Lån som kan förlängas

Ibland kan det vara bra att ta ett smslån som kan förlängas om du skulle få svårt att betala tillbaka på det i tid, men du bör bara förlänga smslån i absoluta nödfall eftersom det kan bli ganska dyrt annars.

Om du från början vet att du förmodligen kommer att behöva skjuta på förfallodatumet är det bättre att ta ett lån med en längre löptid istället för att ta ett smslån med förlängning. Vi har många lån med längre löptider här på Snabblan24.nu som är mycket billigare än snabblån vars förfallodatum du kan skjuta på.

Här ska vi i alla fall ge dig exempel på några långivare som du kan förlänga lån hos:

LångivareSmslån direktUtbetalning helgAnmärkningarUC  
euroloanNejNejNejNejMer infoAnsök
VivusJaJaNejNejMer infoAnsök
KlicklanNejNejNejJaMer infoAnsök
CashbuddyNejNejOkJaMer infoAnsök
ViacontoJaJaOkNejMer infoAnsök
ExpresskreditJaJaOkNejMer infoAnsök
MeddelandelanJaJaNejNejMer infoAnsök
natlan.se_ Nej Nej OkNejMer infoAnsök
SavelendNejNejOkNejMer infoAnsök
SmspengarJaJaOkNejMer infoAnsök

Var försiktig!

Innan du tar ett litet snabblån bör du vara helt säker på att du kan betala tillbaka på det i tid för annars riskerar du att drabbas av förseningsavgifter, kronofogden och betalningsanmärkningar, och det är något du knappast vill vara med om, eller hur?

Om du är i ett desperat behov av ett smslån och inte är helt säker på att du kan betala tillbaka på lånet i tid kan det emellertid bra att vända sig till en långivare som erbjuder förlängning av smslån, men tänk på att lånet blir klart dyrare om du förlänger det.

Snabblan24.nu anser att du helst bör avstå från att låna om du redan i förväg tror att du måste skjuta på förfallodatumet, men det är ju såklart upp till dig och långivaren. Försök i alla fall att inte förlänga det för många gånger för annars kan det bli löjligt dyrt.

Välj rätt lån från början istället

Här på Snabblan24.nu hittar du många långivare som erbjuder förmånliga lån som har återbetalningstider på 1 år eller längre, lån som har en betydligt lägre ränta än smslån med korta avbetalningstider. Om du tar ett sånt lån från början kommer du att få betydligt lägre lånekostnader än om du förlänger ett smslån som är avsett att betalas tillbaka inom någon månad. Du hittar många sådana lån på vår startsida och under privatlån.

Så förlänger du smslån

När du vill förlänga ditt smslån loggar du enkelt in på smslångivarens hemsida och ändrar på återbetalningsdatumet, sedan är det klart. Ja, svårare än så är det inte hos flesta långivare. Det finns emellertid smslångivare som kräver att du kontaktar dem personligen per telefon innan du kan förlänga ditt lån, men det är tack och lov inte lika vanligt. När du har väl har förlängt det får du en ny faktura som har ett nytt förfallodatum. Om du har tagit ett vanligt smslån så får du normalt betala ungefär samma ränta för förlängningen som du får göra för låneperioden innan förlängningen.

I normala fall kan du bara skjuta upp förfallodatumet i 30 dagar, men hos vissa långivare kan du göra det om och om igen. Tänk bara på att det blir dyrt om du förlänger ditt lån flera gånger om, så försök att undvika det. Ibland är det bättre att lösa lånet med ett gratis smslån eller en onlinekredit istället som du kan läsa mer om i vår artikel Istället för att förlänga lån.

Förlängning av gratis lån

Om du har fattat det kloka beslutet och tagit ett gratis smslån som inte har någon ränta och några avgifter alls kan du även förlänga sådana lån. Du bör emellertid vara försiktig med att förlänga gratis smslån för om du gör det får du oftast betala ränta för hela lånetiden, även för den tid som annars skulle ha varit gratis. Och det är ju knappast därför du tar ett gratis smslån, men det är ändå bra att smslångivarna ger dig den möjligheten om det skulle knipa.

Tänk på att alltid sätta dig ner och kalkylera innan du tar ett smslån. Ett litet snabblån kan vara guld värt i många situationer och det behöver inte alls vara dyrt att ta ett smslån eftersom återbetalningstiden är så kort som den är, men ta aldrig ett smslån om du inte har råd och inte kan betala tillbaka i tid. Det är i alla fall vår rekommendation på Snabblan24.nu.