Lånemarknad SE


Hos Lånemarknad SE kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. Lånemarknad är en låneförmedlare som samarbetar med hela 38 banker och kreditbolag och det är ovanligt många. Det här gör att du ökar dina chanser att få ett lån som passar just dig bäst och dessutom få en riktigt bra ränta.

Lånemarknad är även en låneförmedlare för dig som har lite svårt att få ett lån. Inkomstkravet är bara på 10 000 kr/mån och flera av Lånemarknads samarbetspartners inriktar sig på folk som har lite sämre kreditvärdighet. En del av dessa accepterar till och med betalningsanmärkningar.

Obs! Lånemarknad har för närvarande inget samarbete med jämförelsesajter, men du hittar liknande låneförmedlare här.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr
 • Löptid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Inom 4 – 7 dagar är vanligt. Lånet betalas ut 3 – 5 dagar efter att långivaren fått ditt signerade avtal (det går snabbt om du signerar det med BankID) och sedan tar det normalt 1 – 2 dagar innan pengarna når mottagarens bankkonto.
 • UC: Ja, men Lånemarknad tar bara en kreditupplysning hos UC.
 • BankID: Ja.
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 26,05 %. 
 • Avgifter: Lånemarknad tar inte betalt för sin tjänst men de flesta lån har en uppläggningsavgift och ibland även aviavgifter.
 • Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en rörlig årsränta på 4,9 % och 216 avbetalningar på 18 år har en effektiv ränta på 5,01 %. Månadsbetalningen blir då 698 kr och den totala summan som ska betalas in är 150 692 kr, varav 50 692 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 09:00-20:30, fredag 09:00-17:00, lördag 14:00-18:00 och söndag 14:00-18:00.
 • Ägare: Advisa AB som även äger Advisa.

Krav

 • Inkomstkrav: 10 000 kr/mån.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkningar ok: Ja, hos Lånemarknad kan du ansöka om lån med betalningsanmärkning.
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Större chans att få ett billigt lån

Eftersom Lånemarknad SE samarbetar med många banker och kreditbolag som erbjuder privatlån med låga räntor ökar du dina chanser att få ett så billigt lån som möjligt. Hur billigt det blir beror naturligtvis på din betalningsförmåga och kreditvärdighet.

Om du har en riktigt bra kreditvärdighet kommer bankerna att slåss om dig, då kommer de att erbjuda dig riktigt låga räntor. Men även om du inte har det kommer du ändå få flera anbud och kan välja ut det billigaste. I vilket fall som helst har du goda möjligheter att få ett så billigt lån som möjligt för just dig.

Större chans att få lån med sämre kreditvärdighet

Om du inte har en så god kreditvärdighet och tror att du har svårt att få ett banklån är Lånemarknad också något för dig. De samarbetar inte bara med banker som erbjuder låga räntor utan även med många långivare som det är lättare att bli beviljad hos. Ja, flera av Lånemarknads samarbetspartners riktar sig till folk som har en sämre kreditvärdighet och en del accepterar även ansökanden som har betalningsanmärkningar.

Deras lån har emellertid en ganska hög ränta eftersom de tar en risk när de lånar ut pengar till ansökanden som har en sämre kreditvärdighet, inte minst om de har betalningsanmärkningar. Dock är Lånemarknads högsta årsränta 26,05 % så dyrare än så blir det i alla fall inte. Det är trots allt en mycket lägre ränta än vad många sms lån och andra snabblån har och det är inte ens säkert att du får en så hög ränta om du har en halvdålig kreditvärdighet.

Det är i alla fall bra att veta att du kan ha goda chanser att få ett lån här även om du har svårt att få ett lån hos banken.

Samarbetspartners

Lånemarknad samarbetar alltså med hela 38 långivare. En del av dessa långivare erbjuder riktigt låga räntor, en del erbjuder lite dyrare lån till folk med sämre kreditvärdighet och en del erbjuder ett mellanting. Naturligtvis kanske det kan vara intressant att veta vilka dessa kreditgivare är om du funderar på att låna pengar via Lånemarknad, så här ska vi därför visa vilka det är:

Bank Norwegian, Swedbank, SEB, ICA-Banken, MedMera Bank, Marginalen Bank, Ikano Bank, Lendify, Credway, CashbuddyNystart Finans, re:member, Moank, Resurs Bank,  BlueStep,  Svea Ekonomi,  SevenDay Bank, Santander Consumer Bank, Lån & Spar Bank, Nordnet Bank, Collector,  Forex Bank, Avida, Komplett Bank, Instabank, Brabank, Wasa Kredit, BYAX, Credigo, Balanzia, Bigbank,  MoneyGo, Konsumentkredit, Credento, Brocc, Fellow Finance, Nordax och Euroloan.

Lånemarknad samarbetar naturligtvis med samma långivare som Advisa eftersom det i praktiken är de som handlägger alla ansökningar som görs hos Lånemarknad. Den enda skillnaden med att ansöka om ett lån hos Lånemarknad istället för direkt hos Advisa är att Advisa erbjuder löptider ända upp till 18 år istället för ”bara” 15. Det är lite märkligt.

Omdöme

Lånemarknad SE, precis som Advisa, är en mycket bra låneförmedlare. Det finns många fördelar med att ansöka om ett lån här men naturligtvis finns det även några nackdelar. Vi har därför tänkt att avsluta denna recension med att titta på dessa fördelar och nackdelar.

 • Det positiva. Samarbetar med ovanligt många långivare. Riktigt låga räntor för folk med god kreditvärdighet (årsränta från 2,95 %). Goda chanser att få ett lån även om du har en sämre kreditvärdighet. Du kan ansöka om lån trots att du har betalningsanmärkningar. Lågt inkomstkrav på endast 10 000 kr/mån. Bara en kreditupplysning hos UC som delas med samtliga långivare som kontaktas.
 • Det negativa. Det tar 4 – 7 dagar innan pengarna når ditt bankkonto. Du slipper inte UC helt, vilket du skulle ha gjort hos vissa långivare (som Lånemarknad samarbetar med) om du ansökt hos dem direkt.

Uppdaterad 2023-01-25