkning: Inget angivet, men eftersom Krea skriver att enstaka långivare accepterar skatteskulder hos Kronofogden borde de rimligtvis acceptera anmärkningar. Skatteskulder ger ju betalningsanmärkningar.
 • Övrigt: Du måste ha ett registrerat aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma.
Ansök

Fördelar med att ansöka hos Krea

Det finns många fördelar med att göra en ansökan om företagslån hos Krea istället för direkt hos banken eller någon annan låneförmedlare. Så här ser de ut:

 • Krea samarbetar med klart fler kreditgivare än konkurrenterna. De flesta konkurrenter samarbetar med 10 – 12 långivare medan Krea samarbetar med 20. Det här ökar chansen att få ett så förmånligt företagslån som möjligt. Normalt brukar Krea vaska fram åtta låneerbjudanden till sina ansökanden hos sina samarbetspartners.
 • Även om du har ett nystartat företag kan du ansöka och det är naturligtvis bra. Många kreditbolag vill nämligen att företaget ska ha varit verksamt i minst 6 – 12 månader (ibland längre än så) för att det ska få låna.
 • Krea tar bara en UC som delas med samtliga långivare som kontaktas efter din ansökan. Om du skulle ansöka om lån hos flera långivare som tar UC på egen hand skulle din och ditt företagstags kreditvärdighet ta stryk. Det är alltså bättre för kreditvärdigheten att göra en ansökan via en låneförmedlare om du vill se vad för erbjudanden just ditt företag kan få. Om du däremot vill slippa UC helt är det naturligtvis bättre att ansöka hos kreditbolag som inte tar UC alls, sådana företagslån hittar du här.
 • Det är smidigare att ansöka om ett företagslån via en låneförmedlare än att jämföra lån själv. Det är tidsödande att jämföra lån själv eftersom du i sådana fall måste kontakta kreditgivarna på egen hand för att se vilka erbjudanden just ditt företag kan få. Räntan och avgifterna är ju individuella.
 • Krea samarbetar med något enstaka kreditbolag som till och med accepterar skatteskulder hos Kronofogden, men i sådana fall måste skulden lösas med lånet. Det är alltså bra för företag som kommit lite efter med skatten och som vill bli av med skatteskulden.
 • Det är lättare att få ett lån via Krea än hos banken, dels för att flera kreditbolag konkurrerar om att få ditt företag som kund och dels för att flera av Kreas samarbetspartners har lägre krav än banken.

Så går det till – steg för steg

Så här går du om du vill ta ett företagslån via Krea:

 1. Fyll i ansökan. Välj hur mycket och hur länge du vill låna och syftet med lånet. Fyll i företagets organisationsnummer, telefonnummer, e-postadress och ditt personnummer.
 2. Klicka på ”få låneförslag”.
 3. Inom 2 vardagar får du flera låneerbjudanden som du kan välja och vraka ibland.
 4. Välj ut det lån som passar ditt företag bäst. Fyll i låneavtalet och skriv under det med BankID.
 5. Lånet betalas ut. I vissa fall hamnar pengarna på kontot redan samma dag men ibland kan det ta 1 – 2 bankdagar till.

Kreas samarbetspartners

Krea samarbetar med hela 20 långivare och det är ovanligt många. En del av deras samarbetspartners fokuserar lite mer på företag som annars har svårt att få lån medan andra fokuserar på att erbjuda billiga företagslån till företag med god kreditvärdighet. Det finns alltså något att hämta här för de flesta företagare.

De banker och kreditbolag Krea samarbetar med är Approva, Aros Kapital, Avida, Balanzia, Billecta, Capcito, Corpia, DBT, Fedelta, Ferratum, Froda, IMH, Klarna, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR Företagslån, Qapitala, Qred och Toborrow.

Omdöme

Krea fokuserat enbart på företagslån och har Sveriges mest nöjda kunder, enligt dem själva. Över 7000 företag har lånat pengar via Krea och det visar att de har ett gott förtroende. Men nu ska vi på Snabblan24.nu avrunda denna recension genom att titta på både fördelarna och nackdelarna med Krea.

 • Det positiva: Krea samarbetar med 20 långivare, stor tumme upp för det! Även nya företag kan få låna. Någon enstaka samarbetspartners accepterar skatteskulder hos Kronofogden om allt annat ser bra ut och skulderna löses med lånet.
 • Det negativa: Det kan ta upp till 2 dagar innan alla låneerbjudanden nått dig. Precis som med andra förmedlare tar Krea en UC.
Ansök

 
Uppdaterad 2021-02-04