Mynt

Mynt erbjuder flexibla företagslån på 10 000 – 2 000 000 kr. Deras lån är en slags kontokredit med en viss kreditlimit, vilket innebär ditt företag kan utnyttja krediten om och om igen så länge ni håller inom kreditlimiten. Mynt själva kallar sitt företagslån för en checkkredit.

Mynt tar ingen UC när du ansöker hos dem, de tar istället kreditupplysning hos Creditsafe och/eller Bisnode. Det innebär att ditt företag bibehåller sin kreditvärdighet även vid ett eventuellt avslag. Det går också snabbt att få ett företagslån hos Mynt. De hävdar att de flesta får svar inom 3 minuter och om ansökan är beviljad är det bara att begära ett uttag från krediten.

Om Mynt företagslån i korthet

 • Lånebelopp: 10 000 – 2 000 000 kr.
 • Löptid: 1 – 18 månader.
 • Pengar på kontot: Du får svar inom 3 minuter och kan sedan ta ut pengar direkt från din checkkredit.
 • Ränta: Mynt har en fast månadsavgift istället för ränta.
 • Avgift: Den fasta avgiften motsvarar en effektiv ränta på 12 – 36 % beroende på företagets kreditvärdighet.
 • Företagslån utan UC. Ja, mynt tar sina kreditupplysningar hos Creditsafe och Bisnode.
 • Företagslån med BankID: Ja.
 • Öppettider: Måndag – fredag 08:00-18:00.
 • Ägare: Mynt AB.

Krav

 • Inkomstkrav: Minst 500 000 kr i omsättning.
 • Ålder på företaget: Företaget måste varit aktivt i minst 6 månader.
 • Betalningsanmärkning ok: Ja.
 • Övrigt. Företaget måste ha en F-skattsedel, ha en god betalningsförmåga och identifieras via BankID.
Ansök

Så kommer du igång med Mynts Checkkredit

 1. Fyll i personnummer, telefonnummer och e-postadress.
 2. Logga in med företagets BankID så att företaget enkelt identifieras via din företagsbank.
 3. Koppla företagets bokföringssystem till Mynt om det stöds.
 4. Mynt beräknar hur mycket ditt företag kan låna utifrån underlaget och baserar checkkreditens kreditlimit på det.
 5. Begär ett uttag på det belopp företaget behöver, eller vänta med att göra det tills pengarna behövs. Så länge kreditlimiten inte utnyttjas kostar det ingenting.

Så funkar Mynts kredit

Det är ganska stor skillnad på Mynts checkkredit, eller kontokredit, och ett vanligt företagslån. Skillnaden är dock ungefär densamma som mellan ett privatlån och en kontokredit för privatpersoner.

Så här funkar Mynts kredit:

 • När du tar en checkkredit hos Mynt kan du låna om det du har satt tillbaka på krediten när du amorterar. Du kan ta ut allt på en gång eller lite då och då.
 • När ditt företag har utnyttjat krediten måste du amortera månadsvis och då inkluderas även kostnaderna för krediten. Hur många amorteringar det handlar om beror på hur mycket du har utnyttjat. Den kortaste återbetalningstiden är 1 månad och den längsta 18 månader.
 • Du kan betala tillbaka allt du har lånat på en gång, det kostar inget extra.

Det här kanske låter bra, men kan det egentligen vara bättre att ta ett vanligt företagslån istället? Det beror på. Fördelen med en kontokredit är att man kan låna om de pengar man betalt tillbaka istället för att ta ett nytt lån. Nackdelen är att man kan frestas att plocka ut pengar till företaget som kanske egentligen inte behövs. Om man ofta gör så finns det risk att krediten ständigt utnyttjas och då kommer det att bli dyrt längden.

Om du vill göra en större investering i företaget, kanske köpa in dyrare inventarier, rekommenderar vi att du tar ett vanligt företagslån istället. Däremot kan Mynts checkkredit vara ett bättre val om du ska göra mindre investeringar och/eller inte riktigt vet hur mycket företaget behöver tillföra i likvida medel under kommande året.

Omdöme

Vi gillar Mynt. Det är mycket enkelt att komma igång med deras checkkredit och den kan i vissa fall vara ett bättre alternativ än ett vanligt företagslån. De erbjuder även fakturaköp och fakturabelåning (factoring) som kan vara ett bra val om ditt företag har en tillfällig likviditetsbrist som kan täckas med fakturaförsäljningarna.

Nu ska vi på Snabblan24.nu summera det hela och titta på vilka fördelar och nackdelar Mynts checkkredit har.

 • Det positiva: Ditt företag kan låna pengar snabbt hos Mynt. Du får ett snabbt svar på ansökan och kan redan efter 3 minuter (enligt Mynt själva) ta ut pengar från krediten. Mynt erbjuder företagslån utan UC. Skäliga avgifter för att vara en checkkredit för företag.
 • Det negativa: Nystartade företag som inte varit aktiva i minst 6 månader får inte låna. Företaget måste ha en årsomsättning om minst 500 000 kr. Checkkrediten kan bli dyr om den ständigt utnyttjas.
Ansök

Uppdaterad 2021-02-04