Lendsafe

Hos Lendsafe kan du ansöka om lån på 5000 – 600 000 kr som har ett så stort avbetalningsspann som 1 – 20 år. Idag är 20 år nämligen den allra längsta löptiden för privatlån. Lendsafe är dock ingen kreditgivare utan är en låneförmedlare och lånen de förmedlar handläggs av välkända Sambla AB. 

Naturligtvis tar Lendsafe ingen avgift för sin tjänst och det tas bara en UC på dig trots att ansökan delas med ett flertal banker och kreditbolag. Det är förvisso helt normalt idag men är trots allt en stor fördel, så det är värt att nämna. Behöver du låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar? I så fall kan du också göra en ansökan hos Lensafe, de accepterar nämligen det.

Fakta om lånen Lendsafe förmedlar 

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 20 år.
 • Pengar på kontot: Du får alla dina erbjudanden samma och nästa bankdag, sedan kan det ta 1 – 4 bankdagar tills du får dina pengar om du accepterar ett av erbjudandena.
 • UC: Ja, men bara en kreditupplysning tas.
 • Ränta: Årsränta 3,01 – 29,95%. 
 • Avgifter: Lendsafes tjänst är avgiftsfri men de flesta lån har en uppläggningsavgift och en del även aviavgifter.  
 • Exempel: Ett lån på 600 000 kr med en rörlig årsränta på 6,4% och 240 avbetalningar under 20 år utan avgifter har en effektiv ränta på 6,59%. Det blir 4 438 kr i månaden och den totala summan som ska betalas in är 1 065 164 kr, varav 465 164 kr är totalkostnaden för lånet inklusive 0 kr i avgifter.
 • Öppettider: Måndag till torsdag 09:00-17:00, fredagar 09:00-16:30.  
 • Ägare: Tjeklån ApS, Århus, Danmark men din ansökan behandlas av Sambla AB. 

Grundkrav

 • Inkomstkrav: 8 400 kr/mån. 
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja. 
 • Övrigt: Du måste varit skriven i Sverige i minst ett år och inte haft några skulder hos Kronofogden de senaste 6 månaderna.  
Ansök

Om Lendsafe 

Lendsafe är en av dessa låneförmedlare som egentligen bara är en mellanhand till en större förmedlare. I detta fall är det Sambla som handlägger alla ansökningar som görs hos Lendsafe. Även om du kontaktar Lendsafe via det telefonnummer de uppger på sin hemsida hamnar du hos Sambla. Således spelar det ingen roll om du gör en ansökan hos Lendsafe eller direkt hos Sambla. Det är varken bättre eller sämre, men med tanke på att Sambla är en grym låneförmedlare är Lendsafe det också.

Lendsafe ägs av danska Tjeklån ApS som även har en lånejämförelsesida som riktar sig till danska konsumenter. 

Samarbetspartners 

Lendsafe uppger att de samarbetar med upp till 40 långivare men anger inte vilka de samarbetar med. Det är lite synd. Nåja, Sambla visar i alla fall upp 29 av sina samarbetspartners på sin hemsida. Eftersom det är samma långivare som Lendsafe indirekt samarbetar med presenterar vi dem här: 

Avida Finance, Brocc, Collector Bank, COOP MedMera Bank, Credento, Credigo, Fellow Finance, Forex, Goodcash, ICA Banken, Ikano Bank, Instabank, Komplett, KonsumentKredit, Lunar, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, Moank, MoneyGo, Nordax Bank, Nordnet, OPR, Primal Capital, re:member, Resurs Bank, Sevenday Finans, Svea Ekonomi,  TF Bank och Wasa Kredit.

Fördelar med Lendsafe

De finns flera fördelar att göra en ansökan hos Lendsafe:

 • Du slipper att leta runt efter det billigaste lånet, eller det lån som passar dina förutsättningar bäst, på egen hand. Det är oerhört tidsödande eftersom det finns massor av långivare därute. Förvisso går det inte att garantera att du verkligen hittar det lån som är allra billigast för just dig, men eftersom Lendsafe (via Sambla) samarbetar med många banker som erbjuder billiga lån är oddsen goda. 
 • Om du ansöker om lån hos ett flertal banker och kreditbolag tas det lika många kreditupplysningar på dig. Hos en låneförmedlare tas det bara en upplysning trots att ansökan delas med ett flera långivare. 
 • Spektrumet av samarbetspartners är brett. Hos Lendsafe hittar du både billiga lån och lån som är ganska enkla att få. Så vare sig du har svårt att få ett lån eller är ute efter ett billigt lån är Lendsafe ett bra val. 
 • Om du har betalningsanmärkningar kan du ändå göra en ansökan. Flera av Lendsafes samarbetspartners accepterar nämligen ansökanden med anmärkningar. Men tänk på att du får betala en högre ränta om du har det. 

Nackdelar

 • Synd att Lendsafe inte anger vilka långivare de samarbetar med, det gör att det inte går att få en uppfattning om vilka slags lån de förmedlar. Tack och lov kan man se vilka samarbetspartnerna är på Samblas hemsida, och här på Snabblan24.nu.
 • Informationen om Lendsafes tjänst är lite väl knapphändig.

Omdöme

Vi kan varmt rekommenderar att du gör en ansökan hos Lendsafe, vare sig du är ute efter ett lån med låg ränta eller har svårt att få ett lån. Eftersom Sambla är en grym låneförmedlare, med ett brett spektrum av samarbetspartners, är Lendsafe naturligtvis också det. Å andra sidan spelar det inte som helst roll om du gör en ansökan hos Lendsafe eller Sambla.

Avslutningsvis ska vi mycket kortfattat titta på vilka fördelar och nackdelar Lendsafe har.

 • Det positiva: Lensafe har 40 samarbetspartners vilket ökar chansen att få ett billigt lån, och att bli beviljad överhuvudtaget. Det tas endast en UC på dig och du kan låna pengar med betalningsanmärkningar. Inkomstkravet är lågt, vilket är bra för dig som har en låg lön och/eller arbetar deltid. 
 • Det negativa: Lendsafes hemsida borde vara mer informativ och presentera åtminstone ett urval av sina samarbetspartners.  
Ansök

Publicerad 2023-04-03