Lite större lån som betalas ut samma dag

Ibland kanske man vill låna en större summa pengar under en längre tid samtidigt som man behöver få pengarna mycket snabbt, helst samma dag, precis som med smslån. Därför ska Snabblan24.nu här visa dig vilka vettiga alternativ det finns att välja på om du behöver låna en lite större summa under minst 1 år och ändå få dina pengar samma dag, eller åtminstone inom 24 timmar.

Om du vill titta på alla våra 38 lån som kan hamna på ditt bankkonto samma dag ska du klicka här.

Topplista för stora lån som betalas ut samma dag

Dessvärre är det sällan billigt att få sitt lån snabbt om man behöver en lite längre återbetalningstid och ett större lånebelopp, därför har vi valt att göra en topplista där vi presenterar de bästa lite större lånen först. De flesta av dessa lån är som ett mellanting mellan smslån och privatlån och är därför dyrare än vanliga banklån.

1. Loanstep

Loanstep är ett P2P-låneföretag som lovar sina kunder att pengarna ska vara kunden tillhanda redan samma dag om ansökan godkänns innan kl. 13:00. Deras lån har en årsränta från 5 % upp till 35 %, men den högsta räntan gäller bara för kunder som har en dåligt kreditvärdighet, t ex om du har en betalningsanmärkning vilket accepteras hos Loanstep.

Hos Loanstep kan du dels ta små lån på 1000 – 5000 kr i 2 – 5 månader och dels stora lån på 15 000 – 50000 kr i 60 månader.

2. Frogtail

Frogtail betalar ut pengar redan samma dag vid godkänd ansökan innan kl. 13:00 måndag – fredag. Här kan du låna 50000 kr eller mindre i högst 3 år och räntan sätts individuellt (9,9 – 21,6 %). Deras räntesättning är samma som Klicklåns (se nedan) men de har en lägre uppläggningsavgift (350 kr istället för 450 kr) och en lägre månadsavgift (15 kr istället för 19 kr).

Frogtail brukar vara rätt så generösa i sina bedömningar vilket gör det ganska enkelt att få ett lån hos dem. De gör dessutom en individuell inkomstbedömning, de tar ingen UC och du kan låna pengar med betalningsanmärkningar hos dem. Allt det här gör att vi placerar dem högt i vår topplista.

4. Nordic lån

Nordic lån har lite lägre räntesättning än Frogtail, i alla fall om man tittar på från-räntan som är 7,92 %. Anledningen till att vi placerat dem efter Frogtail är att de tar UC och har en högre uppläggningsavgift, men inom 24 timmar får du trots allt ditt lån. Om du ansöker tidigt på dagen kan du få pengarna redan idag. Hos Nordic lån kan du låna mellan 10000 kr och 50000 kr i 12 – 80 månader.

3. Klicklån

Klicklån lovar att du får ditt lån samma dag om du ansöker på förmiddagen en bankdag och blir beviljad innan kl. 11:00. Det är helt okej med tanke på att du kan få låna upp till 40000 kr i 1 – 6 år av dem och att den individuella årsräntan är från 9.9 % (max 21,6 %). Det kanske inte kan jämföras med vanliga privatlån precis men med tanke på hur snabbt du får pengarna är det rätt så bra.

5. Modus Finans

Hos Modus Finans kan du låna 10000 – 50 000 kr i 12 – 86 månader. Ja, vi vet, det är ett lite udda spann på löptiderna vilket beror på att du kan utnyttja räntefria månader hos Modus Finans. Deras lägsta individuella årsränta är från 9,84 % vilket är något lägre än hos Frogtail och Klicklån men högre än hos deras systerlångivare Nordic lån. Eftersom de har lite högre från-ränta än vad Nordic lån har och att de ”bara” lovar att du får pengarna inom 24 timmar (inte samma dag) gör att Fokuslån hamnar efter dessa tre långivare.

Men om jag behöver pengarna på en gång?

Ja, om du behöver ditt lån i stort sett på en gång finns det flera smslån som betalas ut direkt och som har ett lite större lånebelopp och längre återbetalningstid. Men tro inte att dessa smslån är speciellt billiga om du vill låna deras större belopp under ett år eller längre, för det är de inte. Det är bara vid mindre belopp och kortare löptider de har rimliga kostnader som du kan se i våra lånjämförelser.

Det är alltså klart bättre att ge sig till tåls och vänta i några timmar på sitt lån, eller ännu hellre: vänta i några dagar för då kan du få ett betydligt billigare privatlån. Trots det ska vi visa dig vilka långivare du kan vända dig till om du vill låna lite mer, lite längre och vill få ditt lån direkt.

Observera att Nanokredit, Nettofinans och Smspengar även erbjuder små smslån med korta återbetalningstider och att du måste använda dig av de nämnda bankerna för att få dina pengar insatta direkt på kontot.

  • Nanokredit. 11000 – 20000 1 – 4 år. Bankför direktutbetalning: Nordea.
  • Smspengar. 11 000 – 20000 kr i 5 år. Bank: Nordea, Handelsbanken och Danske Bank.
  • Säkerfinans och Snabbfinans. 1000 – 40000 kr (max 25000 första gången) i 2 – 24 mån. Bank: SEB.
  • Onea. 500 – 30000 i 3 – 24 mån. Bank: Nordea.
  • Brixo. 5000 – 30000 i 6 – 24 mån. Bank: Swedbank, SEB och Handelsbanken.

Du kan även ta en onlinekredit om du behöver en längre löptid men tänk på att dessa krediter tenderar att bli mycket dyra om du betalar tillbaka på den under 1 år eller längre.