Lumify


Lumify är en ganska ny kreditgivare som erbjuder smslån på 2000 – 20000 kr med en flexibel löptid. Det är enkelt att få ett smslån hos Lumify, många som ansöker blir beviljade. Lumify inget något specifikt inkomstkrav så även om du inte tjänar som mycket kanske du kan få ett lån här.

Hos Lumify får du dina pengar direkt under kontorets öppettider om du har ett bankkonto hos SEB, Nordea, Swedbank eller Handelsbanken. Inte nog med det, Lumify gör även insättningar på kundernas bankkonton inom 15 minuter efter att ansökan beviljats dygnet runt alla dagar i veckan! Det är ytterst ovanligt. Naturligtvis kan du signera ditt låneavtal med BankID, det är därför du kan få lånet så pass snabbt. Dessutom lånar du pengar utan UC hos Lumify eftersom de tar kreditupplysning hos Creditsafe istället.

Om Lumifys smslån i korthet

 • Lånebelopp: 2000 – 20000 kr (max 6000 kr för ny kund men beloppet kan sedan höjas)
 • Löptid: Flexibel eftersom smslånet i praktiken är en snabb onlinekredit.
 • Pengar på kontot: Om du har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Nordea eller Handelsbanken hamnar ditt lån direkt på kontot (inom 15 minuter) dygnet runt alla dagar i veckan. Andra får sitt smslån samma dag om de ansöker på förmiddagen en vardag, annars hamnat pengarna på kontot nästa bankdag.
 • UC: Ja, Lumify erbjuder smslån utan UC. De tar sina kreditupplysningar hos Creditsafe istället.
 • Lån med BankID: Ja.
 • Ränta: Bunden årsränta 39,5%.
 • Avgifter: Uppläggningsavgift 695 kr, förlängningsavgift på 695 kr om du inte betalar tillbaka allt inom 30 dagar.. Aviavgiften 60 kr/mån.
 • Exempel: En kredit på 5000 kr med en bunden årsränta på 39,5% och 6 avbetalningar på i månader har en effektiv ränta på 126,94% inklusive avgifter. Månadsbetalning 940 kr och total summa att betala är 7 490 kr kr, varav 2 490 kr kr är den totala kostnaden för krediten.
 • Öppettider: Måndag – fredag 09:00-17:00.
 • Ägare: Luma Finans AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Individuellt.
 • Åldersgräns: 18 år.
 • Betalningsanmärkning ok: Sedan 2 juli 2019 är det inte längre möjligt att låna pengar med betalningsanmärkningar hos Lumify.
 • Övrigt: Svenskt personnummer, svenskt mobilnummer och svenskt kontonummer är ett måste.
Ansök

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lätt att få lån hos Lumify

Lumify tenderar att bevilja många ansökningar, de har alltså en mycket hög beviljandegrad för närvarande. Det beror inte minst på deras låg krav.

För det första så har de inget specifikt inkomstkrav, vilket gör att du som inte tjänar så mycket har möjlighet att bli beviljad. Det viktiga är att Lumify bedömer att du har råd att betala tillbaka på ditt lån. Om du inte har så stora marginaler kanske du inte får låna fullt så mycket som du ansökt om, men kan i sådana fall bli godkänd för ett mindre belopp.

För det andra behöver du bara vara 18 år för att få låna. Det kanske låter självklart men faktum är att många smslångivare har en åldersgräns på 20 eller 21 år.

Det här, tillsammans med en bedömning som inte är lika hård som bankens, gör att det är ovanligt lätt att få ett smslån hos Lumify, men dessvärre får man inte längre låna pengar hos Lumify om man har betalningsanmärkningar, inte sedan 2 juli 2019.

Snabbt och smidigt

Det finns såklart fler fördelar med Lumify än att det är enkelt att bli beviljad hos dem, så här ser de ut:

 • Om du har ett bankkonto hos SEB, Handelsbanken, Swedbank eller Nordea får du ditt smslån nästan direkt efter att du gjort din ansökan. I normala fall tar det bara några minuter tills den är behandlad och sedan betalas lånet ut direkt till ditt bankkonto. Sedan mars 2020 började Lumify dessutom betala ut pengar direkt dygnet runt, även på helger. Observera att utbetalningar på natten endast kan ske om ansökan beviljas utan att du behöver komplettera den med fler uppgifter.
 • Om du inte har ett bankkonto hos SEB får du pengarna samma dag om du ansöker på förmiddagen, såvida det inte är helg. Om du ansöker på eftermiddagen eller helgen får du smslånet nästa bankdag.
 • Du signerar enkelt ditt låneavtal med BankID, vilket är en förutsättning för att du ska få dina pengar snabbt.
 • Lumify beviljar smslån utan att ta en kreditupplysning hos UC. De använder sig istället av Creditsafe vilket gör att deras kreditupplysning inte registreras hos UC som är det kreditupplysningsföretag bankerna använder sig av.

Tidigare 2020 kunde man även låna pengar helt räntefritt och avgiftsfritt i 30 dagar hos Lumify, men dessvärre förändrades det här i mitten av mars 2020. Så vi på Snabblan24.nu har alltså inte missat att skriva om deras räntefria kredit, den har helt enkelt tagits bort. Du hittar emellertid två andra räntefria och avgiftsfria snabblån på vår sida med gratis lån om du vill låna räntefritt.

Vilka är Lumify?

Lumify är en helt ny långivare av smslån som skiljer sig från de flesta andra snabblångivare, de ägs inte av ett bolag som redan har flera varumärken/långivare på marknaden. Förvisso hade de ett annat varumärke tidigare, Paxo, som också fokuserade på smslån men denna långivare lades ner för några år sedan.

Skillnaden mellan Paxo och Lumify är dock mycket stor. Till skillnad från Paxo har Lumify en lägre åldersgräns, tar ingen UC och det maximala lånebeloppet är mycket högre. Så Lumify kan egentligen inte alls jämföras med Paxo. Vi upplever att Lumify erbjuder en mycket bättre kredit än vad Paxo gjorde. Den är flexibel, snabb och lättare att få, men självklart får inte vem som helst låna. Om Lumify bedömer att du inte har råd att ta ett smslån blir du såklart inte beviljad.

Omdöme

Som du kanske har förstått när du läst denna recension om Lumify så gillar vi dem. De erbjuder ett bra smslån, eller snarare onlinekredit, och kan vara något för dig som har svårt att få ett lån hos banken. Så om du kan tänka dig att ta en högkostnadskredit kanske det här är kreditgivaren för dig.

Men naturligtvis är inte Lumfys smslån helt perfekt, för sådana lån finns inte, så därför ska vi nu lyfta fram både fördelarna och nackdelarna med Lumify.

 • Det positiva. Du får dina pengar direkt eller åtminstone samma dag (beroende på vilken bank du har och när du gör din ansökan). Du kan även få ditt sms lån dygnet runt, även på natten, om du använder dig av Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken. Lumify gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga istället för att ha ett visst inkomstkrav och de tar inte sina kreditupplysningar hos UC. Även om du bara är 18 år kan du beviljas. Du signerar enkelt ditt låneavtal med BankID.
 • Det negativa. Lumify har tagit bort sitt avgifts- och räntefria smslån. Räntan ligger i nivå med räntetaket,  dvs strax över 39 % (månadsränta 3,3 %), som många andra smslån och snabblån gör (idag finns det ganska många snabblån som är betydligt billigare). Aviavgiften är ovanligt hög (60 kr/mån). Du kan inte få dina pengar på helgen. Om du har betalningsanmärkningar kan du inte längre bli beviljad hos Lumify.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-03