Leta Lån

Leta lån


Leta Lån är en relativt ny låneförmedlare som samarbetar med den välkända låneförmedlaren Lendo.

Här kan du ansöka om lån på 10 000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 15 år precis som hos Lendo. Lånebeloppen och löptiderna är desamma liksom lånekraven. Båda förmedlarna samarbetar med samma banker och kreditbolag, men det här visar bara att Leta lån är en alldeles utmärkt låneförmedlare, precis som Lendo.

Obs! Leta lån samarbetar inte med jämförelsesajter längre, men du kan lika gärna kolla in Lendo som ligger bakom Leta Lån.

Om tjänsten i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 15 år
 • Pengar på kontot: Det tar 2 – 5 bankdagar tills lånet hamnar på ditt bankkonto om du väljer en långivare som erbjuder signering med BankID, annars tar det några dagar extra.
 • UC: Ja, men Leta Lån tar bara en enda kreditupplysning.
 • BankID: Ja. 
 • Ränta: Årsränta 2,95 – 29,95 %.
 • Avgifter: Leta Låns tjänst är gratis. Om lånet har en uppläggningsavgift eller inte beror på vilken långivare du väljer.
 • Exempel: Ett lån på 100 000 kr med en rörlig årsränta på 7,45 % och 120 avbetalningar på 10 år har en effektiv ränta på 7,71%. Månadsbetalningen blir då 1198 kr och den totala summan som ska betalas in är 143 760 kr, varav 43 760 kr är den totala kostnaden för lånet inklusive avgifter.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00-20:00, fredag 09:00-17:00 samt lördag & söndag 10:00-14.00.
 • Ägare: Lendo AB som även äger Lendo.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 110 000 kr/år vid privatlån över 30 000 kr. 100 000 kr/år vid mindre lån.
 • Åldersgräns: 18 år
 • Betalningsanmärkningar ok: Ja, du kan ansöka om lån med betalningsanmärkningar upp till 150 000 kr.
 • Övrigt: Du måste ha en fast anställning, vikariat, projektanställning, egen företagare eller annan inkomst av tjänst, eller pension. Vara folkbokförd i Sverige.

Varför vända sig hit?

Det finns flera fördelar att vända sig till Leta Lån:

 1. Bankerna tvingas att konkurrera om din låneansökan vilket bidrar till ett billigt lån.
 2. Du kan låna pengar om du har betalningsanmärkningar även om du högst får låna 150 000 kr då. Kraven för att få låna pengar om du har anmärkningar är att du inte får ha haft några kronofogdeskulder under det senaste halvåret, du måste tjäna minst 10 000 kr/mån och varit skriven i Sverige i minst 1 år.
 3. Leta Låns hemsida må vara lite avskalad men all viktig info är tydligt redogjord.
 4. De tar bara en kreditupplysning på dig fast de skickar din ansökan till en mängd banker. Om du själv ansöker om privatlån direkt hos flera banker tar varje bank en upplysning och det ser inte alltid så bra ut.

Vilka banker samarbetar Leta Lån med?

Leta Lån har samma samarbetspartners som Lendo, för även om Leta lån menar att de bara samarbetar med Lendo så är Leta Lån mer eller mindre bara ett nytt varumärke som ägs av Lendo AB. Det spelar naturligtvis ingen roll eftersom Lendo är en bra prispressare när det gäller privatlån. Såväl stora som små banker måste konkurrera om dig vilket gör att du kan få en mycket bra ränta i slutänden.

Sammanlagt har Leta Lån över 30 samarbetspartners som är alltifrån storbanker till små långivare som erbjuder snabblån. Dessa banker och kreditbolag samarbetar de med:

Swedbank, SEB, ICA Banken, Coop, IKANO Bank, Forex Bank, Marginalen Bank, Sevenday, Collector Bank, TF Bank, Svea Ekonomi, Santander Consumer Bank, Nordax Bank, Lån & Spar Bank, Instabank, Villabanken, LendifyThorn Privatfinans, Avida Finans, Credento, Konsumentkredit, Credway, Re:Member, Bigbank, Goodcash, Balanzia, Payex, Euroloan, Brabank, Resurs Bank, Moneygo, Nystart Finans och Wasa Kredit.

Omdöme

Allvarligt talat tycker vi att det egentligen inte spelar någon roll om ansöker om ett lån hos Leta Lån eller Lendo eftersom de i grund och botten är samma företag. Båda varumärkena är bra och de är duktiga på att få fram vettiga lån. Så här ser i alla fall vårt slutliga omdöme om Leta Lån ut:

 • Det positiva: Samarbetar med ett stort antal banker och kreditbolag vilket ger både bredd och djup. Du kan låna upp till 150 000 kr även om du har betalningsanmärkningar. Ganska lågt inkomstkrav. Precis som alla andra låneförmedlare tar Leta Lån bara en UC trots att många banker tar del av din ansökan.
 • Det negativa: Deras högsta ränta är lite väl hög, åtminstone om man tittar på undantaget Euroloan som erbjuder en ränta upp till 39.50 %. Du får vänta på ditt lån ganska länge. Om du använder BankID och har tur kan det ta 3 dagar tills du får pengarna men utan BankID kan det ta 5 – 10 dagar, men det här är i och för sig helt normalt hos de flesta låneförmedlare.

Uppdaterad 2023-01-25