När tar folk snabblån?

Vissa politiker och media har längre hävdat att de långivare som betalar ut snabblån direkt gör att folk hamnar i skuldfällan på grund av impulsköp. Vidare menar de att snabblån som betalas ut på helgen gör att folk lånar till fest och spel om pengar, dessutom tar folk som har det dåligt ställt ett lån för att klara sig när pengarna tagit slut.  Om vad förvararna av snabblån tycker om det här kan du läsa om i vår artikel om kritik mot smslån.

Snabblan24.nu förstår att det här med direktutbetalningar och lån på helgen självklart har en baksida också. Det är en bra service att man kan få sina pengar direkt efter att ansökan är godkänd, både på helger och vardagar, men det är såklart att det lockar till impulslån som man finansierar sådan man inte borde använda ett lån till. Vi tycker emellertid att det är upp till dig du tar ett lån eller inte, vuxna människor måste själva kunna ta ansvar.

Få smslån på helger hos oss

I vilket fall som helst har vi sett att trycket efter smslån på helger hos oss är mindre än på vardagar. Ja, de flesta som lånar via oss gör det faktiskt på vardagar och inte på helger. Det här är såklart inget vetenskapligt belägg för att fler tar smslån på vardagar det är mer som en fallstudie av vår egen sajt, men hos oss är det högst 20 % som tar sina lån på helgen.

De flesta hos oss lånar efter lön

En annan sak som är intressant är att många tror att de flesta tar sina smslån strax innan man har fått sin lön då plånboken är tom. Det är mycket möjligt att det är så i det stora hela och logiskt sett borde det vara så, men inte hos oss. Nej, vi har sett att de flesta som lånar via vår sajt gör det under månadens två första veckor, alltså efter att folk precis har fått sin lön, A-kassa, sjukpenning, pension, sitt studiemedel eller vad man nu lever på.

Vår slutsats

Vi vet inte varför det är färre som lånar via oss på helgen och innan lön än vad de gör under månadens övriga dagar och vi kan inte dra någon vetenskaplig slutsats av detta. Men det verkar som att de flesta som besöker oss och lånar pengar inte gör det för att bekosta festande på helgen och inte heller för att det är tomt i plånboken. Det kanske snarare handlar om att man behöver lite extra för att köpa något som kostar lite mer som man annars inte har råd med, inte för att man inte har råd att leva.

Vår slutsats är därför följande:

  • Det är förhållandevis få besökare på snabblan24.nu som lånar till sus och dus på helgen.
  • Det är få som har det riktigt dåligt ställt som lånar via oss.

Naturligtvis kan det här vara en tillfällighet som har varat hos oss under hela 2015, men så är det just nu i alla fall. Däremot är det många som lockas av att ta ett riktigt snabbt lån, alltså snabblån som betalas ut direkt, så därför kan vi inte utesluta att folk tar impulslån via vår sajt. Förövrigt är vi mycket nöjda med våra besökares lånebeteenden och är självklart mycket glada över att ni besöker snabblan24.nu, sajten som ger dig ärlig info och ärliga recensioner av smslån, som avråder från för alltför dyra smslån och tipsar om billigare och som varnar för lån som har verkligen kan göra dig skuldsatt.

Läs gärna vår artikel om vad man bör tänka på innan man lånar och följ våra råd så riskerar du inte att hamna i skuldfällan.

Publicerad 2015-11-16