Låna pengar snabbt eller billigt via Snabblan24.nu

Vare sig du vill låna pengar snabbt eller billigt är Snabblan24.nu numera sajten för dig. Från att varit en nästan renodlad sajt med snabblån och smslån har vi breddat vårat sortiment, och vi har märkt att det uppskattats av våra besökare. Därför kommer vi fortsätta att göra det.

Fler lån på Snabblan24.nu

Den absolut största majoriteten av våra lån är fortfarande smslån och lite större snabblån som har minst 1 års löptid, alltså dels lån som har högst några månaders löptid och dels snabblån som kan klassas som små privatlån.

Men numera har vi även banklån som inte kräver någon säkerhet, det vill säga stora privatlån. De flesta av dessa lån hittar du hos våra låneförmedlare som letar fram den bästa dealen åt dig. Vi har för närvarande tre låneföremedlare att välja på men ytterligare två är på väg in, vi lanserar dem under nästa vecka.

När du bör välja smslån

Det finns flera orsaker till att folk väljer att ta ett smslån istället för ett privatlån:

  • Många väljer att ta ett smslån när de behöver låna pengar snabbt för det finns inga andra lån som sitter på bankkontot redan samma dag, eller till och med inom 15 – 60 minuter efter ansökan.
  • Folk som vill låna gratis. Ja, det finns inga andra lån som är helt gratis.
  • Folk som har svårt att få ett lån på grund av en låg inkomst, ”fel” inkomst (A-kassa, pension till exempel) eller för att de har betalningsanmärkningar.
  • Folk som bara behöver låna några tusenlappar, för bankerna erbjuder inte så små lån.

Om något av ovanstående stämmer in på dig kan smslån vara ett vettigt alternativ, ibland det enda alternativet, men innan du bestämmer dig bör du titta på vårt andra billigare alternativ.

När du bör välja privatlån

I följande fall bör du välja ett privatlån istället för smslån:

  • Om du vill låna så billigt som möjligt. Ja, räntan för privatlån är betydligt lägre än för smslån. Även om du t ex lånar 10000 kr och lägger upp privatlånet på 1 – 2 år brukar det bli betydligt billigare än ett snabblån som har en löptid på tre månader.
  • Om du har en inkomst på 100 000 – 120 000 kr och inte har för stora utgifter bör du testa att ta ett större privatlån, alltså ett lån utan säkerhet. Våra låneförmedlare har nämligen inte högre inkomstkrav än så, och Norwegian har inget specifikt inkomstkrav alls. Dessutom har du möjlighet att låna pengar via två av våra låneförmedlare även om du har anmärkningar (du hittar dem under förmedlare längst till vänster i menyn ovan), men då får du inte låna mer än 150 000 kr. Du kan även låna så små summor som 1000 kr hos dessa en av våra förmedlare.

Ja, det finns alltså billiga alternativ till smslån som du bör ta vara på om du kan, det är ett av våra skäl till att vi lanserat privatlån och låneförmedlare på Snabblan24.nu.

Varför har vi utökat vårt sortiment?

Ja, varför har vi då utökat vårt sortiment? Varför håller vi oss inte bara till smslån? Svaret är enkelt: för att vi vill att du som har möjlighet bör ta ett banklån/privatlån istället för smslån eftersom det är billigare.

Lånekraven hos de låneförmedlare vi presenterar på Snabblan24.nu är relativt låga och du kan låna pengar även om du har betalningsanmärkning hos två av våra förmedlare. För många kan det här vara ett utmärkt alternativ till snabblån och är något vi rekommenderar att väljer, om du har möjlighet. Annars har du alltid Bank Norwegian, de har inget bestämt inkomstkrav alls.

Vår sökfunktion lanseras i mars 2016

Ett av våra mål med den här sajten är att vara så ärliga som möjligt, t ex rekommendera billigare lån om vi anser att en långivare är lite väl dyr. Ibland avråder vi till och med från att ta låna hos vissa långivare i våra recensioner om vi tycker att lånet kan bli en riktig skuldfälla. Det här är dessutom anledningen till att vi under februari planerar att införa en sökfunktion som gör att du enkelt kan filtrera ut exakt det sorts lån du är ute efter, t ex välja ut, långivare som tillåter betalningsanmärkningar, som inte tar UC och som accepterar 18-åringar i en enda sökning och sedan listas de billigaste lånen överst i listan.

Nu när vi har flera olika sorters lån att välja på ska vi lite snabbt titta på vilket lån du bör välja beroende på dina önskemål och förutsättningar.

Update: Vi har valt att behålla våra jämförelsetabeller istället för att inför vårt planerade filter. Orsaken till det är att vi har märkt att vårt nuvarande system uppskattas mycket av våra besökare eftersom de ger en enkel och tydlig översikt när det gäller lånekostnader och andra parametrar.