Låna 500

Här listar vi alla smslån på 500 så att du kan hitta det billigaste och bästa smslånet för detta lånebelopp. De billigaste lånen på 500 kr är helt gratis och dessa lån hittar du även under räntefria lån här på Snabblan24.nu, med tänk på att du måste vara ny kund för att låna 500 kr gratis. Förövrigt är det inte så många långivare som erbjuder så här små lån, därför är listan lite kort.

Tips: Klicka på den löptid du vill ha så listas de billigaste lånen i fallande ordning.

Jämför lånekostnader för 500 kr

Långivare1 mån2 mån3 månDirektHelgAnmUC  
Vivus0*75*148*JaJaOkNejMer infoAnsök
Kundfinans0*--NejNejNejNejMer infoAnsök
Viaconto0*--JaJaOkNejMer infoAnsök
Smspengar45--JaJaOkNejMer infoAnsök
creditstar liten105165227JaNejNejNejMer infoAnsök
Meddelandelan150--JaJaNejNejMer infoAnsök
Credigo165 - -JaJaOkNejMer infoAnsök
Easycredit165--JaJaOkNejMer infoAnsök
Viaconto90139190JaJaOkNejMer infoAnsök

* Dessa priser gäller för nya kunder och baseras på att du betalar tillbaka lånet med Vivus långsammaste avbetalningstakt tills du gör din sista betalning. Månadsräntan efter de 30 räntefria dagarna är 15 %. 

Kommentarer till jämförelsen

  • Det finns inga vanliga privatlån på så här små belopp därför hittar du endast smslån i vår jämförelse.
  • Vi har valt att inte ha med någon tabell över månadskostnader, dels för att nästan alla smslån på 500 kr betalas tillbaka inom en månad, dels för att det känns onödigt att tala om månadskostnader när det handlar om det så här små lånebelopp.
  • Vi har valt att utesluta löptider under 1 månad i denna jämförelse eftersom det bara är Meddelandelån och Creditstar som erbjuder kortare löptider än så. Men kika gärna närmare på dem eftersom Meddelandelån erbjuder ett räntefritt lån om du kan betala tillbaka allt inom 15 dagar och Creditstars 15-dagars lån kostar inte mer än 50 kr.

Enkelt att låna 500 kr

Naturligtvis är kraven inte speciellt höga om du ska låna 500 kr, dels för att det handlar om en struntsumma och dels för att såna små smslån oftast betalas tillbaka inom 30 dagar. Smslångivare som gör en individuell bedömning brukar ha mycket låga inkomstkrav för så små lån och det är sällan viktigt att man har en stadig inkomst eftersom löptiden är så kort.

Dessutom är de långivare som accepterar betalningsanmärkningar extra generösa i sin bedömning om du har anmärkningar och behöver ett sånt här litet lån. De tar ju ingen större risk eftersom lånebeloppet är så ringa.

Ett mikrolån i ordets rätta bemärkelse

Ett lån på 500 kr gör verkligen skäl för namnet mikrolån som brukar vara synonymt med sms lån. Det fanns till och med en långivare som erbjöd ännu mindre lån än så: Vivus. Hos Vivus kunde man tidigare låna så pass lite som 50 kr men de lånen har försvunnit eftersom det förmodligen knappt fanns någon som tog så pyttesmå mikrolån, men naturligtvis är det bra att man fortfarande kan låna 500 kr hos dem. Alltså: mindre lån än så här finns inte för närvarande.

Att tänka på

Om du bara vill låna 500 kr är det egentligen inte så mycket du bör tänka på eftersom det är ett så litet snabblån, men trots det ska vi visa dig vad du bör tänka på innan du lånar.

  • Ta ett gratis smslån eftersom det knappast borde vara några problem att betala tillbaka en femhundring i tid. Det finns många långivare som lånar ut 500 kr utan varken ränta och avgifter, men tänk på att det bara gäller för nya låntagare. Och tänk på att betala tillbaka på smslånet så fort du har fått in lite pengar för om du betalar tillbaka på lånet för sent får du betala ränta för hela löptiden och det är ju onödigt.
  • Skjut absolut inte fram förfallodatumet även om det är okej att göra det eftersom lånekostnaden i förhållande till lånets storlek i sådana fall blir onödigt hög.
  • Undvik smslån med uppläggningsavgifter eftersom det gör ditt lilla lån onödigt dyrt, men tack och lov är det ytterst få smslån som har en uppläggningsavgift. Ingen av lånen ovan har det.
  • Välj en så kort avbetalningstid som möjligt så att dina lånekostnader blir så låga som möjligt. Du bör aldrig lägga upp lånet på en längre tid än 1 – 4 veckor.
  • Om du har möjlighet att låna en femhundring av en kompis eller släkting är det såklart bättre att göra det eftersom det förmodligen inte kommer att kosta dig någonting alls.