Loanmarket

Loanmarket
Loanmarket förmedlar lån på 5000 – 500 000 kr och samarbetar med över 30 kreditbolag och banker. Företaget som ligger bakom Loanmarket är Lendo AB, och egentligen är det Lendo som handlägger alla ansökningar som görs på Loanmarkets hemsida, så egentligen spelar det ingen roll hos vilken av dessa två låneförmedlare du gör din ansökan.

Obs! Loanmarket samarbetar för närvarande inte med några jämförelsesajter och alltså inte med oss heller, men du kan lika gärna kolla in Lendo som ändå handlägger Loanmarkets lån och som dessutom lånar ut större lånebelopp. Vi har ändå valt att skriva denna recension om Loanmarket.

Om Loanmarkets tjänst

 • Lånebelopp: 5000 – 500 000 kr.
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år.
 • Pengar på kontot: Om du lånar pengar av en långivare som erbjuder signering med BankID tar det 2 – 5 bankdagar tills du har fått ditt lån. Om långivaren vill att du ska skriva under ett pappersavtal tar det såklart någon dag extra.
 • Ränta: 4,95 – 17,55 %.
 • Avgifter: Loanmarkets förmedlingstjänst är gratis, men sedan beror det på banken om du får betala en uppläggningsavgift för lånet eller inte.
 • Lån utan UC: Nej, men Loanmarket tar bara en enda kreditupplysning trots att många banker kontaktas.
 • BankID/e-legitimation: Det beror på bank.
 • Förlängning av lån: Om du har möjlighet att utnyttja avbetalningsfria månader förlängs lånet med lika många dagar.
 • Öppettider: Måndag – torsdag 08:00 – 18:00, fredag 09:00 – 17:00, lördagar 10:00 – 14:00.
 • Ägare: Lendo AB som även äger Leta Lån och Lendo.

Lånekrav

 • Inkomstkrav: 100 000 kr/år för lån upp till 30 000 kr, 110 000 kr/år för större privatlån.
 • Åldersgräns: 18 år
 • Betalningsanmärkning ok: Loanmarket ger ingen information om detta, men eftersom Lendo (som äger Loanmarket) gör det är det mycket möjligt att även Loanmarket accepterar din ansökan även om du har anmärkningar. I så fall får du låna upp till 150 000 kr om du varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader och tjänar 120 000 kr/år (så är det hos Lendo i alla fall).
 • Övrigt: Du måste ha en arbetsinkomst eller pension. För låna upp till 30 000 kr kan det räcka med ett vikariat och en tillfällig anställning, men om du har en tillfällig anställning måste det återstå minst 6 månader av den. Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Fördelar med Loanmarket

 1. Loanmarket ser till att bankerna får konkurera om dig så att du kan få en så låg ränta som möjligt.
 2. Snabbt svar på ansökan eftersom de jobbar snabbt och effektivt.
 3. Även du som har svårt att få lån har möjlighet att få låna pengar, exempelvis betalningsanmärkningar accepterar hos vissa av deras samarbetspartners.
 4. Loanmarket tar bara en kreditupplysning på dig hos UC som sedan delas ut till bankerna.

Hur gör jag när jag har fått mitt lån beviljat?

När ditt privatlån är beviljat måste du såklart signera ett låneavtal. Hur det ska signeras beror på vilken bank du har valt. Någon av följande metoder används:

 1. Signering online. Om banken eller kreditbolaget erbjuder signering med BankID får du en länk som du ska klicka på och sedan är det bara att signera direkt. Det här såklart den bästa metoden eftersom pengarna kan betalas ut snabbare då.
 2. Skuldebrev per post. Om banken inte erbjuder signering med e-leg skickar de ett pappersavtal hem till dig som du ska skriva under och sedan skicka tillbaka.
 3. Skriv under hos banken. I vissa fall kan du själv bege dig till banken och skriva under låneavtalet där. Det kanske inte är så bekvämt men då kan du i alla fall få pengarna snabbare än om avtalet skickas per post.

Smidig ansökan

Ja, vi kan inte säga annat än att Loanmarkets ansökan är mycket tydlig och enkel att fylla i. Du klickar bara på de ”bubblor” som stämmer överens med din situation. Där ska du uppge hur mycket du vill låna, hur länge du vill låna, vilken sysselsättning du har, ditt civilstånd, hur många barn du har, hur ditt boende ser ut och om du har en medsökande. Efter det är det bara att skicka iväg ansökan som sedan delas ut till en mängd långivare, och trots det tar Loanmarket bara en UC.

Omdöme

Vi ska inte sticka under stol med att Loanmarkets tjänst är nästan identiskt med Lendos, det handlar snarare om två olika varumärken än två olika företag. Exempelvis så har Loanmarket och Lendo exakt samma telefonnummer.

Nåja, det är så många låneförmedlare och kreditbolag gör idag, marknadsför sina tjänster under flera olika varumärken, så det är knappast något som är unikt för Lendo AB. Loanmarkets tjänst är alltså på samma nivå som Lendos och det är inget dåligt betyg.

Det här tycker vi är bra (och dåligt) med Loanmarket:

 • Det positiva: Relativt låg effektiv ränta. Bra för dig som behöver låna ett större belopp under en lång tid. Vettig åldersgräns och inkomstkrav. Samarbetar med många banker och kreditbolag (över 20 stycken).
 • Det negativa: Det tar ofta upp till en vecka (eller längre om banken vill att du signerar ett pappersavtal) innan ditt lån sitter på bankkontot, vilket förvisso är helt normalt när man ansöker om lån via en låneförmedling. Hemsidan saknar en del viktig information, t ex info om öppettider och vilka banker de samarbetar.