Lite större lån som betalas ut samma dag

Ibland kanske man vill låna en större summa pengar under en längre tid samtidigt som man behöver få pengarna mycket snabbt, helst samma dag, precis som med smslån. Därför ska Snabblan24.nu visa dig vilka alternativ det finns att välja på om du behöver låna en lite större summa under minst 1 år och ändå få dina pengar samma dag, åtminstone inom 24 timmar.

Dessvärre är det sällan billigt att få sitt lån snabbt om man behöver en lite längre återbetalningstid och ett större lånebelopp, därför har vi valt att göra en topplista där vi presenterar de bästa lite större lånen först. De flesta av dessa lån är som ett mellanting mellan smslån och privatlån och är därför överlag dyrare än vanliga banklån.

Topplista för stora lån som betalas ut samma dag

1. Sparlån

Sparlån är ett P2P-låneföretag som lovar sina kunder att pengarna ska vara kunden tillhanda redan inom 24 timmar. Deras lån har en årsränta från 3 % men observera att den sätts individuellt. Men det är i alla fall ingen risk att deras lån blir speciellt dyrt.

Fördelarna med Sparlån är att du kan få låna upp till 250 000 kr i 6 – 60 månader till en mycket låg ränta och ändå få pengarna idag eller imorgon. Nackdelen är att det inte är säkert att du får pengarna redan idag.

2. Frogtail

Frogtail betalar ut pengar redan samma dag vid godkänd ansökan innan kl. 13:00 måndag – fredag. Här kan du låna 50000 kr eller mindre i högst 3 år och räntan sätts individuellt (9,9 – 21,6 %). Deras räntesättning är samma som Klicklåns (se nedan) men de har en lägre uppläggningsavgift (350 kr istället för 450 kr) och en lägre månadsavgift (15 kr istället för 19 kr).

Frogtail brukar vara rätt så generösa i sina bedömningar vilket gör det ganska enkelt att få ett lån hos dem. De gör dessutom en individuell inkomstbedömning och du kan låna pengar med betalningsanmärkningar hos dem. Allt det här gör att vi placerar dem högt i vår topplista.

3. Klicklån

Klicklån lovar att du får ditt lån samma dag om du ansöker på förmiddagen en bankdag och blir beviljad innan kl. 11:00. Det är helt okej med tanke på att du kan få låna upp till 40000 kr i 1 – 6 år av dem och att den individuella årsräntan är från 9.9 % (max 21,6 %). Det kanske inte kan jämföras med vanliga privatlån precis men med tanke på hur snabbt du får pengarna är det rätt så bra.

4. Leasy Minilån

Leasy Minilån har samma räntesättning som Klicklån, så anledningarna till att vi placerat dem efter Klicklån är att deras största lån är på 10000 kr, att återbetalningstiden är högst 3 år och att de inte lovar att man får pengarna samma dag. Men inom 24 timmar får du trots allt ditt lån. En fördel med Leasy Minilån som Klicklån inte har är att du kan skjuta upp din första delbetalning räntefritt i 60 dagar.

5. Fokuslån

Hos Fokuslån kan du låna 10000 – 75 000 kr i 12 – 80 månader. Ja, vi vet, det är ett lite udda spann på löptiderna. Fokuslåns lägsta individuella årsränta är från 16,8 % vilket är högre än hos Frogtail, Klicklån och Leasy Minilån men deras högsta ränta är på exakt samma nivå (21,6 %). Deras lite högre från-ränta och att de ”bara” lovar att du får pengarna inom 24 timmar (inte samma dag) gör att Fokuslån hamnar efter dessa tre långivare.

Men om jag behöver pengarna på en gång?

Ja, om du behöver ditt lån i stort sett på en gång finns det flera smslån som betalas ut direkt och som har ett lite större lånebelopp och längre återbetalningstid. Men tro inte att dessa smslån är speciellt billiga om du vill låna deras större belopp under ett år eller längre, för det är de inte. Det är bara vid mindre belopp och kortare löptider de har rimliga kostnader som du kan se i våra lånjämförelser.

Det är alltså klart bättre att ge sig till tåls och vänta i några timmar på sitt lån, eller ännu hellre: vänta i några dagar för då kan du få ett betydligt billigare privatlån. Trots det ska vi visa dig vilka långivare du kan vända dig till om du vill låna lite mer, lite längre och vill få ditt lån direkt.

Observera att Nanokredit, Nettofinans och Smspengar även erbjuder små smslån med korta återbetalningstider och att du måste använda dig av de nämnda bankerna för att få dina pengar insatta direkt på kontot.

  • Nanokredit. 11000 – 20000 1 – 4 år. Bankför direktutbetalning: Nordea.
  • Smspengar. 11 000 – 20000 kr i 5 år. Bank: Nordea, Handelsbanken och Danske Bank.
  • Säkerfinans och Snabbfinans. 1000 – 40000 kr (max 25000 första gången) i 2 – 24 mån. Bank: SEB.
  • Onea. 500 – 30000 i 3 – 24 mån. Bank: Nordea.
  • Brixo. 5000 – 30000 i 6 – 24 mån. Bank: Swedbank, SEB och Handelsbanken.

Du kan även ta en onlinekredit om du behöver en längre löptid men tänk på att dessa krediter tenderar att bli mycket dyra om du betalar tillbaka på den under 1 år eller längre.