Loan Butler

loan butlerLoan Butler förmedlar lån på 5000 – 600 000 kr med en löptid på 1 – 18 år. Här kan du låna pengar även om du lever med betalningsanmärkningar och/eller bara tjänar 100 000 kr per år. Det är kanske inte så konstigt eftersom det egentligen är Freedom Finance som handlägger ansökningarna på Loan Butlers hemsida och Freedoms grundkrav är inte speciellt höga.

Obs! Loan Butler samarbetar inte längre med svenska låne- och jämförelsesajter, men eftersom de egentligen bara är ett varumärke som marknadsför Freedom Finance’s tjänster kan du lika gärna kolla in Freedom Finance här istället.

Om lånen i korthet

 • Lånebelopp: 5000 – 600 000 kr.
 • Löptid: 1 – 18 år.
 • Pengar på kontot: Normalt 1 – 2 dagar om du signerar ditt låneavtal med BankID.
 • Effektiv ränta: Vanligtvis 4,27 – 33,40 %.
 • Avgifter: Beror på vilket lån du väljer.
 • UC: Ja, men bara en UC trots att många kreditbolag kontaktas.
 • Signering med e-leg (BankID och Mobilt BankID): Ja.
 • Öppettider: Inga tider angivna för kontakt, men Freedom Finance (som handlägger lånen) har öppet dygnet runt.
 • Ägare: Loan Butlers sajt och marknadsföring sköts av Firstborn IVS i Köpenhamn, men alla lån handläggs av Freedom Finance Kreditservice AB som även handlägger ansökningar gjorda hos Arcadia Finans, dessutom äger de Zmarta.

Krav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrigt: Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Låna via Loan Butler eller Freedom Finance?

Även om Loan butler egentligen inte handlägger det lån du ansöker om hos dem är det på sätt och vis en låneförmedlare. De förmedlar ju din ansökan vidare till Freedom Finance som handlägger lånet och vaskar fram lånerbjudanden till dig. I praktiken är de alltså ytterligare en mellanhand i din jakt på det lån som är bäst för just dig, men det kostar inget extra, tar ingen extra tid och du ansöker precis som vanligt.

Eller kostar det verkligen inget? Naturligtvis får alla låneförmedlare en viss provision på de lån de förmedlar, så visst kostar det något indirekt men kostnaden för det påverkar alla lån, även de lån som bankerna och kreditbolagen beviljar utan mellanhänder. Det är en kostnad för företaget precis som all annan marknadsföring och kostnaderna påverkar såklart priset för deras produkter. Så är det åtminstone i de allra flesta fall.

Olika räntor

När det gäller Loan Butler är vi emellertid inte så säkra på om den extra mellanhanden kostar något extra eller inte. Orsaken till det är att de anger att deras lån i normala fall har en effektiv ränta på 4,27 – 33,40 %, medan Freedom Finance skyltar med en ränta på 3,60 – 19,74 %. Det är en ganska stor skillnad. Det är möjligt att den högre räntesättningen inte direkt har med Loan Butlers provisioner att göra, men att den är högre råder det ingen tvekan om.

Det här behöver inte nödvändigtvis påverka speciellt många ansökanden eftersom de flesta inte får en ränta som överstiger 19,74 %, och inte heller en så låg ränta som 3,60 %. Men visst, om det var vi som skulle göra en ansökan skulle vi nog göra den direkt hos Freedom Finance istället.

Omdöme

Förutom räntan är det egentligen ingenting som skiljer en ansökan hos Loan Butler från en ansökan hos Freedom Finance. Naturligtvis ska vi ändå lite kortfattat visa dig vilka för- och nackdelar du får om du väljer att göra en låneansökan hos Loan Butler.

 • Det positiva: Du kan låna pengar med betalningsanmärkning. Lågt inkomstkrav (100 000 kr/år). Bara en UC. Snabb handläggning för att vara en låneförmedlare. Du kan låna så lite som 5000 kr, så om du från början tänkt ta ett så pass litet smslån kan det vara värt att vända sig till Loan Butler istället eftersom det blir billigare då (såvida du inte är allergisk mot UC och behöver pengarna redan idag).
 • Det negativa: Det tar i regel några dagar tills du har fått ditt lån. Räntan är högre än hos Freedom Finance trots att samma folk handlägger din ansökan.