Kundfinans


Hos Kundfinans kan du låna 1000 – 30 000 kr med flexibel löptid eftersom det snarare är en kontokredit än ett vanligt smslån. Du kan alltså ta ut en valfri summa från din kredit, så länge du håller dig inom din kreditlimit, och sedan betala tillbaka i din egen takt. Och så kan du såklart utnyttja din kredit igen när du vill och betalar bara ränta för det belopp du utnyttjar.

Trots att det här är en onlinekredit skulle det lika gärna klassas som ett snabblån eftersom pengarna hamnar på ditt bankkonto inom 24 timmar efter att du har gjort din ansökan, från månad till fredag. Om du har ett bankkonto hos Danske Bank, Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken får du pengarna strax efter att din ansökan blivit beviljad. Förövrigt beviljar Kundfinans smslån utan UC eftersom de tar sina upplysningar hos Bisnode.

Info om Kundfinans smslån

 • Lånebelopp: 1000 – 30 000 kronor.
 • Löptid: Flexibel. Du måste emellertid betala tillbaka minst 6% av din totala skuld varje månad, men aldrig mindre än 350 kr.
 • Pengar på kontot: Du får lånet direkt om du har ett bankkonto hos Danske Bank, Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken. Då kan du även få ditt snabblån direkt på helgen. Övriga kunder får sina pengar samma dag om ansökan beviljas innan kl:13:00 en vardag.
 • UC: Kundfinans erbjuder lån utan UC. De tar kreditupplysning hos Creditsafe.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 39,8%.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr, aviavgift 45 kr/mån och uttagsavgift 95 kr.
 • Exempel: En kredit på 15 000 kr i 1 år (12 avbetalningar) med en bunden årsränta på 39,8% har en effektiv ränta på 58,51% om du bara gör ett uttag. Månadsbetalningen blir då 1786 kr och totalsumman som ska betalas in är 21 430 kr, varav 6430 kr är den totalkostnaden för krediten inklusive avgifter. 
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00, lördag och söndag 10:00-14:00.
 • Ägare: GF Money Consumer Finance Aktiebolag som även ligger bakom GF Money, Smspengar, Expresskredit och Strandiafinans.

Grundkrav

 • Inkomst: Individuellt men då måste ha en taxerad inkomst sedan två år tillbaka, samt en regelbunden månadsinkomst.
 • Ålder: Minst 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Nej.
 • Övrigt: Ingen skuld hos Kronfogden.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna pengar hos Kundfinans?

Kundfinans är att det är en ansvarsfull smslångivare du kan lita på och som har en lång erfarenhet av branschen. Det här är de största fördelarna med att låna pengar hos Kundfinans:

 • Du kommer åt dina pengar strax efter att du har blivit beviljad om du har ett bankkonto hos Danske Bank, Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB. Det är inte många långivare som gör direktinsättningar till så många banker. Även de som inte är kunder hos någon av dessa banker kan få lånet redan samma dag.
 • Även om du ansöker om en kreditlimit på 30000 kr tar Kundfinans ingen UC.
 • Kundfinans gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga istället för att ha ett visst inkomstkrav.

Så ska du låna av Kundfinans eller inte? Det beror på om du uppfyller deras krav eller inte och vad du har för önskemål. Om du har betalningsanmärkningar eller behöver pengar så snabbt som möjligt, men inte har ett bankkonto hos någon av de banker vi nämnde ovan, bör du kolla någon annanstans, men annars kanske Kundfinans kan vara en långivaren för dig.

Det finns emellertid kreditgivare som erbjuder liknande snabblån och onlinekrediter som har samma ränta men som inte har några avgifter vilket gör lånet billigare. Exempelvis Ferratum har en sån kredit, en kredit som dessutom har en räntefri månad för nya kunder.

Vad skiljer dem från GF Money?

Kundfinans ägs av Uppsalaföretaget GF Money Consumer Finance Aktiebolag, det är det samma ägare som även ligger bakom varumärket GF Money samt Smspengar och Expresskredit. Det är är stort sett ingen skillnad alls mellan dessa fyra varumärken längre. Ingen av dem accepterar betalningsanmärkningar, samtliga betala ut pengar direkt till fem olika banker, ingen tar UC och deras räntor, avgifter och lånebelopp ser exakt likadana ut.

Summan av kardemumman är att det inte längre spelar någon roll hos vilken av dessa långivare du vänder dig till, det är bara olika varumärken som erbjuder exakt samma sorts snabblån, en flexibel onlinekredit.

Omdöme

Här ger vi dig vårt lilla sammanfattande omdöme om Kundfinans som kanske hjälper dig att fatta ett beslut om du ska ta ett smslån hos dem eller inte.

 • Det positiva: Du får ditt smslån direkt om du har ett bankkonto hos någon av de svenska storbankerna samt Danske bank, då kan du även få pengar på helgen. De lånar ut pengar utan UC. Kundfinans gör en individuell inkomstbedömning vilket kan göra att du som inte tjänar så mycket har möjlighet att få ett lån.
 • Det negativa: Det finns onlinekrediter som är billigare. Accepterar inte anmärkningar.
Ansök

 
Uppdaterad 2021-02-03